
Grafikken er flot og farvestrålende, men animationen af figurerne kunne være meget bedre.Det er lidt flovt at indrømme det, men jeg har altid været lidt bange for de "rigtige" strategi spil som Civilization og Alpha Centauri.
Hver gang jeg har spillet et strategi spil, så er der ikke gået mere end 1 time før det hele ramler sammen. Pludselig løber jeg tør for resourcer samtidig med, at der indtræffer en diplomatisk krise. Midt i al tumulten angriber fjenden, jeg har selvfølgelig ikke soldater nok og 2 minutter senere ligger min by/rumbase i ruiner.
Derfor gav det også et gib i maven, da Seven Kingdoms 2 dumpede ind af brevsprækken. Jeg samlede det op med rystende hænder og stavrede ind til min PC for at installere spillet. Her sad jeg med Seven Kingdoms 2 og stakkels lille mig som aldrig havde prøvet det første spil og som altid fik høvl i strategi spil, skulle nu i gang med en anmeldelse. Heldigvis var Seven Kingdoms 2 en ren fornøjelse at spille.
Den nye Sid Meier
Det første Seven Kingdoms spil blev af mange udråbt til et af de bedste strategi spil nogensinde. Spillet var designet af Trevor Chan, der også stod bag Capitalism, og han er blevet udråbt af mange til en af de nye vidunder drenge inden for strategi genren, på højde med Sid Meier. Nu er han så tilbage med Seven Kingdoms 2 - The Fryhtan Wars, der vel bedst kan betegnes som Civilisation blandet op med Warcraft og så rystet godt og grundigt sammen. Resultatet er et yderst omfattende og avanceret strategi spil, som heldigvis er let at gå til.
Baggrundshistorien i Seven Kingdoms 2 er en tynd kop te. Kort fortalt så handler det hele om, hvordan et mægtig Imperium gik til grunde og blev til mængder af mindre kongeriger, der ustandseligt bekrigede hinanden i kampen om mere magt. Pludselig angriber de onde Frythans. Uhyggelige væsner fra de dybeste afkroge af Helvede, der ødelægger alt på deres vej. Du har to valgmuligheder. Enten spiller du som konge for et af de i alt 12 kongedømmer, hvor din opgave lyder på at besejre de onde Frythans og genopbygge et mægtigt Imperium eller også spiller du som en af de samlede 7 Fryhtans og erobrer hele verden. Dette opnås (forhåbentlig) ved hjælp af krig, diplomati, alliancer, bønner, bestikkelse, forskning, spionage, og meget mere.
Masser af krig
Mennesker og Frythans er meget forskellige og afhængig af hvilke af de to du vælger så vil det få en direkte indflydelse på spillet. Nogle konkrete eksempler er den måde man bygger sin hær op på. Der er 12 forskellige civilisationer at vælge imellem når man spiller som menneske og det har indflydelse på hvilke former for soldater man kan rekruttere. Inderne har elefant kavaleri, vikingerne har økse kastere og japanerne har ninjakrigere. Fryhtanerne består af 7 forskellige kampklare racer og omfatter dræberplanter, glubske vilddyr og gigantiske insekter. Spiller man som Fryhtan,
Billedet taler vist nok for sig selv. Fryhtanerne er rigtig onde at se på.så kan man selv avle sine soldater i sine huler, hvorimod menneske soldater skal rekrutteres fra den nærmeste by. Frythans har også en fordel, når det kommer til sammensætningen af ens tropper. Det hele foregår meget i stil med Warcraft hvor man, for at få en type soldat, skal bygge en bestemt bygning. Desværre har Frythans ikke så mange kamp racer at byde på men dette kan løses let ved at overtage eller indgå alliance med f.eks. en persisk by hvorefter det er muligt at tilføje bueskytter til sine tropper.
Nøglen til sejr ligger i at kombinere sine tropper på forskellig vis og det er uanset om man er menneske eller Frythan. For eksempel så er persiske bueskytter gode til at dræber fjender på afstand, men de duer ikke i nærkamp. Her må der lidt stærkere midler til og så kan man med rette sætte vikinger eller keltere til at dække bueskytterne.
"Hisi-husa-hejsa-da, nu skal Frythan ha´ da-da"Masser at se til
Uden en eller anden form for indkomst vil ens kongerige snart falde fra hinanden og også her er der en markant forskel, fra menneske til Fryhtan, på hvordan man får sine likvide midler til at vokse. Spiller man som menneske, så får man primært sine indkomster fra handel med jern, ler, og kobber som hentes op fra undergrunden samt landbrugsvarer. Disse ting skal forarbejdes, hvorefter de ender på markedspladsen. Herfra kan man så hyrer karavaner til at fragte varerne til andre markedspladser.
Frythans derimod, baserer deres indkomst på skatte opkrævninger fra de menneske byer de har overtaget.