Dansk
Gamereactor
previews
Rallisport Challenge 2

Rallisport Challenge 2

Da de første Xbox-maskiner blev langet over disken, lokkede det oprindelige Rallisport Challenge som et glimrende incitament.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Da de første Xbox-maskiner blev langet over disken, lokkede det oprindelige Rallisport Challenge som et glimrende incitament. Titlen blev udviklet af svenske Digital Illusions, som efterhånden har samlet sig en portefølje af glimrende titler under vingefanget. Ud over det oprindelige Rallisport har de blandt andet også stået for det forrygende Midtown Madness 3 og tidslugeren Battlefield 1942. Denne gang vender de tilbage til rallyrødderne, og spinder grafisk guld i en titel, som virkeligt har speederen helt i bund. Man drøner igennem en fryd af detaljerigdom, mens mudderet kastes op fra dækkenes rasen.

HQ

Selv om det var en forrygende titel, så var originalen ikke ligefrem en blockbuster. Konceptet med opfølgeren lader til at være: "Denne gang må folk have set lyset". De oprindelige værdier er støvet af og iscenesættes med lidt ekstra tyngde. Med reference til succesen hos såvel Burnout som NFS Underground lefles der for den rene fartfornemmelse, som drager veksler på det tekniske udstyr. En helt ny grafisk engine er kørt i position og begraver konkurrenterne i bølgende udstødningsgas. Med henblik på den tidligere lidt stramme struktur løsnes der denne gang på slipset, og man kan på langt mere uformel vis bevæge sig rundt i det vidtforgrenede net af muligheder.

Fra starten er der adgang til tre sværhedsgrader, og bag disse lokker endnu et niveau, som vil teste, om man virkelig er mesterlig. Forløbet vil udover almindelig punktrally blandt andet drage én gennem iskørsel og bjergforcering. Alle kørselsmuligheder har ét terræn tilgængeligt fra starten, så man kan øve sig lidt i de forskellige færdigheder. Det er forrygende med lidt variation, og de enkelte elementer supplerer hinanden glimrende. Det er stor underholdning først at drøne op af skarpe bakker i gloriøse, solbeskinnede bjerglandskaber efterfulgt af fedtede mudderlandskaber kun oplyst af det vekslende lys fra forlygterne. Der er dog også skår i den ellers rørstrømske glæde, og disse er skarpest, når det drejer sig om kontrollen af vognen. Lidt uforståeligt så er der givet los på vognenes bagender, og man hiver og slider sig hurtigt rundt i en overdreven gang powersliding. Faktisk føles det næsten konstant, som om man er på isbane, så følsom er kontrollen. Som det også var tilfældet med eksempelvis V-Rally 3, så er det selvfølgelig bare et spørgsmål om tilvænning, men jeg håber alligevel, det er et område, som bliver justeret, inden den endelige version sendes på gaden.

Den grafiske præsentation er som sagt helt i top og byder på afsindigt flotte biler, vekslende gloriøse landskaber og en forrygende modellering af skade. Det ser så lækkert ud, når døre og motorhjelm flyver af, imens mudderet langsomt arbejder sig vej over bilens ellers blanke overflade. Framehastigheden er samtidigt høj, og fartfornemmelsen er virkeligt forrygende - især med kameraet, der flugter med jorden. Det er dog tydeligt, at der stadig er lidt vej igen, og prisen er en hakkende framhastighed kombineret med pop-up. Selv om der er en ganske god draw-distance, så er der er en slem gang grafisk pop-up, når det drejer sig om såvel skilte som let vegetation. Rallisport Challenge 2 er helt sikkert på vej i den rigtige retning og lokker med en mængde muligheder indpakket i et lækkert ydre. Der er faldgruber, som skal forceres, men vi er overbeviste om, at slutproduktet nok skal blive noget at se frem til.

Dette er en annonce:

Relaterede teksterIndlæser mere indhold