Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Aliens: Fireteam Elite

Aliens: Fireteam Elite - Preview

Der skal besejres horder af Xenomorphs i det nyeste Alien-spil fra Cold Iron Studios.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Alien er en af de ikoniske filmserier, der kun sjældent er lykkedes som spil. Indrømmet, det seneste Alien Isolation fangende mange af den originale films aspekter og var en ganske unik horroroplevelse, men ellers har spil som Aliens: Colonial Marines og Aliens vs. Predator bestemt ikke været noget at råbe hurra for. Nu forsøger Cold Iron Studios så at genoplive licensen med Aliens Fireteam Elite, en co-op trejdepersonsshooter, hvor man spiller som en gruppe Colonial Marines sendt på en mission i Xenomorph-territorie. Det lyder næsten skræmmende generisk, og spillet leverede da også et blandet indtryk, da jeg for nyligt fik lov til at prøve kræfter med et preview.

HQ

Først og fremmest er det svært at sige, om spillet har nogen form for baggrundshistorie, da jeg blev kastet direkte ud i kamp umiddelbart efter at have skabt min karakter. Der var ikke engang en træningsmission. Jeg følte mig lidt som et nyfødt føl kastet ud i en skræmmende verden, hvor det bare handler om at komme på benene hurtigst muligt, hvis ikke det skal gå grueligt galt. Spillet gameplay er heldigvis ret simpelt, men det havde nu været fint med en lidt mere glidende introduktion.

Spillet kan meget simpelt beskrives som en klassisk Horde Mode, hvor du dog i stedet for at forsvare dig mod angribende bølger af fjender, bevæger dig gennem et niveau, hvor der skal udføres en række opgaver. På mange måder føles det meget lig Gears of War, hvor bevægelserne er lidt tunge, men våben til gengæld er lette og med hurtig respons. Du kommer til at skulle skyde dig igennem hundredvis af Xenomorphs i hvert niveau, så der er ingen grund til at spare på ammunitionen.

Dette er en annonce:

Desværre føles det meget endimensionelt, og der er ikke meget dybde. Du bevæger dig for det meste blot ned gennem trange korridorer og slagter alle monstrene på din vej. Det er som sådan morsomt nok, men spillets langtidsholdbarhed kan godt bekymre mig. Aliens Fireteam Elite er tydeligvis designet til skulle spilles sammen med venner, og hvor det kun er positivt, at man også kan spille solo, så føles dette bare endnu mere ensformigt.

Aliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam Elite

Et af de elementer, der trods alt imponerer, er de mange muligheder for tilpasning. Der er mange parametre at justere på, når du skaber din egen karakter, karakterklasserne har alle unikke våben og egenskaber (det kan være den støttende Doc eller eksplosionseksperten Demolisher), og der er masser af våben at låse op for og opgradere. Du kan endda bruge Challenge Cards, der lader dig tilpasse sværhedsgraden i hver enkel mission. Kombineret med flere forskellige fjendetyper, der både kan angribe fra distancen eller rive dig fra hinanden på nær hold, er der en vis taktisk dybde i spillet, selvom du for det meste blot kæmper dig fra checkpoint til checkpoint.

Den relative ensformighed er netop en af grundende til at Challenge Cards er så vigtige for oplevelsen, da de udover sværhedsgraden udgør den eneste måde at ændre spillets gameplay på. Du kan for eksempel gøre det sværere for dig selv ved at begrænse dit udvalg af våben, eller nemmere ved at forbedre dine skade. Denne funktion er langt fra unik til dette spil, men det føles ekstra vigtigt her grundet den manglende variation. Leder du efter et Alien-spil, der rent faktisk har narrative ambitioner med licensen eller prøver noget nyt, så finder du det ikke her. Aliens Fireteam Elite er endnu et af de spil, hvor du holder aftrækkeren i bund i tyve minutter og derefter tørrer sveden af panden - hvilket der som sådan ikke er noget i vejen med, det er bare ikke særligt nyskabende.

Dette er en annonce:

Du kan regne med solidt gameplay (jeg blev kun ramt af nogle meget små bugs i dette preview), der nok skal byde på lidt hurtig underholdning. Du kan endda også få en seriøs udfordring, hvis du vælger at justere på spillets mange parametre. Men efter tre timer følte jeg allerede, at jeg havde set og prøvet det meste i spillet. Forhåbentlig har udvikleren mere i hatten - enten ved lanceringen eller på den lange bane - for ellers tror jeg, Aliens: Fireteam Elite får svært ved at overbevise selv de største fans af genren.

Aliens: Fireteam Elite
Aliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam Elite

Relaterede teksterIndlæser mere indhold