Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Cyberpunk 2077

Vi har endelig spillet Cyberpunk 2077

Efter mange års ventetid og gigantiske forventninger, så har vi endelig fået fingrene i Cyberpunk 2077 - CD Projekt RED's næste rollespil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Skulle du ikke have lagt mærke til det allerede, så er E3 officielt undervejs. Nu hvor pressekonferencerne er slut, så er det blevet tid til demonstrationer af nogle af de største kommende spil, og vi fik lov til at sidde med under den absolut største ved årets messe. Vi var med til CD Projekt RED's verdenspremiere på deres længe ventede Cyberpunk 2077. Ja, vi har masser af nyheder at dele med jer og nogle rygter at bekræfte.

Allerførst, så foregik briefingen i en Blade Runner-inspireret science fiction-bar, hvor cosplayere havde stadset sig ud for at passe ind i temaet. Det var effektivt, og repræsentanter fra udviklingsholdet startede ud med en gigantisk takketale. De var nervøse, det var let at se, men de havde intet at være nervøse for; afsløringen af CD Projekt RED's verden var imponerende. Meget imponerende.

Cyberpunk 2077
Dette er en annonce:
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077

Hvis du nåede at blive en smule træt af at se Geralts sammenbidte ansigt i The Witcher-serien, så vil Cyberpunk 2077 uden tvivl tilfredsstille din trang til at tilpasse. Spillere får muligheden for fuldstændig selv at designe en hovedkarakter fra bunden af, du får faktisk selv lov til at vælge karakterens baggrund og historie. Der er mildest talt et overvældende antal indstillinger at pille ved. Vil du være kvinde? Det kan du. Vil du barbere ét af dine øjenbryn af? Gør det. Man har jo ikke bruge for to alligevel. Vil du have hår som en puddel, der har fået det forkerte ben ud af sengen? Du kan gøre din V perfekt for dig - det er det det handler om.

Det er ikke bare udseendet af din karakter, du kan tilpasse. V kan opgraderes på et utal af måder, og igennem spillet benytter du et flydende og dynamisk klassesystem, der yderligere udbygges af implantater i karakteren. Implantater som i øvrigt både kan findes lovligt fra butikker og ulovligt. Desuden giver visse stykker grej særlige boosts, som også opfordrer til en bestemt taktik. Der er åbenbart hundredevis af våben, og disse kan naturligvis også opgraderes og tilpasses.

Fra overraskenda fakta til bekræftede rygter; Cyberpunk 2077 spilles i førsteperson, så selvom du kommer til at spendere timevis i tilpasningsmenuen, så kommer du teknisk set udelukkende til at se din fede frisure, og alle de lækre features du har designet, i spillets mellemscener. Men frygt ej, for der lader til at være rigeligt af dem, i hvert fald nok til at du ikke mister den visuelle forbindelse til din karakter. Og når nu vi snakker om skønhed, så er det klart, at CD Projekt RED ønsker at skabe en verden, der let er på niveau med de andre spil, de har skabt. Night City, hvor demonstrationen fandt sted, så fuldstændig fantastisk ud med forskellige distrikter. Vi fik muligheden for at se beskidte slumkvarterer og neon-beklædte skyskrabere og alt i verdenen er forbundet af åbne veje, hvor du kan køre i futuristiske køretøjer. CD Projekt RED fortalte også, at de har arbejdet meget hårdt på at gøre deres verden interaktiv. Spillet kan interagere med mennesker, gadeskilte, hologrammer og meget mere.

Dette er en annonce:

Under demonstrationen blev V kastet ind i hektiske situationer nærmest øjeblikkeligt; den allerede ikoniske cyborg, som er er en "cyberpunk" (en gruppe af problemløsere, der påtager sig de opgaver ingen andre tør tage), fik til opgave af en finde en forsvunden pige. Pigen blev holdt fange af en ondsindet bande, men den deltagende presse var desværre ikke kede af situationen, for vi fik storslået action ud af det. Heftige, tunge våben, cover-baserede skyderier, taktiske dueller med hjælp fra V's hjælper Jackie (en præcis lige så passioneret dræbermaskine med forkærlighed for vold og damer), og lidt stofmisbrug oven i, der giver V en taktisk fordel. V slagtede sig igennem et helt lejlighedskompleks, hvor den forsvundne pige befandt sig. Faktisk blev hun holdt i et isbad, hvor banditterne havde røvet hende for at bruge hendes ekstra dele.

Spillere kunne derfor vælge om hvorvidt Jackie skulle redde pigen og tage hende til et traumehold, som ærlig talt opfører sig mere som et hold lejesvende, eller at redde hende selv. Vi så den sidstnævnte mulighed. Da vi mødte traumeholdet stod det klart at disse læge/lejesvende ikke kunne lide cyberpunks, og V blev behandlet som skidt.

Efter endnu et veludført stykke arbejde vågnede V op ved siden af en elsker med meget lidt tøj på (fans af de mere modne temaer i The Witcher-serien vil ikke blive skuffede over dette nye spil), og efter at have taget noget tøj på, børstet tænder og kigget lidt på våbnene, så begav vi os ud for at møde V's implantatekspert inden den næste mission. Vi fik nemlig lov til at møde Doktor Viktor, og vi fik lov til at tage to nye implantater, og betale for dem senere.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077

De to implantater vi valgte gjorde følgende. Det ene opgraderede V's våbentække, og gav hende (vores V var en kvinde) flere måder at skyde på. Den anden lod hende zoome kameraet helt ind, og scanne bestemte mennesker for information - begge disse implantater gjorde hendes mission meget lettere. Efter et intimt møde med den ekstravagante Dex, en magnat med en guldrobotarm - fordi hvorfor ikke - begav vi os ud for at hente en særlig pakke, der var blevet stjålet af en milits kaldet Militech. Missionen blev dog kun mere interessant af at vi mødtes med Militech-lederen Meredith Stouth, og fandt en fredelig udvej i stedet.

Til sidst indgik V nemlig en aftale med lederen om at få fingrene i noget information om gruppen som åbenbart havde stjålet pakken fra Militech. Dette ledte os til et forladt slagteri, og efter at have købt en robotedderkop fra nogle tyve (som senere skulle vise sig at bære på en virus) så udbrød der ildkamp, hvor vi fik vist flere brutale måder at dræbe V's fjender på. Man kan nemlig skyde lemmerne af fjenderne med en shotgun, som gør dem hjælpeløse. Så viste de også Mantis Blades, som er et slags sværd, og ved at løbe på væggene og hugge fjender i småstykker fremstod V pludselig som en cyber- ninja.

Cyberpunk 2077 er rendyrket blodigt neon-kaos på alle de rigtige måder, og vi ser frem til at se mere fra CD Projekt RED's skift til førsteperson, såvel som denne fantastisk science fiction-verden. Hvornår det så bliver? Det ved I lige så vel som os...

HQ
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Relaterede tekster

Cyberpunk 2077Score

Cyberpunk 2077

ANMELDELSE. Skrevet af Damian Cholewa

Vi drager ned ad Night Citys beskidte, neonoplyste stræder for at udforske CD Project Reds ekstremt ambitiøse Cyberpunk 2077.Indlæser mere indhold