Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Star Wars: Rogue Squadron

Rogue Squadron

Rogue Squadron er et blændende shoot em up spil, hvor man kan flyve i alle alliancens rumskibe.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

At lave en enkeltstående bane fra et spil om til et helt nyt spil lyder jo helt hen i galaksen, men det er lige hvad folkene hos Lucasarts har gjort med det sidste nye Star Wars spil: Rogue Squadron. Konceptet bag hele spillet bygger på den første bane i et andet Star Wars spil, Shadows of the Empire. Shadows of the Empire startede på samme tid som "Imperiet slår igen" og var et rent arcade spil hvor man skulle flyve, løbe og skyde sig vej ud af finurlige situationer med kejserlige stormtropper og TIE Fighters lige i hælene. I den første bane skulle man flyve en snowspeeder i kamp mod de kejserlige AT-AT´er og AT-ST´er i slaget om isplaneten Hoth, og præcis som Luke Skywalker gjorde i filmen kunne man vikle stålwire rundt om benene på de tonstunge AT-AT´er. Det hele var, som sagt ren arcadespil, men særdeles veludført. Den første bane blev af mange udnævnt til at være den bedste i hele spillet og det tog Lucasarts til efterretning. De besluttede sig derfor til at lave den første bane til et helt spil og resultatet er blevet et helstøbt arcade spil med flot grafik og masser af action til både PC og Nintendo 64.

HQ

Rogue Squadron tager sin begyndelse mellem de to første Star Wars film. Efter ødelæggelsen af den første Dødsstjerne danner Luke Skywalker og Wedge Antillis en eskadrille af de bedste piloter i Oprørsalliancen. Eskadrillen får navnet Rogue Squadron. Du er Luke Skywalker og du er leder af Rogue Squadron. Din mission er at påtage dig opgaver, der går lige fra simpel patruljering og eskortering til direkte angreb. Missioner er der rigelige af. Spillet er delt op i 4 hovedkapitler med 5 missioner i de 3 første kapitler. Det sidste kapitel er en stor luftkamp mellem Oprørsalliancen og Imperiet. Det er ikke det endelige opgør, men det er her Rogue Squadron for alvor skal bevise deres værd.
Til din rådighed har du alt hvad hjertet kan begære af X-Wings, A-Wings, Y-Wings, V-Wings og snowspeeders så det er bare med at komme i gang. Alle fly er udstyret med laserkanoner, men de har hver et helt specielt sekondært våben. X-Wing jageren har protontorpedoer, der er nyttige mod kanontårne og deslige, Y-Wing´en er udstyret med næsten-altødelæggende bomber, A-Wing´en har missiler, mens snowspeederen selvfølgelig har dens kabel som også i Rogue Squadron kan bruges til at spænde ben for de store AT-AT´er. Den nye V-Wing speeder, er desuden udstyret med en ekstra boostpack, der sætter "lidt" (læs: meeeget) ekstra fut på motorerne. Man har ikke adgang til alle fly fra starten Efter hver briefing kommer, der en skærm der viser hvilke fly man kan vælge. I starten er der dog kun adgang til en af dem. Hver gang man gennemføre et afsnit får man adgang til en ny jager. Undervejs i spillet kan man finde forskellige power-ups. Det kan være stærkere skjold, kraftigere lasere eller mere avancerede bomber. Gennemfører man missionen bliver ens fly opgraderet med det ny fundne udstyr, men gennemfører man ikke er opgraderingen tabt.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Savner man bare et godt hæsblæsende action spil, skal man ikke gå uden om Rogue Squadron.
-
Er man ikke den vilde Star Wars fans findes der også andre alternativer.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Star Wars: Rogue Squadron 3DScore

Star Wars: Rogue Squadron 3D

ANMELDELSE. Skrevet af GameReactor

Rogue Squadron er egentlig et simpelt spil der kun spiller på få strenge. Alligevel er oplevelsen udmærket, hvis man ikke havde forventet andet.

0
Rogue SquadronScore

Rogue Squadron

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper H. Andersen

Rogue Squadron er et blændende shoot em up spil, hvor man kan flyve i alle alliancens rumskibe.

0
Star Wars Rebel Strike site er online

Star Wars Rebel Strike site er online

NYHED. Skrevet af Jakob Møller

LucasArts og de flinke fyre hos Factor 5, har besluttet sig for at forkæle os lidt, her op til weekenden. De har nemlig lagt deres Rogue Squadron III: Rebel Strike site online. Og det er frækt!

0
E3: Rogue Squadron III: Rebel Strike

E3: Rogue Squadron III: Rebel Strike

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Det har været kendt et stykke tid, at Factor 5 arbejder på det næste kapitel af Star Wars serien. Nu har firmaet så udsendt de første screens fra Rebel Strike, og rent visuelt bliver spillet i hvert fald imponerende.

0
Rogue Squadron II - det mest eftertragtede

Rogue Squadron II - det mest eftertragtede

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

I følge HMV UK er det mest eftertragtede spil op til lanceringen af GameCube, Lucas Arts eget Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader. Spillet var en kæmpe succes i USA, og det ser også ud til at tage Europa med storm. Vi har detaljerne indenfor.Indlæser mere indhold