Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Professor Layton and the Spectre's Call

Professor Layton and the Spectre's Call

Et skyggelignende kæmpespøgelse ødelægger hus efter hus i byen Misthallery. Indbyggerne er lammet af skræk. Endnu en gang er det Laytons job at komme til bunds i balladen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er svært at finde noget nyt at sige om det seneste spil i en serie, der nægter at forny sig. Det fjerde DS-spil med Professor Layton er præcis lige så godt som sine tre forgængere. Det er bekvemt, drilsk og uden overraskelser. Det lyder måske som en kritik, men denne mangel på udvikling føles faktisk ikke som noget større problem. Professoren fandt formen allerede i det første spil. Siden vores første møde har vi nydt hundredevis af små hjernevridere sammen, og jeg ser allerede frem til endnu flere.

Hvis jeg skulle gennemtvinge en ændring, så skulle det være et nyt format. Snedige puzzles i tre dimensioner til 3DS, eller måske hellere højopløste gåder til iPad eller Vita. For det eneste, der begynder at føles lidt gammeldags, er billed-puzzlesne med deres kedelige udtværethed. De fleste puzzles kunne laves væsentligt mere tydelige på en højopløst skærm. Desuden havde den charmerende tegnede stil føltes en smule friskere hvis udviklerne havde haft nogle ekstra pixels at arbejde med.

Spectre's Call foregår flere år før de tidligere spil. Professoren er yngre, og Luke er en overraskende introvert møgunge, der endnu ikke er vokset op til sit ældre og æblekække jeg. Det passer mig som fod i hose. Luke har med sin peppede attitude altid været en torn i øjet. Her er han mere tilbageholden.

Professor Layton and the Spectre's Call
Dette er en annonce:

Som sædvanligt er der en by med imbecile fjolser, der skal reddes. Denne gang fra et stort skyggevæsen, der terroriserer lokalsamfundet. Overnaturlige ting? Bah, siger professoren, der tror på logik, videnskab, svage kvinder og stærk te. Her gælder det om at udforske omgivelserne og finde en troværdig forklaring på miseren.

Præcis som i de tidligere spil er alle mennesker, man møder, næsten ubehageligt interesserede i puzzles og små hjernebrydere. Hvis du praktiserer professorens motto, "ingen gåde må efterlades uløst", så har du mange timer foran dig. Uanset samfundslag, køn eller alder, så har alle du møder en gåde i baghånden.

Professor Layton and the Spectre's Call

Det største mysterie findes dog ikke i spillet, men i lokaliseringen af Professor Layton and the Last Specter (eller The Spectre's Call). I resten af verden uden for Europa er der nemlig en ekstra spildel, som vi tilsyneladende ikke må prøve her. Det kaldes Professor Layton's London Life, og er som et Animal Crossing-lignende spil, der udspiller sig i London. Hvorfor vi ikke må få del i de løjer, ved jeg ikke. Et andet mysterium er, at vi fik tilsendt den amerikanske version af spillet, og ikke den europæiske. Og der var Layton's London Life altså netop med. Hvad siger du til det, professor?

Dette er en annonce:
Professor Layton and the Spectre's Call

Naturligvis har jeg ikke taget denne spildel med i vurderingen, og karakteren jeg sætter bliver høj, selvom vi europæere altså bliver snydt for denne godbid. Det hovedsagelige gameplay fungerer godt nok til at sikre en høj karakter, og professoren er i storform, præcis som han har været længe nu. Så længe Factor 5 fortsætter med at levere nye puzzles, vil jeg gøre mit bedste for at løse dem.

Professor Layton and the Spectre's Call
Professor Layton and the Spectre's Call
Professor Layton and the Spectre's Call
Professor Layton and the Spectre's Call
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Gode puzzles, rigeligt indhold, lækkert design, atmosfærisk, herlige figurer
-
Lidt utydelig grafik i visse puzzles
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold