Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Resident Evil: Revelations

Resident Evil: Revelations HD

Jill Valentine tager endnu en gang på Middelhavskrydstogt i denne HD-konvertering af tidligere håndholdt monsterslagtning. Vi sætter karakter på Resident Evil: Revelations - Unveiled Edition

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Da vandstanden hurtigt stiger i det trange, lille maskinrum, kan jeg mærke hvordan hårene rejser sig i nakken. Jeg befinder mig på et forladt krydstogtsskib et sted i Middelhavet. Jeg er alvorligt såret, og ingen af mine våben vil fungere, hvis jeg forlader mit trykke lufthul og dykker ned i det kolde vand. Men det kan ikke undgås, hvis jeg vil finde en vej ud. Lige som jeg føler, at luften er ved at slippe op, ser jeg noget i mørket. En horribel skygge, der kommer nærmere i høj fart.

Og så er det, at jeg byder panikken velkommen, for den består nemlig af kærlig nostalgi. Jeg har ikke følt mig så hjælpeløs i et Resident Evil-spil i rigtig, rigtig lang tid. Det føles vidunderligt. Da Resident Evil: Revelations udkom på Nintendo 3DS sidste år, blev mange fans positivt overraskede af netop denne årsag. Den spændende konspirationsteori bestående af terrorister og korrupte politikere viste sig at være det bedste eventyr i serien siden Resident Evil 4.

Resident Evil: Revelations

Nu har PC- og konsolejere også fået muligheden for at opleve Jill Valentine og Chris Redfields eskapader, der leder op til Resident Evil 5. Denne gang i frisk HD-opløsning og med lidt nyt indhold. Det hele tager sin start, da Jill og hendes nye makker Parker begiver sig om bord spøgelsesskibet Queen Zenobia for at finde en forsvunden Chris. Men der går ikke længe, før det hele viser sig at være en fælde udtænkt af terroristorganisationen Veltro, der vil udøve hævn på menneskeheden.

Dette er en annonce:

Det er dog kun startskuddet på et meget større mysterium med mange perspektiver, og fører til nogle interessante drejninger i historien. Det er bestemt ambitiøst, men fortællingen er ikke helt uden problemer.

Resident Evil: Revelations

Revelations ynder nemlig at hoppe frem og tilbage mellem seks forskellige hovedpersoner, som om det hele var en tv-serie, men det bliver aldrig særligt velinstrueret. Oftest fører det til forvirring, og hver gang nogen forsøger at sige noget poetisk eller dybt, mødes man at det dårligste manuskript, serien har budt på siden det aller første Resident Evil til PlayStation 1.

De konstant spring mellem figurer fører dog til stor miljøvariation. Størstedelen af eventyret foregår om bord på Queen Zenobia, hvor Jill render rundt og løser puzzles og dræber monstre, men derudover skal man også bekæmpe ondskab i et finlandsk vinterlandskab og i flashbacks, der fører tilbage til Veltros tidligere terrordåd.

Dette er en annonce:
Resident Evil: Revelations

Disse forskellige omgivelser er ikke bare varierede i udseendet, men også spilmæssigt. Som Jill Valentine skal man konstant døje med ammunitionsmangel og helbredsbekymringer, præcis som i de første Resident Evil-spil, mens man som de andre figurer har adgang til større våben. Disse mere actionorienterede sekvenser fungerer ligesom serien har gjort de senere år, hvor Resident Evil har taget et par enorme skridt væk fra gysergenren.

Revelations benytter sig vel meget af springskræk, det vil sige øjeblikke hvor atmosfæren er i top, og man pludselig angribes af en fjende, der gemte sig bag en dør eller i en ventilationsskakt. Det kan anses som billigt, men Queen Zenobias beskidte vægge og blodstænkede gulv får en til at sidde på nåle foran skærmen fra start til slut.

Resident Evil: Revelations

Der er derfor ingen tvivl om, at spiloplevelsen i Resident Evil: Revelations er bedre på konsol og PC end den var på 3DS. Denne HD-konvertering gør næsten alting rigtigt, med forbedrede teksturer, figurmodeller og lydbillede. Samtidigt kan det mærkes, at det engang var et håndholdt spil, med hyppige og til tider ulideligt lange indlæsningstider og en flad lyssætning. Det er dog ikke noget, man tænker på, når man bliver jagtet af et hidsigt søuhyre og ammunitionen slipper op. Der føler man kun den skønne panik. Skyderi og sigten er også klart forbedret, hvilket vist mest af alt siger noget om Nintendo 3DS end om spillet.

Også spillets Raid Mode er tilbage og bedre end før. Det er her, spilleren kan begive sig ud på diverse baner fra kampagnen, og forsøge at besejre alle fjender på så kort tid som muligt. Det giver erfaringspoint, der så igen resulterer i nye, sværere baner og penge til nye våben, opgraderinger og gale kostumer. Til sidst føler man sig som en ustoppelig actionhelt. Det er stadig en ret så underudviklet spildel, der let bliver ensformig, men det er i det mindste sjovere end Mercenaries Mode fra tidligere Resident Evil-spil.

Resident Evil: Revelations

Til trods for at Resident Evil: Revelations er udviklet til et bærbart format, er det stadig det bedste spil i Capcoms gyserserie siden 4'eren. Og nu er det blevet endnu bedre takket være den forfinede grafik og styring, så hvis du stadig ikke har afsløret sandheden sammen med Jill og Chris, bør du give dig selv et par dages luksusferie i Middelhavet. Bare du husker at tage haglgevær med.

Resident Evil: Revelations
Resident Evil: Revelations
Resident Evil: Revelations
Resident Evil: Revelations
Resident Evil: Revelations
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Spændende historie, vender tilbage til rødderne, bekvem styring, fantastisk atmosfære
-
Til tider åndet manuskript, lange og hyppige indlæsningstider
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Nike
    Ja...øhm... Var 2012 ikke bare et fedt år for Resident Evil? Fans (og alle jer andre naturligvis) blev velsignet af Operation Raccoon City, der... 8/10

Relaterede tekster

Resident Evil: Revelations HDScore

Resident Evil: Revelations HD

ANMELDELSE. Skrevet af Mathias Holmberg

Jill Valentine tager endnu en gang på Middelhavskrydstogt i denne HD-konvertering af tidligere håndholdt monsterslagtning. Vi sætter karakter på Resident Evil: Revelations - Unveiled Edition

Resident Evil: RevelationsScore

Resident Evil: Revelations

ANMELDELSE. Skrevet af Lee West

Et skib, to anmeldelser, tre dimensioner og en hulens masse stavrende monstre. Lee og Christian anmelder Resident Evil: Revelations.Indlæser mere indhold