Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Middle-earth: Shadow of War

Middle-earth: Shadow of War

Andreas tog til London i forbindelse med premieren på det første gameplay til Middle-Earth: Shadow of War og kom positivt tilbage.


Det kom som en overraskelse for spilbranchen, da Monolith Studios i samarbejde med Warner Brothers udgav Middle-Earth: Shadow of Mordor tilbage i 2014. For at undgå direkte association med filmene i samme univers, formåede Monolith at bruge banneret Middle-Earth fremfor Ringenes Herre og kom derigennem uden om de negative tanker vi har om spil baseret på film.

Det første spil var et spændende miks af Assassin's Creed inspireret parkour med det velkendte Batman Arkham-kampsystem. Kombineret med et friskt nyt tag på det ellers dystre og golde Mordor, blev Talion's rejse for retfærdighed og hævn en stærk ny vision for Tolkien's univers.

Da jeg landede i London var mine forventninger til Shadow of War derfor altså intet mindre end enorme grundet min kærlighed til Tolkien's univers og det første udspils originalitet. Kort efter at være ankommet med en forsinket taxa til Warner Bros-hovedkontor blev alle spil journalister rykket ind i en stor privat biograf og design director Michael de Plater fra Monolith præsenterede deres nye projekt.

Middle-earth: Shadow of War

Præsentationen startede med den allerede nu velkendte teaser fra forrige uge, hvilket blev fulgt op med en live-gennemgang af en Stronghold-mission. Inden missionen gik i gang benyttede de Plater muligheden for at vise det nye kort over Mordor, hvilket var blevet betydeligt udvidet og inkluderede sågar områder udenfor Mordor som Minas Ithil og Osgiliath.

Angående springet i skala mellem Shadow of Mordor og Shadow of War brugte de Plater forskellen på Batman: Arkham Asylym og Batman: Arkham City som en indikation på den enorme udvikling vi ville opleve som spillere. De interne mål for studiet er altså intet mindre end enorme.

Den nye titel er Shadow of War, som også markerer skiftet i skala. Talion er ikke længere end ensom ranger, men er nu en erfaren leder, som rekrutterer sine egne hære af warchiefs og soldater til at overtage områder i Mordor under besættelse af forskellige Stronghold. Hvert Stronghold har sin egen overlord, der skal dræbes før, at området kan blive overtaget. Shadow of War har på denne front lånt indflydelse fra RTS-genretræk som at skabe sine egne hære og erobre baser.

Middle-earth: Shadow of War

Ydermere deler Stronghold-missionerne mange fællestræk med base overtagelses scenarier fra spil som Assassin's Creed IV: Black Flag eller Final Fantasy Type-0. Det mindede mig specielt om flådebaserne i Black Flag, hvor du på samme vis skulle overtage specifikke områder og til sidst sammen med dine soldater slå lederen ihjel, eller overlord som det hedder i Shadow of War.

Middle-earth: Shadow of War