Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Overlord II

Overlord II

Det er på tide, at komme tilbage på skolebænken for at blive opflasket i ondskab, så du kan lægge verden for dine fødder. Overlord er tilbage og du kan være ondere end nogensinde...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Overlord II begynder med noget så uskyldigt, som en sneboldskrig mellem en gruppe børn. Det skal snart vise sig, at et af børnene, ikke er som resten, og pludselig er det en kamp på liv og død, da du som spiller fremmaner en kuld af små grimme svin, et kuld der også kaldes for Minions. Det er en samling utilpassede, knæhøje ballademagere. Pludselig er der gravalvorlig børnekrig uden grænser. Og midt i dette vinterlandskab træder imperiet så pludselig ind. En gruppe romere, der er sendt ud for at udrydde alt magi i verden.

Som det specielle lille barn du er, kastes du for ulvene eller i dette tilfælde romerne. Dog findes der kræfter, der hjælper til, og efter at have sloges mod både romere og en række mytologiske væsner, befinder spilleren sig i rollen som en fuldfed overlord af undergrunden. Nu begynder jagten på hævn og ikke mindst verdensherredømmet, og nu er der ikke længere nogen regler. Ingen kan lide dig ud over en håndfuld langørede misfostre med kløer, og det er med deres hjælp, at du skal overtage alt og besejre hvad end der måtte stå i din vej.

Stemningen og stilen kan forsat bedst sammenlignes med Fable-spillene. Overlord-verdenen er propfyldt med farver og former, der nærmest får mig til at tænke på klassiske historier om nisser, trolde og andet fabelskarn. Stemmearbejdet er typisk britisk og karakterdesignet ser også ud til at være løftet ud af Molyneuxs storprojekt - også selvom hollænderne har givet det hele et ordentligt vrid. Jeg er vild med den glade, søde og skønne stil, også selvom alt ikke føles lige så ægte som i Fable. Det giver en meget god kontrast til de ondskabsfulde ting, jeg som overlord, konstant løber rundt og laver.

Hele Overlord II føles som en lang fabelmassakre. Kvindelige fantasikreaturer i alle størrelser, har gigantiske bryster og en endnu mere flamboyant fremtoning, mens elevere fremstår som fjollede naturaktivister med Jamaica-inspirerede hatte. Selv romerne, de imperium-lignende soldater, er tykke og arrogante æsler, der bare venter på at få tæsk. Gladiatorer, hvalrosser, edderkopper, legionærer, pandaer og andet er designet med en sådan træfsikkerhed i både stil med også stemmer af man fornøjes hele tiden - og det starter tit en skratterlavine.

Dette er en annonce:

Efter et par tests, der skal bevise, om man nu er ond nok til de kommende missioner, er det tid til at glide i arbejdstøjet. Som overlord styrer du dine undersåtter med en jernhånd. Eller i hvert fald med den højre analoge styrepind på joypaddet. Med den kan du få de små bæster til at rende rundt i miljøerne, og skulle de komme forbi noget, der kunne bruges som et våben, et stykke udrustning eller bare et eller andet, der kan slås i stykker, så skrider de automatisk til værks. Fjender kan let overvældes af sværme af undersåtter, og er det muligt, så kan de også sætte sig op på visse ridedyr som eksempelvis ulve. Dermed bliver de endnu stærkere.

Undersåtterne findes i fire forskellige varianter. Dels de brune, der lever for at søndertæve enhver modstander, de ildelskende røde, de grønne, der sniger sig frem og som kan gøre sig usynlige og de magiske og vandelskede. Disse kan naturligvis kombineres og udnyttes på forskellige måder, og det gælder om, at have den rigtige sammensætning af undersåtter med ud på de forskellige missioner.

Naturligvis findes der en del undersåtte-huller rundt omkring i spilverden, hvor du kan afsætte eller afhente de pludrende krabater. De korteste undersåtter er drøn brutale og rent ud sagt nogle rigtige svin. De massakrerer de søde væsner, lemlæster dem og ødelægger alt på deres vej, omtrent ligesom en flok tyske fodboldhooligans og svenske Ibiza-turister.
Som overlord kan du dels bruge dine undersåtter til at udføre opgaver med, samtidig med at du selv kan svinge et tungt våben og bruge magi. Helt almindelige mennesker kan enten skånes eller steges med lidt elektricitet og endda bruges som slaver, til at hjælpe dig på dine forskellige missioner. Disse opgaver har i øvrigt en ganske god variation, og går ofte ud på at skulle overkomme forskellige forhindringer, specifikke fjender samt at løse en række smågåder - også selvom det for det meste, på en eller anden måde, også inkluderer nedslagtningen uskyldige mennesker. Ind i mellem får man endda muligheden for at overtage store våben, som f.eks. en gigantisk armbrøst og nogle katapulter, og dermed er der muligheden, for virkelig at skabe kaos.

Når man ikke er ude på mission for at hærge, så kan man besøge ens egen lille hule, hvor der er mulighed for at genoplive ældre og mere trofaste undersåtter mod at ofre de mindre erfarende af slagsen. Her kan du også skabe ny udrustning, våben og generelt forbedre dine undersåtter. Man kan endda have et mindre harem af elskerinder, der spadserer rundt i lokalerne og smider et par kommentarer af sig. Og selvom man måske kunne opfatte Overlord II som både et sexistisk og usmageligt spil, så er det aldrig tilfældet. Det hele er gjort med et stort glimt i øjet, og man skal virkelig stå tidligt op om morgenen og anstrenge sig meget, for at klage over indholdet.

Dette er en annonce:

På minuskontoen finder vi det faktum, at Overlord II tendenserer det lidt konforme og stramt anlagte. Man mades hele tiden med instruktioner om, hvor man skal hen som det næste, og der overlades sjældent noget til fantasien. Når der sker meget på skærmen, så har hastigheden det også med at dykke. Det er ikke noget der forvandler Overlord II til en serie af diasbilleder, men det er en mærkbar og irriterende nedsættelse. Og så er der lige kontrollen. Den kan godt føles lidt stiv og upræcis, også selvom det aldrig bliver et decideret problem.

Overlord II er dog et skønt og ret sjovt spil, der byder på masse af sjove missioner og gode stunder. Jeg stortrives i rollen som superond overbastard, og stilen og atmosfæren, der gennemsyrer Overlord II, føles både hyggelig og perfekt udvalgt til ideen. Der er dog visse småfejl og det sænker karakteren en smule, men det er ikke ting, der ikke kunne være klaret med lidt mere udviklingstid.

Jeg havde gerne set et mere dynamisk og frit Overlord II, flere muligheder for at smadre både bygninger og miljøer, samt flere alternativer til at løse de enkelte situationer. Dette er klart mere ønsker end egentlige klager, og slutsatsen er da også, at Overlord II er et sødt og nuttet spil med bløde former, der helt sikkert tiltaler de fleste aspirerende onde djævle, der godt kan lide en god dosis humor, et lækkert design og som værdsætter et enormt glimt i øjet. Et godt spil trods sine småfejl.

Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
Overlord II
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Lækkert design, klokkeren humor, herligt oplæg, fantastisk stemning.
-
Ujævn hastighed. Halvstiv spilkontrol.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Overlord IIScore

Overlord II

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper Karlsson

Det er på tide, at komme tilbage på skolebænken for at blive opflasket i ondskab, så du kan lægge verden for dine fødder. Overlord er tilbage, og du kan være ondere end nogensinde...Indlæser mere indhold