Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Sonic Adventure

Sonic Adventure

Der er ingen tvivl om at Sonic er et at de bedste spil, der er lavet i lang tid. Det overstiger mine forventninger til maskinens formåen, og er et perfekt eksempel på at man sagtens kan konverterer et 2D spil til en 3D verden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg har lige brugt de sidste otte timer, i selskab med et af 1999 bedste spil. Så let kan Sonic Adventure opsumeres. Det er et af Dreamcast´s første spil, og et dejligt gensyn med alles yndlings pindsvin, Sonic.Samtidig er det et af Sega´s vigtigeste kort på hånden i kampen om at få de trofaste kunder tilbage.

Man vil utvivlsomt stille Mario 64 op mod Sonic Adventure. Det ville være forkert og samtidig vise at man ikke forstår sig på konsol spil. For ét er at Shigeru Miyamoto tog Mario til nye højder med en blanding af platform og adventure, noget andet er at Mario skiftede karakter fra et platform spil til et mere universelt 3D koncept. Mario var en nyskabelse, mens Sonic holder sig til sine rødder, dog uden at dette skal forstås negativt.

Spillets titel antyder at der er eventyr forude, og det er i sig selv også rigtigt. Men man har ikke som i Mario ofret farten, actionen og hele Sonic´s herlige venskabs-kreds. Man har fra Sega´s side forstået hvad der gør det lille blå pindsvin til sådan en herlig fætter, og har bygget videre på de egenskaber. Sonic har ændret sig meget gennem spillene fra Megadrive og til Saturns lidt uheldige episode, men det er stadig Sonic. Spillet er en flagskibs titel og samtidig et godt eksempel på Dreamcast´s muskler.

Historien er som i så mange andre platform spil ikke væsentlig. Det er endnu engang Dr. Eggman (Dr.Robotnik i Europa), der er på spil, og han er stadig ude efter de skinnede ædelstene. Med lidt hjælp fra det flydende monster Chaos, oversvømmer han byen og begynder at skabe problemer. I bedste Sonic stil er det dit job at stoppe Dr.Eggman. Hele historien udspiller sig in fantastisk CG, som udover at være knivskarp også udemærker sig ved at have en overlegen klippestil og musik.

Dette er en annonce:

Men det er selve spillet der stadig forbavser mig. Jeg havde forestillet mig at Sonic ville have svært ved at overleve i en 3D verden. Men programmørne har været kreative til punktet, hvor man kan kalde det kunst. Der er simpelthen arbejdet så meget med Sonic´s flade 2D verden at den på ny får liv i Sonic Adventure. Farverne er skarpere, farten højere og banerne enorme. Der er mere af alt.

Spillet kan spilles med seks forskellige karakterer. Dog er kun Sonic tilgænglig fra starten, mens de andre såsom Amy, Knuckles, Tails og Big the Cat er valgbare når man møder dem i Adventure delen. Og netop Adventure delen er et nyt påfund i Sonic serien. Istedet for slavisk at gå fra bane til bane, udspiller der sig et stort eventyr som leder Sonic rundt på hele kloden. Dette aspekt bliver man mere bevidst om når man spiller andre karakterer bagefter, da disse krydser ens bane på flere vigtige punkter i historien.

Men hvordan er spillet så?. Uden egentlig at have noget at stille det op imod, er jeg nødt til at sige, det er det flotteste spil jeg nogensinde har set, på det visuelle plan. Det eksploderer af kreative påfund og mange timers tegnearbejde. Men mest af alt emmer det af kærlighed til Sonic´s regler og dyder. Det er en fornøjelse at spille.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Dette er et af 1999 bedste spil, så enkelt kan det siges.
-
Man kunne godt have arbejdet lidt mere med vinklerne.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Sonic AdventureScore

Sonic Adventure

ANMELDELSE. Skrevet af GameReactor

Der er ingen tvivl om at Sonic er et at de bedste spil, der er lavet i lang tid. Det overstiger mine forventninger til maskinens formåen, og er et perfekt eksempel på at man sagtens kan konverterer et 2D spil til en 3D verden.

0
Sonic Adventure DX - nye screens

Sonic Adventure DX - nye screens

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Så er der igen nye screens fra Sega’s optimerede udgave af det oprindelige Sonic Adventure, der tog Dreamcast med storm. Under navnet DX gemmer der sig et optimeret spil med flottere grafik og en del små overraskelser i posen.

0
Sonic Adventure DX på vej

Sonic Adventure DX på vej

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Så har Sega udsendt de første screenshots fra deres seneste Sonic spil som forventet er op vej til GameCube. Under navnet Sonic Adventure DX gemmer der sig endnu et hæsblæsende spil der kan linkes med den kommende udgave til Game Boy Advance.Indlæser mere indhold