Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Two Point Campus

Two Point Campus fremstår allerede strømlinet

Vi har bygget vores drømmeuniversitet i Two Point Studios' kommende simulationsspil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Hvis du er stor fan af simulationstitler, og spil hvor du har til formål at bygge intuitive og velfungerende byer og faciliteter, så er du uden tvivl bevidst om Two Point-serien allerede. Studiet bag er primært kendt for Two Point Hospital, et spil hvor du skal designe, bygge og administrere komplekse og funktionelle hospitaler, der skal diagnosticere og behandle alle former for mærkværdige lidelser. Selvom at der endnu er plads til ekspandering af denne præmis alene, så ønsker studiet bag, Two Point Studios, at skue mod nye horisonter, så de har besluttet sig for at droppe lægevidenskaben for nu, og erstatter dette med den evige jagt på ny viden - uddannelse. Det nye spil i serien hedder derfor Two Point Campus, og er netop blevet skubbet med hele tre måneder, så det kommer d. 9 august. Vi har dog prøvet det, og har konstrueret vores helt eget universitet på to forskellige campusser (campi?).

Hvis du allerede har spillet Two Point Hospital, så er du nok glad for at Two Point Campus er formet på nogenlunde samme måde. Der er tale om en uhyre strømlinet og veldesignet brugerflade, der er let at forstå og bruge. Grafikken er farverig, detaljeret og varm, og selve konceptet læner sig bevidst ind i komikken, og forsøger ikke som sådan at portrættere ren realisme. Det vi mener med det er at dine studerende kan studere alt fra gastronomi til trolddom - ja, trolddom.

Two Point Campus
Dette er en annonce:
Two Point CampusTwo Point CampusTwo Point Campus

Dét er desuden Two Point Campus' kernepræmis, nemlig at ulig Two Point Hospital handler det her primært om at sikre at dine elever klarer sig så godt som overhovedet muligt, og at gøre hvad end du kan for at sikre deres succes igennem deres respektive uddannelsesforløb. Om det så kræver at du konstruerer biblioteker for at gøre det lettere at læse uden for klasseværelserne, eller udstyrer selvsamme lokaler med mere grej, der ansporer til mere varieret undervisning, det kommer an på den konkrete situation. Pointen er at de studerende skal føle at de omgives af en aura der opfordrer til kreativ problemløsning, og det er lidt... sværere end en simpel diagnosticering af en lidelse i det tidligere spil. Du tjener penge gennem succes, og den succes måles blandt andet via de karakterer de studerende får udleveret, som til sidst forøger dit ry blandt borgere og andre universiteter.

Du har tonsvis af værktøjer til rådighed for at sikre den førnævnte succes, for ligesom med Two Point Hopsital er der her en ret kompleks simulation inde under den gakkede kølerhjelm. Du skal finde ressourcer til at sikre en høj nok beståelsesprocent ved at forske i nye undervisningsmetoder og udstyr, du skal sørge for renlighed og god hygiejne i de officielle fakulteter, og konstant ekspandere for at sikre at der er plads nok til hver elev. Desuden skal du ansætte og administrere medarbejdere, der netop skal udføre den praksis du har designet. Der er meget at holde styr på for at sige det mildt, men det hele serveres på en sådan måde, at du aldrig føler dig overvældet på den dårlige måde. Det føles med andre ord intuitivt konstant at tage fat på det næste problem, og det næste efter det.

Dog bliver vi samtidig nødt til at sige, at hvis først det hele falder fra hinanden, så går det stærkt...

Dette er en annonce:

Selvom at man ved første øjekast ser meget af Two Point Hospital i Two Point Campus, så er det måske vigtigt at slå fast, at studiet bag har foretaget ret banebrydende ændringer, for at sikre at det nye spil også føles som en efterfølger. Eksempelvis er du ikke længere bundet til specifikke bygningsskabeloner, så du kan designe dine helt egne bygninger fra bunden af, og sågar smadre og rekonstruere bygninger som allerede står idet et specifikt scenarie begynder. Desuden kan du pille ved selve eksteriøret, og placere træer, buske, bænke og stier, der alt sammen bidrager til den førnævnte aura, der skal henstille de studerende i et modtageligt gemyt. Alt dette er faktisk legende let, eftersom Two Point Studios har designet et nyt værktøj specifikt til de mere minutiøse opgaver, der virkelig gør det hele bedre.

Two Point Campus
Two Point CampusTwo Point CampusTwo Point CampusTwo Point Campus

Og så er der de studerende. I Two Point Campus skal du skabe bedre mennesker, og det involverer godt nok at uddanne dem, men det er faktisk mere end det. Du skal organisere sociale events, såsom klubber og møder, og du skal også hjælpe de studerende med at forme forhold til hinanden, der i sidste ende gør at de vokser som mennesker, og bliver mere helstøbte studerende på dit campus. Det er nemlig ret afgørende, at idet de består, at de så spreder positive vendninger om deres tid hos dig efterfølgende.

Som du sikkert allerede kan mærke, så rammer spillet en ret præcis balance imellem det tilgængelige og humoristiske, og det avancerede og fordybbende. Desuden består spillet af en lang række unikke scenarier, som du som leder skal takle. Det kan være det gastronomibaserede universitet på Piazza Lanatra, hvor de studerende går på en slags kokkeskole. Lige meget hvad er målet det samme; at skabe et funktionelt campus, men de strategier du benytter for at nå derhen kan være ret forskellige, og desuden er der ingen begrænsninger i spillets Free Play, hvor du kan bygge lige det campus du ønsker.

Vi har ikke tænkt os at påstå, at Two Point Campus kan vinde dig over, hvis du decideret ikke kan lide simulationer, eller "city builders". Det her er hvad det er, og påstår ikke at være andet eller mere. Men hvis du nu synes ret godt om præmissen, så kan vi allerede nu sige at Two Point Campus føles som en uhyre tilfredsstillende spiloplevelse.

HQ

Relaterede tekster

0
Two Point CampusScore

Two Point Campus

ANMELDELSE. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Vi har taget turen tilbage til Two Point County for at bygge universiteter denne gang i Two Point Hospital-opfølgeren.Indlæser mere indhold