Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Orcs Must Die

Orcs Must Die

Den meget rammende titel på dette spil dækker ikke over store innovative nyskabelser, men hvorfor reparere noget, hvis det ikke er i stykker? Sebastian har slagtet tusindvis af orker, og er klar med sin vurdering.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Selvom fædrelandet har besluttet sig for at give os lidt sensommer, så er vi sikkert flere, som med længsel kikker frem mod den mørke tid og en stribe store spiloplevelser ude i horisonten. En lille arcade-titel mellem alle de store mastodonter, som venter os i efteråret 2011, er Orcs Must Die!

Orkerne skal åbenbart dø, hvilket ikke er banebrydende eller fremmed terræn for os gamere. Denne gang har de grønne banditter en simpel mission - de vil nå din base, og helst i store talrige flokke. Orcs Must Die er en klassisk tower defence-titel, hvor forsvar af ens base er det store altoverskyggende formål. Det hele er pakket ind i en charmerende tegneseriestil og afvikles i tredjepersonsperspektiv. Det er indbydende, velkendt og nemt at gå til.

Vi lægger ud med en historie, som ikke vil give nogen hovedpine over et kompliceret plot. Vi har et slot, en helt og en masse grønne orker. Meget dybere bliver det ikke. Herefter overtages styringen af den bredskuldrede ridder, og rygsækken fyldes med alskens sadistiske fælder. Orkerne står på lur bag store porte, og inden de sættes fri, skal der laves en sand labyrint af ondskab og fælder.

Orcs Must Die
Dette er en annonce:

Heltens redskaber starter ud som simple, men går hurtigt ud af tangenter med svingende morgenstjerne i loftet og diverse andre gadgets som spring ud, op eller ned på de stakkels grønne og særdeles naive fjender. Strategien og overvejelserne omkring placeringerne er i højsædet, og banerne er ganske varierede. Sværhedsgraderne dækker alle spillerniveauer, og jeg forfaldt tit selv til at gennemføre særlig udfordrende baner på det nemmeste niveau - apprentice.

Ens evner udmøntes i et forskelligt antal kranier, som så imellem de forskellige baner kan anvendes til at opgradere fælderne. Efter et par baner står man med en masse forskellige forsvarsmuligheder, hvilket giver en lidt hårde valg, da man kun har en given mængde slots tilgængelige inden nye horder af grønne fjender vælter ind. Jeg endte tit med at forelske mig i de simple og mest spektakulære fældetyper, som langt overgår, hvad Tom og Jerry leverede på TV-skærmen i min barndom.

Mens fjenderne er sluppet løs, og dine morbide løsninger gør deres ypperste for at nedbringe populationen af orker, så kan du deltage i festen med en armbrøst eller forskellige andre våben eller magikerevner. Her går spillet fra tilbagelænet afslapning til hjertebankende action. Flere gange drøner man rundt, mens man hurtigt smider forskellige fælder til højre og venstre for straks derefter at forsøge at ramme kyssetøjet på en fremadbrusende fjende. Det er god underholdning, som leverer sine kicks på grænsen mellem strategi og old-school actionspil.

Orcs Must Die
Dette er en annonce:

Formlen i spillet er velkendt, men på ingen måde udtjent. Man bliver grebet af legen, og timerne, som man kunne have smidt ude i sensommerens varme, investeres nemt i opgradering af ynglingsfælderne og nye løsninger på den simple opgave. Hvor andre titler indenfor tower defence-genren har forsøgt sig med co-op eller multiplayer, så er Orcs Must Die en ren singleplayeroplevelse.

Interaktionen med dine venner ligger således på leaderboards, hvor summen af points hentet på de forskellige baner listes. Efter hver bane får man ligeledes en tid for gennemførelsen, hvilket kan sammenlignes med "par" på banen. Elegant lille golfudtryk har fundet sin vej ind der! Men tiden er ikke i fokus på leaderboards, hvilket måske er en smule sært. Man skal være et meget konkurrenceprøget menneske med lyst til at overgå sig selv for at finde incitament til endnu en runde igennem de fleste af banerne. Dette giver så alt i alt en lidt svag holdbarhed, da banerne kan overstås på tre til fire timer på normalt sværhedsniveau.

Orcs Must Die

Blandt andre arcadetitler ligger Orcs Must Die på gennemsnitsniveauet med det visuelle og på lydsporet. Den humoristiske vinkel er gennemført, og selvom der er blodsprøjt i store mængder, så er det tegneserievold af den mere underholdende skuffe. Lydsporet følger op med rock kombineret med klassisk musik, hvilket passer udmærket, når man i højt tempo render rundt på et gammelt slot. Vores helt har enkelte tørre bemærkninger mellem slagene, og jeg trak flere gange på smilebåndet over hans betragtninger.

Orcs Must Die er en af de titler som begejstrer én time efter købet, for derefter at finde en støvet plads på harddisken uden meget mere aktivitet. Titlen kan underholde, og vigtige elementer som styringen og de simple menuer leverer, hvad de skal. Men udover det, så tvivler jeg alvorligt på, at vi vil nævne denne blandt årets allerede mange gode arcadetitler, når vi om et par måneder gør status. Det gør dog heller ikke så meget, for man er godt underholdt så længe det varer.

Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
Orcs Must Die
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Nemt tilgængeligt, god underholdning, så længe festen varer, charmerende tegneseriestil og sjove replikker og tørre bemærkninger
-
Ensformigt efter de første par timers sjov
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Et andet syn

Af Jonas Elfving - GR SE

I Orcs Must Die har Robot Entertainment taget Tower Defence-genren til et afslappet, kaotisk og farveglad niveau med rigtig godt resultat. Som du nok har gættet er målet at slagte horder af orker, der banker på slotsporten, og som hjælp har hovedpersonen - en kvik lærling med fjollede dansetrin, "komiske" oneliners og Charlie Sheen-mentalitet - alle mulige former for fælder og tilbehør. Som et twist på genren ser du ikke alt fra oven, men løber i stedet selv omkring i tredjeperson på slagmarken og deltager direkte i kampen, når orkerne angriber.

Det er skønt, at man som hovedperson ikke bare skal kigge passivt på under selve angrebet, men kan og bør placere fælder, mens horderne vælter ind, og er man god med armbrøsten kan man fælde en betydelig mængde orker med velanrettede headshots.

Overordnet har Orcs Must Die en rigtig god dybde, og det kan mærkes, at det oprindeligt var planlagt som et fuldprisspil. Prisen på lidt over en hundredelap er altså godt givet ud, med andre ord.

Orcs Must Die oser af en stemning, der er en skøn blanding mellem Plants vs Zombies og Team Fortress 2. Det er bare med at gribe armbrøsten og male hytten grøn.

8/10

Relaterede tekster

6
Orcs Must DieScore

Orcs Must Die

ANMELDELSE. Skrevet af Sebastian R. Sørensen

Den meget rammende titel på dette spil dækker måske ikke over store innovative nyskabelser, men mindre kan også gøre det. Sebastian er klar med sin vurdering.Indlæser mere indhold