Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Quantum Break

Quantum Break

Gamereactor har besøgt Remedy, og har kigget lidt nærmere på et af de mest lovende sci-fi-spil i 2016.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Gamereactor fik muligheden for at besøge udviklerne bag det nok mest ambitiøse spilstudie i Finland. Remedy har snart lavet spil i 20 år, og har base i en lille naboby til Helsinki kaldet Espoo. Studiet er lige nu ved at være færdige med deres største spiludgivelse nogensinde. Kan Max Payne's og Alan Wake's storebror Quantum Break indfri de store forventinger?

Mit visit i Espoo startede med en behagelig overraskelse. Under velkomsttalen blev det nemlig afsløret, at rygterne er sande - Quantum Break vil udkomme på PC via Windows 10, og PC-spillere skal ikke engang vente én dag længere end Xbox One-ejerne, da begge versioner udkommer samme dag d. 5 april.

Quantum Break
Quantum BreakQuantum Break
Dette er en annonce:

Før vi fik lov til at dykke hovedkuls ned i spillet, fik vi en guidet tour igennem Remedy's kontorer. Touren inkluderede et visit hos deres eget Mocap-studie, og andre slags arbejdsområder, hvor tonsvis af udviklere har brugt årevis på at færdiggøre spillet. Formålet med vores besøg var krystalklart. Remedy er ved at nå produktionsniveauer, som kun de færreste bureauer i branchen kan. På mange måder var de produktionsmetoder vi så, meget tæt på dem der benyttes i filmindustrien, men Remedy har også gjort en dyd ud af at udvikle deres egne værktøjer til animationsteknologi.

Alt vi så i løbet af vores tour var meget imponerende, og det var selvfølgelig også pointen, men det gør det samtidig lettere at forstå, hvorfor Quantum Break har været så lang tid i støbeskeen. Remedy's ansigt ud af til og Creative Director Sam Lake forklarede, at målet fra start af var at skabe en sand Hollywood-blockbuster, som skulle kombinere et filmisk narrativ og en action-pakket spiloplevelse som aldrig før. Lake indrømmede at dette var et modigt træk, men han var samtidig optimistisk omkring resultatet. Alle elementerne i spillet skulle gerne genspejle ideen om at kombinere filmisk skuespil med fede gaming-sekvenser.

Quantum Break's gameplay består af fem hovedakter, hvor du udforsker historien fra Jack Joyce's (spillet af Shawn Ashmore) perspektiv, og her oplever du både nedbrudt tid, og et brud med den tidligere ven Paul Serene, der nu arbejder for det ondskabsfulde Monarch Solutions. Dog skifter perspektivet i slutningen af hver akt til Paul Serene, så man kan se at alt ikke er så sort og hvidt som man tror. Som Serene skal spillere træffe valg imellem mulige fremtidsbegivenheder. Beslutningen ved disse skilleveje skal træffes forsigtigt, for dine valg kan skubbe plottet i en helt anden retning, og det gælder både for spillet og live-action-sekvenserne. Og nu ankommer vi til spillets største hook, nemlig at spillets historie kan foregå på mange forskellige måder. Ifølge Remedy var det et mareridt i forhold til manuskript og produktion, for den sidste live-action-episode havde eksempelvis 40 forskellige variationer.

Som eksempel så vi spillets første skillevej. Det sker efter den første akt, og efter den store "The Shattering"-begivenhed er fundet sted. Paul Serene skal beslutte hvordan Monarch vil håndtere situationen i forhold til PR. Valget var "Hard Line" eller "PR". I det første valg vil Monarch rydde alle spor af vejen, og myrde alle øjenvidner. Selvom denne løsning ville være effektiv på den korte bane, ville det få Riverport City's folk til at vende sig imod firmaet. PR-muligheden kunne på den anden led portrættere Jack som skurken, og gøre at han blev fanget hurtigere. Det ville dog efterlade mange spor, og ville sætte Monarch's arbejde over styr. Heldigvis træffer du ikke disse beslutninger med bind for øjnene. Serene er blevet udsat for såkaldt "Time Exposure", så man kan få et smugkig på hvert udfald før man vælger.

Dette er en annonce:
Quantum Break
Quantum Break
HQ

Efter valget blev truffet fik vi lov til at se den mest kontroversielle sektion af Quantum Break. Sidst fik vi at vide, at der ville være en form for TV-serie, som ville køre sideløbende med spillet, men det har vist sig ikke at være tilfældet. I stedet vil der være live-action-sekvenser på 20-40 minutter efter hver akt. De fokuserer særligt på Serene, og giver kontekst til spillets plot. Den første episode fokuserede på Monarch-agenten Liam Burke, som finder ud af hvilket slags firma Monarch er. Siden jeg valgte "Hard Line-muligheden, og mange uskyldige var blevet dræbt, satte Burke spørgsmålstegn ved hans egen loyalitet overfor firmaet.

