Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Operation Flashpoint

Operation Flashpoint

Krig er noget griseri, men så længe man kan opleve den gennem et spil som Operation Flashpoint, kan det være en ganske god og spændende oplevelse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

"Okay, soldat! Ret ryggen, brystet frem og maven ind. Du er netop blevet udtaget til tjeneste i den tophemmelige mission med kodenavnet: Operation Flashpoint. Dine opgaver bliver mange og forskellige og selv om du må kæmpe med en besværlig styring og diverse fejl og svipsere, så skal du nok få oplevelse ud af det. Meld dig nu til videre briefing. TRÆD AF!"

HQ

Kommunister i lysthuset
Vi skriver 1985. Den Kolde Krig har delt verden i to. I Vesten er NATO konstant på vagt over for USSR og dens allierede. Gorbatjov er netop kommet til magten og i fuld gang med at forbedre forholdet mellem Øst og Vest. Desværre er det ikke alle der er lige glade for den idé. En magtsyg russisk general har sat sig for at give NATO bøllebank, ved at indtage en række mindre østeuropæiske øer, som tilfældigvis kontrolleres af NATO. I rollen som menig Armstrong befinder du dig på en af disse øer, da russerne går til angreb. Konflikten optrappes hurtigt og hvis de russiske oprørsstyrke ikke snart bliver bekæmpet kan det ende med Tredje Verdenskrig!

Rambo er yt
Operation Flashpoint er et missionsbaseret spil, bygget op omkring to dele - Campaign og Single Mission. Sidstnævnte er en række enkeltstående missioner, der tjener som god adspredelse, mens spillets sande underholdningsværdi ligger i Campaign. Den starter blødt ud med dig og resten af din deling der er i gang med lidt træning på forhindrings- og skydebanen, under kyndig vejledning fra jeres højtråbende sergent.

Single Mission giver dig mulighed for at lære spillets grundlæggende styring at kende, inden tingene virkelig begynder at gå amok. De første missioner foregår til fods, men inden længe skal du også kører jeep, lastbil, tank og flyve i angrebshelikopter og A10-kampfly. Operation Flashpoint er nemlig ikke et hvilket som helst krigsspil. Det er en krigssimulator og vel nok den første af slagsen, hvor du får lov til at prøve lidt af hvert. Her er ikke noget Rambo-agtigt egotrip med "en-mand-udraderer-hele-den-russike-hær". Du er midt i en krig, hvor der ikke er plads til blåøjede helte.

Udviklerne hos tjekkiske Bohemia Interactive har stræbt efter at levere en realistisk oplevelse, hvor ét skud er dræbende, hvor man skal forvente det uventede, hvor kaos råder på kamppladsen, hvor man overlever ved at gøre hvad der bliver sagt, men også hvor man har en hvis grad af frihed.

Dette er en annonce:

Legetøj for store drenge
Hvor den nemme løsning ville have været at lade en mission foregå til fods, en bag rorpinden i en helikopter og en bag styregrejet i en kampvogn, har udviklerne valgt at gå den svære vej. Af de køretøjer du møder på din vej, står langt de fleste til din rådighed. Det vil sige, at du kan gå hen til en jeep, sætte dig ind, køre til en nærliggende flyveplads, hoppe ud af jeepen og sætte dig ind i en angrebshelikopter og så flyve ud og angribe en fjendtlig konvoj - uden at spillet skal loade mellem hvert skift!

Det lyder som utopi, men systemet fungerer meget godt, selv om det er forholdsvis simpelt lavet. De store flysimulatorer skal i hvert fald ikke føle sig truet af Operation Flashpoint. Det er dog ikke kun militært isenkram, du får lov til at håndtere. Efterhånden som du stiger i rang, kommer du også til at kommandere rundt med egne soldater og give dem ordrer til hvor de skal bevæge sig hen, tildele mål til hver enkelt soldat og så videre.

Ruski-snuski!
Jeg er ganske imponeret over muligheden for at hoppe ind og ud af jeeps, lastbiler og helikoptere som man lyster, men det er den generelle realisme i spillet, der tager kegler. Under kampene vil du ofte opleve, hvordan total kaos hersker i kampens hede og ofte aner man ikke hvad man skal gøre af sig selv! Det er ret skræmmende men det giver samtidig adrenalinen et boost opad.

En anden fiks detalje er lyden af din puls, der tager til, når du løber afsted mod målet eller på jagt efter dække med kugler og raketter flyvende om ørerne. Missionerne er meget varierede og ofte sker der noget fuldstændigt uventet.

Dette er en annonce:

Et eksempel: Midt under et angreb på en lille landsby under russisk kontrol, må din deling pludselig flygte over hals og hoved, da en gruppe russiske kampvogne nærmer sig byen for fuld pedal. Endnu mere tænderskærende bliver det, da du under en standard patrulje pludselig står ene mand i en stor skov med en deling russiske elitesoldater på jagt efter din skalp.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
den mest realistisk gengivelse af krig til dato, en flot stemning, stort udvalg af køretøjer man kan
-
styringen og irriterende småfejl forhindrer slår skår i glæden
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Operation FlashpointScore

Operation Flashpoint

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper H. Andersen

Krig er noget griseri, men så længe man kan opleve den gennem et spil som Operation Flashpoint, kan det være en ganske god og spændende oplevelse.

0
Xbox gamere får Resistance med i pakken

Xbox gamere får Resistance med i pakken

NYHED. Skrevet af Jon Andreas Bjerk

Operation Flashpoint er med sikkerhed installeret på mange PC’er rundt omkring i landet og snart kan Xbox spillere deltage i løjerne med deres egen version, som i øvrigt også indeholder udvidelsen Resistance.Indlæser mere indhold