Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Roller Champions

Roller Champions

Tre år efter den originale afsløring er Ubisoft endelig klar, og heldigvis er Roller Champions sjovt det meste af tiden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Det er stort set tre år siden at Ubisoft først løftede sløret for Roller Champions. Det er i sig selv ret vildt, ikke? På den ene side må man give Ubisoft den applaus, at de ikke ligefrem skyndte på udviklingen, og gav holdet bag den nødvendige tid til at finpudse mekanikker, strukturerer og balance. På den anden side? Ja, hvad har de egentlig gået og lavet i tre år?

Nu er det dog ude - du kan faktisk downloade det lige nu. Det er gratis, dog med et tykt lag kosmetiske mikrotransaktioner bagt ind, men gratis det er det trods alt, og så er spørgsmålet trods alt om hvorvidt det er investeringen af tid værd, for der er efterhånden ret mange solide free-to-play titler på markedet, at disse også konkurrere om din personlige investering, lige så vel som din monetære.

Roller Champions er et online sportsspil, hvor du, på rulleskøjter, kæmper side om side med to andre spillere imod et hold på tre, og I skal se, i en oval arena, skøjte rundt, kaste bolden til hinanden og til sidst tyre den i mål. Simpelt, ikke sandt? Sådan ville det også lyde når man beskriver Rocket League, men som sande afficionadoer kan skrive under på, så er det en del mere komplekst end det, og heldigvis forholder det sig også sådan her.

Dette er en annonce:
Roller Champions
Roller Champions

Ja, for netop det at spille bolden til hinanden er afgørende, eftersom at målet først låses op idet fire porte åbnes, og kun ved at passere bolden igennem er du klar til at score. For at kunne låse op for alle fire er det afgørende at du ikke bare passere bolden aktivt den ene eller den anden vej, men at dem der ikke er i besiddelse af bolden holder øje med modstanderne.

Ja, man har lyst til at være kynisk overfor hvad der ved første øjekast ligner et præcis lige så kynisk forsøg på at gøre netop Rocket League kunsten efter, men Roller Champions er faktisk virkelig underholdende, og særligt med et godt hold kan man opnå en synergi som virkelig kun de bedste "sportsspil", eller sådan mere esportsorienterede holdspil kan finde frem. Så godt er det altså.

Dette er en annonce:

Det starter alt sammen med virkelig tilfredsstillende styring, der går den forsigtige balance imellem arkadeinspireret lethed og responsiv tyngde. Der er masser af solid fartfølelse her, men den skal du gøre dig fortjent til ved at forstå kurvningen på ovalen, og ved at mestre spillets fysik. I en håndfuld kampe var jeg så uendeligt meget på bølgelængde med mit hold, og vi formåede konstant at passere bolden rundt, køre tværs af retningen i ovalen, og takle udfordrende spillere - det spillede bare.

Det kan meget vel være at du finder Roller Champions en kende simpelt, hvis du spiller noget der ligner en time ad gangen, for selvom at kampene i sig selv er taktisk dybe, så er det ligesom også bare det der er. Og det er måske her at problemet kan opstå.

For selvom at det naturligvis er vigtigst at selve spillet er sjovt, så er meta-systemet nærmest lige så vigtigt, når det handler om at vedligeholde spillerens interesse over en længere periode. Her drejer det sig om at anskaffe fans, som så på sigt gør at du låser op for en ny arena. Det lyder sjovt nok, men der er kun fire, og der er faktisk ikke andet at låse op for, eftersom al spillets indhold på én gang gøres tilgængeligt efter du har gennemført 10 Quick Matches.

Roller Champions
Roller Champions

Så hvordan fungerer kosmetiske tilføjelser? Ja, de fås igennem Loot Boxes, gode gamle Loot Boxes, eller "Lootballs", undskyld. Disse får du en gang imellem, og tilbyder nye handsker, hjelme, trøjer, knæbeskyttere you name it.

Det er på på sin vis ærgerligt, at de systemer skal bakke op om Roller Champions bundsolide centrale præmis er en kende for simpel, og at se Loot Boxes igen er ikke ligefrem noget kærkomment gensyn. Det skal siges at du via Challenges, et Battle Pass (der både har et gratis og et betalt spor) og Lootballs belønnes relativt ofte, også uden et betale. Men måske hvis nu man ved siden af kunne udsmykke sin egen arena, eller at der var en eller anden form for kampagne indbygget - hva' ved jeg.

Det jeg dog ved er at Roller Champions er virkelig godt stykket sammen, og at mange uden tvivl vil hygge sig med det i en håndfuld timer, særligt hvis man selv kan samle hold. Hvad jeg dog antager kraftigt er at grundet mangel på omkringliggende engagement, så vil mange også falde fra igen. Det er synd, faktisk.

HQ
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Fed fysik, solid styring, fokus på samarbejde, super robust sat sammen.
-
Mangler dybde i meta-spillet, Loot Boxes er tilbage, mangler måske visuel differentiering.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Roller ChampionsScore

Roller Champions

ANMELDELSE. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Tre år efter den originale afsløring er Ubisoft endelig klar, og heldigvis er Roller Champions sjovt det meste af tiden.Indlæser mere indhold