Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Overwatch 2

Overwatch 2

Blizzards ventede efterfølger til det populære skydespil er udkommet, men hvordan fungerer det som... ja, efterfølger?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvor skal vi overhovedet starte henne? Det her måske en af de sværeste anmeldelser jeg nogensinde har sat mig ned for at skrive. På den ene side er Overwatch 2 et toptunet multiplayer-skydespil, som brillerer på mange forskellige måder. Men på den anden side, det var det originale Overwatch også, så kan dette overhovedet kaldes en efterfølger? Det er lidt det problem jeg har siddet med den sidste uges tid. Jeg har lyst til at fortælle jer at Overwatch 2 er fantastisk, og det er det også på mange måder, men samtidig forholder det sig sådan, at hvis du har brugt tid med originalen, så er det vitterligt svært at se forskel meget af tiden. Det er ikke noget let udgangspunkt at foretage en kritisk vurdering fra. Det er let at forstå at når nu Overwatch er så konkurrencepræget, og professionelt, så har Blizzard ikke ønsket at ændre alt for meget, men samtidig har denne titel været under udvikling i mange, mange år, men det vi i sidste ende er endt med er et spil der tilføjer lidt hist og her, og ændrer den centrale monetariseringsstrategi, men udover det? Ja, jeg får nærmest sved på panden.

HQ

I starten af det her år prøvede jeg Overwatch 2, og allerede dengang var jeg lettere bekymret. Manglen på nyt indhold i den første beta, og den begrænsede kommunikation fra Blizzard gjorde mig virkelig frustreret, og det lod dengang til at spillet var på vej i en retning hvor det var svært at retfærdiggøre al den her rumsteren for så... ja, lidt. Heldigvis kom annonceringen af en free-to-play model efterfølgende, og at spillet ville benytte en sæsonbaseret Live Service-model med ret hyppige indholdsopdateringer i form af karakterer og baner. Kort derefter var jeg faktisk spændt på spillet igen.

Så hvad med nu? Ja, nu er vi så ved lanceringen, og de seneste kommunikationer fra Blizzard har primært handlet om monetarisering, og hvordan de nye karakterer tilbydes i spillet. Selvom at nogle har været frustrerede omkring den strategi, så spejler Overwatch 2 andre hero-skydespil meget af tiden, såsom Apex Legends. Det er lidt historien om Overwatch 2, en afbalanceret vægt af solide, og ringe, designmæssige og strukturelle beslutninger, der gør at selv en hårdkogt fan som jeg ender med at føle noget der ligner apati omkring den her storslåede efterfølger.

Dette er en annonce:
Overwatch 2
Overwatch 2Overwatch 2Overwatch 2

Det er, i sidste ende, ikke et godt sted for Overwatch 2 at være, fordi tænk tilbage på hvor gigantisk det var da det originale Overwatch udkom. Jo, Blizzard endte med at droppe udviklingen af nyt indhold lidt for tidligt, blandt andet for at dedikere flere ressourcer til... ja, det her, men denne gang starter vi bare ret middelmådigt ud. Måske er det så den omvendte formular, så Overwatch 2 bliver til det mesterværk det burde være over tid, og at det tigerspring serien burde tage fremad vil ske gradvist, i stedet for øjeblikkeligt. Det er svært at sige, men man anmelder det man har mellem hænderne, ikke hvad det vil blive med tiden.

Tag ikke fejl; alt det basale der gør Overwatch så glimrende er til stede i Overwatch 2. Det er uhyre flydende, er optimeret ned til mindste detalje, har masser af spændende karakterer, smuk musik, solide modes hele vejen rundt og nu er det lettere at nyde med cross-progression og cross-saves. Fedt, ikke? Jo, det er fedt, det er virkelig fedt, og når du spiller Overwatch 2, så bliver man konstant mindet om hvor bundsolidt det er fra top til tå. Men alt det her, det hele, hele molevitten, er tyvstjålet direkte fra Overwatch. Der er ingen banebrydende nye features, eller spændende nyfortolkninger af centrale bestanddele. Der er ingen co-op kampagne, eller singleplayer-del, der er ikke nogen ny narrativ kontekst eller modes der spiller markant anderledes. Det her er bare Overwatch. Det ligner Overwatch, spiller som Overwatch, lyder som Overwatch. Det føles nærmest bizart, for der står "2" udover det hele, men det kan du ikke mærke. Som i på noget tidspunkt overhovedet. Du kan ikke se det, høre det, eller mærke det mekanisk når du spiller.

Dette er en annonce:

Jo, det vil sikkert behage nogen at der nu tilbydes kampe i 5v5, men udover det, og Push, og nogle få tweaks af en række helte, som let kunne være en indholdsopdatering til det originale spil, så står vi her med "lanceringen" af et nyt spil, som nærmest er identisk. Det er altså mærkeligt, folkens. Det bliver kun mærkeligere når man tænker på, at Blizzard stort set stoppede udviklingen af nyt indhold til det originale Overwatch for cirka tre år siden, så hvad mon de havde kunne gøre, hvis de bare havde fortsat med det?

Overwatch 2 føles eminent at spille, men det er også definitionen af "uinspiseret", og det er svært ikke at føle sig skuffet over at nogle af de bedste designere i verden udgiver det her som den centrale efterfølger til en af de største multiplayer-skydespil nogensinde. At det her er hvad den grænseløse fantasi, opfinderevne og teknisk kunnen tilsammen er resulteret i.

Overwatch 2
Overwatch 2Overwatch 2Overwatch 2

Samtidig føles både Junker Queen og Kiriko decideret glimrende at spille, og de nye baner får de gamle til at virke ret kedelige til sammenligning. Desuden er der heller ingen tvivl om at Blizzard efter al sandsynlighed nok skal få formet en glimrende spiloplevelse her, der vil vokse med tiden. Forhåbentlig læser du den her anmeldelse, i stedet for bare at se på 6-tallet i bunden i afsky, for det er vigtigt; Overwatch 2 føles fantastisk, og elsker du det første, så vil den kærlighed fortsætte her.

Men i sidste ende så føler jeg at vi kan tillade os at forvente mere fra Blizzard, fra det her hold, der har defineret genren tidligere, og som nu er reduceret til at kopiere... ja, sig selv.

HQ
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Ser fantastisk ud, fungerer glimrende, cross-progression og cross-saves er kærkomne tilføjelser.
-
Føles stort set ikke som nogen efterfølger, mangler afgørende nye features.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Overwatch 2Score

Overwatch 2

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

Blizzards ventede efterfølger til det populære skydespil er udkommet, men hvordan fungerer det som... ja, efterfølger?Indlæser mere indhold