Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Pro Evolution Soccer

Pro Evolution Soccer

Playstation Portable sætter støvlerne i grønsværen. Asmus har testet den håndholdte version af verdens bedste fodboldspil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Fodbold er en ting som mænd er mægtigt glade for. Giv en flok unge mænd en bold, og de kan løbe sig fuldstændigt smadret i en park. Er en flok mænd samlet, vil samtalen næsten med sikkerhed dreje ind på fodbold. Fodbold er i det hele taget en enorm fin ting, og ville det ikke bare være pragtfuldt, hvis man kunne spille lidt fodbold, mens man sad på det lille hus, svedte i tandlægens venteværelse eller gned lår med fremmede i bussen? Pro Evolution Soccer 5 er på banen, og er det svaret på vores bønner?

HQ

Lad os dog med det samme få alle klager af bordet med det samme. Hvor meget man end håbede, er Pro Evolution Soccer 5 (PES5) til PSP ikke det samme spil, som man finder på PS2 eller Xbox. Der er blevet bortopereret features og kontrollen er blevet grovere for at Sonys lille maskine kan rumme spillet.

Der er ingen kommentatorlyd. "Big deal," tænker du måske, men uden kommentarer tager hele stemningen sig et gevaldigt dyk. Lydsiden bliver domineret af summen og fra tid til anden kampråb fra tilskuerpladserne, og mens disse effekter er okay er det bestemt ikke noget, der bidrager meget til stemningen. Det bedste lydsiden byder på er når der sparkes. Man kan på det nærmeste mærke, hvordan støvlen sender bolden af sted.

PSPen er ikke nær så veludstyret som PS2en er det. (Drop de smørrede smil, dernede på bagerste række!) PS2en er simpelthen i besiddelse af flere knapper, og resultatet er at kontrollen er en smule mere kompliceret. Nogle tricks udføres nu ved et dobbelttryk på eksempelvis en af skulderknapperne.

Det er dog absolut den mindste anke jeg har mod kontrollen. Ens fingre føles måske en smule forkrampede efter længere tid i PES5s selskab, men den længere tid kunne sikkert ikke have været brugt bedre. Har man absolut ingen erfaring med fodboldsspil, eller PES-serien, bliver man sikkert jordet et par gange, men man lærer hele tiden noget. Det er en fryd når ens spillere dribler og spiller sig gennem det andet holds forsvar, og lur mig om man ikke sidder og jubler, når bolden endelig havner i modstanderens net.

Dette er en annonce:

Dog kan man undre sig over manglen på Master League. Det er muligt at overføre sit Master League hold fra PS2, hvis man vel at mærke har PES 5 til PS2 og et USB-kabel, selvom holdet kun kan bruges i almindelige kampe. Havde Master League været inkluderet havde PES5 haft en enorm holdbarhed.

Grafikken ser absolut strålende ud. Lækre animationer kombineret med en god spillerlighed gør underværker, hvor små aktørerne end ser ud på skærmen. Stadions er lækre, og man forbløffes til stadighed over, hvad udviklerne formår at klemme ud af PSPen. Når det er sagt, skal det bemærkes at grafikken bestemt ikke kun er en dans på roser. Slowdowns forekommer desværre hyppigt, især når der sker meget på skærmen. Desuden er det ikke helt nemt at danne sig et overblik over banen, idet kameraet befinder sig meget tæt på grønsværen. Derfor kommer man til at holde meget øje med den lille radar, der viser spillernes placeringer.

Problemer er der med PES5, men de opvejes for en stor del af spillets åbenlyse kvaliteter. Har du bare én eneste gang jublet over et mål, siddet på kanten af sofaen ved en pokalfinale eller forbandet et heldigt mål fra modstanderens side, er Pro Evolution Soccer 5 med garanti noget for dig.

Pro Evolution Soccer
Dette er en annonce:
Pro Evolution Soccer
Pro Evolution Soccer
Pro Evolution Soccer
Pro Evolution Soccer
Pro Evolution Soccer
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Det er fodbold i lommestørrelse. Fremragende gameplay og god grafik.
-
Lyden er meget mangelfuld. Master League havde givet en længere holdbarhed. Uendelige loadtider
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Pro Evolution SoccerScore

Pro Evolution Soccer

ANMELDELSE. Skrevet af Asmus Neergaard

Playstation Portable sætter støvlerne i grønsværen. Asmus har testet den håndholdte version af verdens bedste fodboldspil.

0
Pro Evolution SoccerScore

Pro Evolution Soccer

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Tanggaard

Inden for de sidste par år har rygtet omkring Konami’s fodboldserie langsomt men sikkert bredt sig.

0
Konami fodboldspil på vej til Xbox

Konami fodboldspil på vej til Xbox

NYHED. Skrevet af Jesper Nielsen

Der har været stor forvirring omkring en mulig Xbox version af storspillet Pro Evolution Soccer 3, men det kan Konami nu benægte. I stedet har de et andet og online fodboldspil på vej! Detaljer indenfor.

0
Pro Evolution Soccer på Xbox?

Pro Evolution Soccer på Xbox?

NYHED. Skrevet af Jesper Nielsen

Selvom rygterne om spilseriens debut på Xbox allerede florerede omkring X03, så havde Konami dengang intet at sige om sagen - men sådan skulle det ikke blive ved!

0
Svedige screens fra PES 3

Svedige screens fra PES 3

NYHED. Skrevet af Jakob Møller

En af de største spillere på den virtuelle fodbold arena er uden tvivl Konami's Pro Evolution Soccer serie. Snart starter den digitale sæson og PES3 ser ud til at være i god form.Indlæser mere indhold