Dansk
Gamereactor
previews
Pro Evolution Soccer 2013

Pro Evolution Soccer 2013

Hvert nyt fodboldspil lover en revolution og alligevel er det i dag svært at vide hvad der helt præcist tilføres af nyheder til genren.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvert nyt fodboldspil lover en revolution, og alligevel er det i dag svært at vide hvad der helt præcist tilføres af nyheder til genren.
Det betyder ikke at udvikleren af Pro Evolution Soccer 2013 er doven - faktisk er det nærmere omvendt. Det tager i dag blot lidt længere tid inden vi kan spotte deres arbejde.

Den kyniske forbruger ville sige at intet er blevet ændret i forhold til det forrige spil, og skal man være retfærdig er nyhederne da også så små, at de i første omgang er svære at få øje på i det nye spil.
Med et endnu større fokus end sidste år, er der blevet gået til styringen. Dette er et meget mere flydende spil - selvom serien altid har tilbudt en hurtig oplevelse. En lille overraskelse er dog styringen af de manuelle afleveringer, der aktiveres med en af skulderknapperne. Med denne funktion burde det være muligt at få maksimal kontrol over bolden, men i stedet er den blot med til at sløve spillet ned, da afleveringerne tager betydeligt længere at lade op.

HQ
Pro Evolution Soccer 2013Pro Evolution Soccer 2013
Dette er en annonce:

Dommerne synes denne gang langt mindre emsige end sidst, hvilket sikrer at antallet af afbrydelser er mere realistisk. Der er dog desværre også mange situationer hvor dommeren viser sig alt for generøs. Strakte ben til overkroppen, brutale glidende tacklinger bagfra og mange andre barske overtrædelser forbliver derfor ustraffede.

Til gengæld kastes der glædeligt gule kort efter frispark af den slags, der nærmest ikke er nævneværdige. Det vil drive dig til vanvid, og tv-skærme såvel som skrøbelige møbler bør holde øje med lavtflyvende controllere. Vi har dog tidligere bevidnet hvad udvikleren har formået at rette af fejl i preview-udgaverne af serien, og regner derfor ikke med at dommeren vil være lige så utålelig i den færdige udgave af PES 2013.

De ekstremt stive ansigtsudtryk er irriterende, da det er et af de områder, vi havde formodet der ville være styr på på nuværende tidspunkt - forhåbentligt vil også dette være rettet i det færdige spil. Realistiske ansigter er således en stort plus når det gælder autenciteten, og det der her bydes på kan simpelthen ikke måle sig med EA's konkurrent. De nye animationer kan dog tydeligt ses, og gør sig særligt gældende i duellerne, samt når en høj bold skal tæmmes - det ser godt ud.

Helt fra begyndelsen bliver vi tilbudt at gøre brug af et træningssystem, som faktisk er så pænt og detaljeret sat sammen, at det næsten bliver frustrerende. Eksempelvis er ankel-skuddet forklaret som værende ekstrem svært at bruge, men faktisk er det ret nemt (oplad skuddet og tryk når spilleren rammer bolden). Selvom boldene bliver ved med at sejle ind i målet, består vi dog aldrig testen - vi finder aldrig ud af hvorfor.

Dette er en annonce:

Sværhedsgraden er sat betydeligt ned i Pro Evolution Soccer 2013. Det kan godt være at det kun kommer til at gælde for preview-versionen, men letheden hvormed nogle af modstanderne bliver besejret på den øverste sværhedsgrad er skræmmende. At skyde efter stolperne resulterer også i et usædvanligt højt antal mål.

Pro Evolution Soccer 2013

Efter den virtuelle modstand sidste år blev fintunet gennem lidt opdateringer til spillet, skulle man tro at denne slags ville være inkluderet fra starten i det nye spil, men det er dog ikke til at se eller føle. Derfor er resultatet masser af offside-situationer, fordi spillerne enten bevæger sig i ud i underlige situationer, eller slet og ret står stille.

Karim Benzema viste for eksempel en kontinuerlig kamp med at forstå konceptet om offside-reglen. Igen og igen faldt han tilbage til at stå i nærheden af modstanderens forsvar, for i næste øjeblik at sprinte mod den anden side af banen.

Andre gange bliver spillerne ganske uventet stående lige foran straffesparks-markeringen, i stedet for at forsøge at spille sig fri til en aflevering. Selvom de mest åbenlyse frispilninger forbliver ubrugte af de ligeglade medspillere.

Pro Evolution Soccer 2013

Dette bringer os til et nyt område i PES, som faktisk er lavet forbavsende godt: kontrollen over medspillerne.

Hvis vores medspillere ikke står positioneret som ønsket, er der altid muligheden for at bevæge dem ved hjælp af det højre analogstick. Godt nok har spilleren oftest travlt med andre ting end at holde øje med resten af banen, men alligevel kan systemet være brugbart. Ganske vidst havde der slet ikke været brug for denne slags, hvis holdkammeraterne var en smule klogere, men det skal man nok ikke tænke for meget over.

Dette er altså ikke den bedste fremvisning af den kendte serie. Som nævnt forventer vi dog at der sker store ændringer mellem vores previewkode og den færdige anmeldelseskopi, og vi håber derfor på at PES 2013 igen kan finde kampgejsten.

Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013

Relaterede tekster

Pro Evolution Soccer 2013Score

Pro Evolution Soccer 2013

ANMELDELSE. Skrevet af Jonas Damholt

Pro Evolution 2013 lægger op til kamp med FIFA 13, men hvilken vinder? Jonas tager atter engang fodboldstøvlerne på og spiller.Indlæser mere indhold