Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn

Vi har besøgt en storslået ny verden...


Facebook
TwitterReddit

At se et veletableret udviklingsstudie skifte fra noget der reflekterer deres styrker til noget helt anderledes er en ganske interessant proces. På den ene siden kunne projektet gå hen at åbne nye kanaler for studiet, og på den anden kunne det være et typisk tilfælde at hvis man stikker næsen for langt frem, så kan man ende med at få et rap over den. Med Horizon: Zero Dawn, så lader det ikke til at det er det sidstnævnte, der er tilfældet.

Vi spenderede en hel dag hos Guerilla Games' kontorer i Amsterdam for endelig at kunne sætte tænderne i deres kommende action-eventyr Horizon: Zero Dawn. Udover at spille ved to separate lejligheder blev vi også vist rundt i studiet, og fik sågar præsenteret en trinvis introduktion til hvordan de har lavet de imponerende robotdinosaurer. Touren startede i konceptdepartementet, som viste forskellige versioner af robotten, før vi endelig fik vist den færdige version. Derefter gik vi til 3D-modellering, teksturarbejde, kunstig intelligensudvikling, animation, lyddesign og endelig til effekter. Dette gav os et imponerende indblik i hvordan et hold på +270 ansatte fungerer, og hvor meget arbejde det kræver bare at skabe én fjende.

Flere interviews med Narrative Director John Gonzales, Game Director Mathijs de Jong, Art Director Jan-Bart van Beek og Managing Director Herman Hulst gjorde den første dag færdig, og den var ganske travl. Guerilla har på nogle tidspunkter haft svært ved at lave om i deres Decima-grafimotor, så den ikke bare understøttede Killzone-spil men også Horizon: Zero Dawn, men resultatet lader til at have være besværet værd.

Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

For dem af jer der endnu ikke har hørt om Horizon, så er der tale om et action-eventyr i en åben verden, der består af en række mærkværdige temaer. Spilleren er Aloy (der får stemme af Ashly Burch), en udstødt jæger med fantastiske evner og kun vrede til overs for de magtindehavere der er ansvarlige for at udstøde hende og hendes far fra deres stamme. De forskellige primitive stammer lever på en grøn klode, som skyldes at der er sket noget forfærdeligt der har udryddet tidligere civilisationer. Tegn fra disse gamle tider kan ses alle vegne, og det bliver ét af de mysterier som Aloy skal udforske. Udover hovedhistorien er der mange sidemissioner som har komplet stemmeskuespil. Ansigtsanimationerne kunne stadig bruge lidt arbejde, for nogle af sidekaraktererne fremstår en smule stive i det.

Det andet store mysterie er det nye led i fødekæden. I stedet for sabletandstigere og mammutter er verden blevet indtaget af gigantiske robotdyr og dinosaurer. De er det højeste led i fødekæden, og er derfor ret så ligeglade med mennesker, og fokuserer i stedet derfor på at grave mineraler og materialer op fra jorden af ukendte årsager. Når de bliver provokeret vil de disse mekaniske monstre angribe uden nåde og på ganske effektiv vis. Treenigheden bestående af stammekultur, dommedag og mekaniske dyr skaber en unik stemning, med masser af spændende temaer at udforske - det er spillets største styrke.

Det er meget let for et studie at begå fejl, når de udforsker en helt ny genre. Den eksisterende teknologi er måske ikke helt optimeret til at akkommodere spillet, eller det ender måske med at blive ubalanceret. Baseret på de fire timers gameplay, så vil dette dog ikke være tilfældet. Fra den tidlige tutorial-sektion og fremad lader det virkelig til at Guerilla har læst på lektien. Spillet er måske lidt for loyal overfor de faste genretræk man forventer, udover temaet selvfølgelig. Aloy starter sin rejse som et lille barn der lever med sin stedfar, Rost. Han er en storslået jæger, men han har samtidig fornærmet sin stamme.

Forholdet imellem far og datter fungerer fantastisk, og sætter resten af spillet op på en sådan måde, så du går op i Aloy og Rost som karakterer. På samme tid lærer du at snige, jage og klatre i vildnisset. Længere henne i historien støder du på nye stammer, rejser langt væk til andre lande og møder farligere og farligere robotdyr. Mysterierne som landet har at tilbyde giver hovedhistorien en interessant tiltrækningskraft, og det giver en blod på tanden bare at tænke på hvad historien er bag denne kaotiske virkelighed.

Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn