Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Overpass 2

Overpass 2

Neopica giver os endnu en teknisk og udfordrende off-roader, men denne gang er det hele lidt kedeligt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Overpass 2 er efterfølgeren til 2020's teknisk krævende off-roader Overpass og denne efterfølger bygger ovenpå originalen og igen er præcision og teknik ligeså vigtig som hastighed når man skal forcerer nærmest umulige forhindringsbaner.

Det er vigtigt at man er klar over, at Overpass 2 ikke er et helt almindeligt spil. Det er en teknisk off-road simulator, hvor man kører på forskellige teknisk krævende baner i hardcore specialbyggede off-road køretøjer. Der er tre type køretøjer at vælge imellem, nemlig ATV'er, UTV (en blanding af en ATV og en lille buggy) og de store Rock Bouncere, som er nogle enorme buggyer med over 600 hestekræfter.

Der er flere forskellige løbstyper. Nogle af dem er nærmest udelukkende baseret på hastighed, for eksempel når man på mindre lukkede baner kører side om side med syv andre kørere og hvor det ganske enkelt gælder om at komme først over målstregen. De lidt mere interessante løb er Obstacle Course løbene, som er nogle hardcore forhindringsbaner hvor det gælder om at analysere banen og vælge de bedste ruter, mens man klatre op over væltede træstammer, store sten og klipper, kæmpe drænrør og op og ned ad mudrede bakker.

Dette er en annonce:
Overpass 2
Overpass 2Overpass 2Overpass 2Overpass 2

Det er her, at det tekniske aspekt for alvor kommer ind. Opsætningen af ens ATV eller Buggy er meget vigtig i disse udfordringer og man skal hele tiden tilpasse den til den forhindring der ligger foran en. Man kan løbende skifte mellem rent baghjulstræk, som giver høj hastighed men nærmest ingen off-road egenskaber, firehjulstræk som kombinere evnen til at klatre med adræt styring og firehjulstræk med låst spærredifferentiale, som giver fremragende klatreegenskaber men meget upræcis styring da alle hjul kører lige hurtigt rundt, hvilket ikke er optimalt i sving.

Spillets karrieredel er klart der, hvor der ligger mest underholdning gemt. Her kan man opgradere ens køretøjer, man skal tiltrække sig sponsorer, ansætte de rigtige mennesker til ens team og det er lige fra mekanikere, som kan reparere ens beskadiget køretøj og montere nye dele, til meteorologer og geologer, der kan analysere vejret og underlaget i de kommende løb. Karrieredelen er opgraderet betydeligt siden det første spil og det byder på en del timers spil, hvis man vil sætte sig grundigt ind i alle aspekterne omkring et off-road team.

Dette er en annonce:

Overpass 2 har dog et altoverskyggende problem, nemlig at det er piv-kedeligt. Man skal virkelig være en stor fan af den her slags langsom off-road kørsel, for at synes det er spændende at klatre over de samme træstammer, over de samme klipper og op ad de samme stejle bakker igen og igen. Banerne minder alt for meget om hinanden (med enkelte undtagelser), menuerne er virkelige kedelige (og her bruger man meget tid i karriere delen) og det hele virker mere som et stykke værktøj end et spil. Jeg er klar over, at det er en teknisk off-road simulator og det er naturligvis spændende for de hardcore fans, men det er ikke et spil for dem, som vil have lidt frisk underholdning. Det kan multiplayer delen med online løb for op til 8 spillere eller lokal splitscreen op til 4 spillere ikke lave om på.

Grafikken i Overpass 2 er ganske flot. Omgivelserne er flotte og man kan se utroligt langt ud i horisonten når man kører oppe i bjergene. Køretøjerne er også fint detaljeret og man kan tydeligt se hvordan aksler og fjedre arbejder når man klatre hen over klippeformationerne. Der bydes på ikke mindre end fem forskellige grafik-indstillinger: Default, Resolution (prioritere opløsning over visuelle effekter), Ray Tracing (lavere framerate men med ray tracing), Performance (prioritere framerate over opløsning og visuelle effekter) og Eco, som er en en energibesparende indstilling hvor der skrues lidt ned for hele den visuelle side, så ens konsol ikke bruger så meget strøm. Det er en tendens, vi er begyndt at se i flere spil nu. Jeg har dog ingen anelse om, hvad Default indstillingen sigter efter når det kommer til framerate, opløsning og visuelle effekter.

Overpass 2
Overpass 2Overpass 2Overpass 2Overpass 2

Lydsiden er meget opdelt. Lydeffekterne fra køretøjerne er gode, mens lyden når man rammer noget i omgivelserne, og soundtracket, er begge dele rædselsfulde. Jeg skruede meget hurtigt helt ned for musikken, som desværre bare gør spillet endnu mere sterilt, men jeg kunne ganske enkelt ikke holde ud at høre på det.

Overpass 2 er udelukkende et spil for hardcore fans af den her slags teknisk off-road kørsel og som godt kan lide at tænke over hvordan man kan klatre hen over en stak store sten eller hvordan du mon kommer op af en mudret bakke. Det er et lidt anderledes spil, men for mig var det ikke spor underholdende og det blev meget hurtigt kedeligt. En lidt underlig og frustrerende bilfysik, hvor ens off-roader flipper vildt rundt i luften hvis man snitter en sten, hvilket man godt kan forvente at gøre i et spil som dette, slog det sidste søm i kisten for mig desværre.

Overpass 2
Overpass 2
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Teknik og præcision er i fokus, fyldig karrieredel, flot grafik.
-
Piv-kedeligt, kedelige menuer, elendigt soundtrack, ligegyldig multiplayer, til tider underlig bilfysik.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Overpass 2Score

Overpass 2

ANMELDELSE. Skrevet af Palle Havshøi-Jensen

Neopica giver os endnu en teknisk og udfordrende off-roader, men denne gang er det hele lidt kedeligt.Indlæser mere indhold