"Stilhed. Det eneste jeg kan høre er mit eget åndedrag. Det føles som om det kan høres flere kilometer væk. Jeg står foran en dør. Jeg vender mig om. Bag mig står mit hold. Deres blikke er stive i det. De står med fingeren på aftrækkeren. Klar til aktion. Jeg tager en dyb indånding inden jeg trykker SEND knappen ind på min walkie-talkie. Sætningen løber ud over mine læber "Alpha. Go". Jeg flår døren op. Foran mig står en mand med et tørklæde viklet om ansigtet. Hans blik er koldt. Hans maskingevær peger mod mig. Hvad nu...? BANG"
Sådan beskrives vel bedst de tanker der fløj igennem hovedet på mig da jeg for første gang spillede Rainbow Six, der er noget så yderst sjældent som et computer spil bygget over en bog. Bogens forfatter er Tom Clancy som er en af U.S.A´s vel nok største forfattere inden for spændingsgenren. En mand, der mere end en gang har givet undertegnede sved på panden med bøger som Patrioternes Spil og Jagten På Røde Oktober.
Nu er han så klar igen med Rainbow Six. Et actionstrategi spil der maner til respekt.
Historien tager sin begyndelse allerede næste år, i 1999 hvis nogen skulle være i tvivl. Terrorismen har taget til. Stadig flere og flere lande må kæmpe mod terrorister der tit er bedre udrustet end landenes eget politi og militær. Noget må gøres. I alt hemmelighed dannes antiterror gruppen Rainbow hvis eneste formål er at bekæmpe terrorisme, hvor end den måtte befinde sig. Gruppen er sat sammen af elitesoldater fra hele verden, deraf navnet Rainbow der symbolisere samlingen af forskellige nationer. Rainbow skal sættes ind i de trange situationer hvor andre har måttet give op, eller ikke kan gøre noget da det ville udløse diplomatisk krise. Du er "Six", hvilket på militær sprog betyder gruppe leder og du har travlt. Du skal sammen med dit hold bestående af Rainbow-agenter, redde gidsler, dræbe terrorister og samtidig afslører et komplot mod verdens sikkerhed.
Hvis man nu sidder og tror at man skal ud og løbe rundt i et terrorist befængt hus på må og få, og med løs aftrækker finger, så må man slå koldt vand i blodet. Angrebet skal planlægges først. Man får først at vide hvad ens opgave er, af chefen for Rainbow. Han ridser kort op hvad der er sket og hvad der kræves af dig og dit hold. Herefter går man videre til Rainbow´s database hvor man, hvis man vil, kan suge lidt mere dybdeborende informationer til sig om de mange terrorgrupper, personer, og organisationer man møder på sin vej.
Herefter skal der udvælges hvem man vil have med på missionen. Agenterne er delt op i 4 kategorier der svare til deres evner. Angreb, bombesprængning, elektronik og rekognoscering. På de fleste missioner kan man nøjes med angrebseksperterne, mens nogle missioner kræver f.eks. en elektronik ekspert til at åbne en elektronisk lås o.s.v.
Når man er tilfreds med ens hold går man videre til at udstyre dem med camouflage tøj, våben, og diverse duppeditter som lysgranater, låse grej til at dirke låse op med, ekstra magasiner og hvad man nu ellers mener man kunne få brug for. Når man vælger udstyr skal man lige have i baghovedet hvad det er missionen går ud på. Hvis man skal liste sig ind på fjenden, nytter det ikke at have en tung dragt på og nakke fjender med et M-16 maskingevær. Her skal holdet klædes i let kampuniform og have en MP5 maskinpistol i hænderne med lyddæmper på.
Når udstyret er i orden kan agenterne deles op i max. 4 hold. Dette kan være nyttigt hvis man vil afskære terroristen fra hans flugt rute ud af bagdøren.
Nu skal hele angrebet så planlægges ned til mindste detalje. Til det formål har man en detaljeret kort over hvor man skal ind og redde dagen. På planen er der, udover en klar angivelse af trapper, døre og vinduer, også vist hvor der er gidsler, hvor terroristerne befinder sig, og hvor man mener de kan befinde sig. Holdenes rute sættes ved hjælp af punkter på kortet i daglig tale kaldet "waypoints". Ved hvert "waypoint" angiver man om der skal foretages en bestemt handling. Er der en dør der skal dirkes op, eller er der en bombe man skal desarmere. Hvordan holdet skal bevæge sig for at nå derhen er en anden vigtig del. Skal de liste afsted på muse tæer, mens de "renser" rummet for skurke eller skal de bare spurte, alt hvad remmer og seler kan holde, i position med risiko for at blive plaffet ned? Man kan desuden give dem besked om at vente på ordre fra dig, en såkaldt "go-code", inden de fortsætter.
Når planen så er timet og tilrettelagt skifter spillet karakter og bliver nu til et stemningsmættet action spil i fuld 3D
Det hele kan styres på to måder. Enten via det goe´, gamle førstepersons perspektiv, som i Quake II, hvor man ser det hele gennem personens øjne, eller via et tredjepersons perspektiv, hvor man ser det hele over skulderen på personen som i Tomb Raider.
Man har selv rollen som gruppeleder for et af holdene og man kan frit skifte mellem at være gruppeleder for de hold man har med. Man kan ikke skifte til en agent. Man er jo også "Six", gruppeleder. De andre hold følger så den plan du har lagt på godt og ondt.