Live-action-delen var fint lavet, og er helt sikkert på niveau med de fleste amerikanske netværksserier. Dertil kommer også en ros til spillets karaktergalleri, hvor særligt Aidan Gillen, nemlig Game of Thrones' Petyr "Littlefinger" Baelish, og Lance Reddick fra The Wire, gør et fremragende stykke arbejde som skurke.

Kvaliteten af skuespillet går også igen i spilportionerne, og ansigtsanimationerne er blandt de flotteste jeg nogensinde har set i et spil. Jeg må dog stadig indrømme, at overgangen imellem live-action og spillet var ret chokerende, selvom jeg vidste at det ville ske i forvejen. At skulle ligge controlleren fra sig i længere tid ad gangen vil sandelig ikke falde i alles smag, men igen, du kan altid skippe dem og vende tilbage senere, men det kan jeg ikke forestille mig selv at gøre. De viser en helt anden side af spillet, og det føltes, for mig i hvert fald, som en fed tilføjelse til oplevelsen. Det vil dog sikkert være noget som deler vandene blandt fans.

Men hvordan var selve spillet? Vi fik overraskende lang tid med det, og fik lov til at gennemspille hele den første akt, samt nogle få strategiske action-sekvenser fra den anden akt. Det er bedre ikke at afsløre alt for meget af historien, siden Quantum Break helt sikkert fokuserer meget på netop dette felt. Det er faktisk bedst at vide så lidt som overhovedet muligt. Spillet starter roligt ved Riverport-universitetet, hvor du møder hovedkaraktererne, og bliver introduceret for tidsrejseeksperimentet. Selvfølgelig går det hele galt, og spilleren bliver derefter kastet hovedkuls i aktion. Begyndelsen af spillet har et fint tempo, og der stort set ingen tutorials eller distraheringer der spilder din tid. Quantum Break er egentlig et ret almindeligt skydespil i tredjeperson, som selvfølgelig har et stort twist i form af de tidsbaserede kræfter. Allerførst ligner spillet, at det er cover-baseret, men det indtryk er bedragerisk. At søge dække giver ikke sikkerhed for spilleren særligt længe, for den eneste måde at besejre fjenden på er nemlig at bevæge sig, og blive ved med at bruge sine særlige evner.

Quantum BreakQuantum Break
Quantum Break

Remedy's repræsentant fortalte os, at kampsystemet er gjort simpelt med vilje, for at kunne sætte fokus på disse specielle evner. Eksempelvis er der ikke separate kommandoer til cover, rullefald, hop eller snigeri, som der normalt er i spil at denne type. I stedet skal spilleren benytte evnerne til at fryse fjender i tid, løbe fra dække til dække, og beskytte dig imod angreb. Brugen af disse evner er altafgørende, og du har ingen chance for at overleve Monarch's styrker uden. Hard-sværhedsgraden tævede desuden stort set samtlige journalister ved begivenheden.

At sigte og skyde føltes dog lidt sløset. Jeg er vant til at ret sensitiv styring, og her skulle der virkelig noget tilpasning til at vende sig til systemet. Ellers var det svært at finde nogle store problemer med spillets mekanikker. Det var dynamisk, underholdende og foregik i et relativt højt tempo med lidt platforming og problemløsning hist og her, der krævede Jack's tidsbaserede kræfter. Options-menuen afslørede desuden, at der vil være flere evner at låse op for i de senere akter, og at du kan opgradere dem med skill-point. Der er selvfølgelig samtidig samleobjekter, audio-bånd og alt mulig andet.

Quantum Break bliver en utrolig interessant spiludgivelse. At spille det, opleve de forskellige skilleveje og se live-action-sektionerne efterlod mig med et meget positivt indtryk af den samlede pakke. Den lange ventetid, samt forsinkelsen fra sidste år havde lagt en dæmper på mine forventninger, men preview-begivenheden har genantændt håbet for, at spillet vil blive start. Det lader til, at Remedy har brugt den ekstra tid på effektiv vis, og Quantum Break ligner det mest ambitiøse spilprojekt i forhold til visuel kvalitet og narrativ i lang tid. Det er en fascinerende hybrid, men det er næste umuligt at vide endnu, om det hele falder på plads til sidst. Nogle vil blive tændt af af de lange live-action-sekvenser, men Remedy kunne gå hen og betræde helt ny jord med dette projekt, og jeg kan ikke vente med at få fat på spillet i april.

Quantum Break
Quantum BreakQuantum Break
Quantum Break
HQ

Relaterede tekster

Quantum BreakScore

Quantum Break

ANMELDELSE. Skrevet af Sebastian R. Sørensen

I en slipstrøm af krudtrøg, tidrejser og storslående historiefortælling er Sebastian netop suset ind fra fremtiden for at kaste en dom over en af årets mest ventede spiltitler - Quantum break fra finske Remedy.Indlæser mere indhold