Med kun fire måneder til udgivelsen af Rainbow Six: Siege fik vi endelig lidt mere at høre om Ubisofts planer for spillets singlepayer og coop-dele. Ja: Terrohunt vender tilbage. Rainbow Six: Siege får sin egen udgave af en solo/coop-kampagne med missioner og en historie, hvor man jagter en fjende kaldet White Mask under styringen af Six (spillet af Angela Bassett).
På overfladen minder Terrohunt meget om spillets multiplayer-del, og følger langt hen ad vejen de samme design-principper, såsom manglen på respawns. Man straffes selvfølgelig ikke lige så hårdt for sine fejl (medmindre man skruer op for sværhedsgraden), og nyere spillere af serien kan på denne måde få en mindre stressende introduktion af gameplayet i Siege. Det var dog bemærkelsesværdigt hvor meget man kunne bruge sin multiplayer-erfaring i coop-delen.
"Vi ønsker det skal være en anderledes oplevelse, men med samme DNA," forklarer spillets designer Andrew Witts. "Det er derfor, at der er en slags spændingsopbygning lige nu, hvor du spiller Disarm Bombs."
Idéen er at skabe en række komponenter, der sammensættes med løbende genererede fortifikationer og fjendtlige spawn-points og typer, såvel som avanceret kunstig intelligens, for at sikre, at man aldrig oplever det helt samme scenarie to gange. Med 11 forskellige områder, der både kan spilles om natten og om dagen, flere adgangspunkter og fire spiltyper (hvoraf Disarm Bombs var spilbart på messen) kan man selv vælge de ingredienser, der skal bruges til at skabe scenariet.
Det der er interessant ved Disarm Bombs, er at det er en spiltype, der indeholder flere scenarier. Man starter med at vælge sit udstyr - i demoen så vi udviklerne være forsigtige, og gøre brug af en drone for at lokalisere den første bombe uden at blive opdaget. Under vores hands-on valgte vi breach-udstyret, hvilket tillod os at sprænge huller i væggene, for at skabe nye indgangspunkter.
Når man finder en bombe, skal den desarmeres. Det tager 60 sekunder, og i modsætning til tidligere i spillet, hvor fjenderne var strategisk placeret rundt omkring i området, begynder spillet nu at sende bølge efter bølge af fjender i hovedet på en i et forsøg på at detonere bomben. I hver runde gentages denne process to gange, da der er to bomber, som skal uskadeliggøres.
En af de ting som Ubisoft ønskede at vise frem, var hvor avanceret den kunstige intelligens i spillet er, men det var ærligt talt en smule svært at få fornemmelsen af præcis hvor avanceret den var, når først spillet var i gang. De fleste kampe med fjenderne er overstået på et sekund, hvilket siger lidt om tempoet i dette intense taktiske shooter-spil. Vi lagde dog mærke til, at den kunstige intelligens udfordrer spilleren på forskellige måder, især under forsvaret og desarmeringen, hvor man skal dække flere indgangspunkter på en gang.
"Den kunstige intelligens er mere udfordrende denne gang," fortæller Witts, da vi taler sammen efter vores hands-on tid. "De kan skabe indgangspunkter. De kan fortificere sig. De kan en masse ting, og det er vores mål at skabe en virkelig, virkelig taktisk interessant og højt udfordrende kunstig intelligens til spillerne."
Under de 60 sekunder det tager at desarmere en bombe (en nedtælling man selv starter, så man kan forberede sig ordentligt), spawner en stor gruppe fjender, som angriber fra alle sider - også fra huller man selv har skabt, vinduer osv. Idéen om at være både angriber og i forsvarsposition i samme scenarie, åbner op for nogle interessante valg for spilleren. Både i forhold til valget af udstyr, og i forhold til hvordan man håndterer fælder, når man er i offensiven, da man altid skal tænke defensivt undervejs. Sprænger man for eksempel alle væggene i stykker, vel vidende at det vil gøre det langt sværere at forsvare senere?
Det horde-lignende angreb i den defensive del af Disarm Bomb risikerer dog at blive en smule forudsigeligt, men vi håber at de fire andre spiltyper, og variationen af baner og bombeplaceringer, er nok til at skabe lidt adspredelse. Der var da også tidspunkter, hvor den kunstige intelligens fejlede, da enkelte fjender til tider bare stirrede på en væg, og andre bare skød efter ingenting, men der er stadig tid til at få styr på de ting inden spillets udgivelse.
En spiltype vi ikke fik at se, men som vi hørte snak om, var Protect Hostage-mode, der minder om Rescue Hostage fra PvP-delen, hvor man her i stedet skal beskytte et gidsel mod grupper af fjender.
"Det er en slags ekstra sværhedsgrad vi har implementeret," siger Witts. "Det vil sige, at hvis du ønsker at spille alene, og selv kæmpe dig gennem banen for at gennemføre den, er det en mulighed. Vi går meget op i team-play, hvilket er grunden til, at det er nemmere end nogensinde før at finde nogen at spille sammen med, men hvis du har lyst til at spille solo, er det dig mod den kunstige intelligens."
Rainbow Six: Siege er sat til at udkomme på PC, PS4 og Xbox One til oktober. Der er planlagt en lukket beta, som starter d. 24 september, blot tre uger inden spillets udgivelse, men det burde i hvert fald give Ubisoft muligheden for at teste deres servere før lanceringen.