Dansk
Gamereactor
previews
Sonic Superstars

Sonic Superstars lader til at være den klassiske Sonic-struktur vi kender og elsker

Vi har prøvet en forlænget demo af SEGA's kommende comeback til klassisk 2D Sonic

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Sonic Superstars blev overraskende nok holdt hemmeligt indtil Summer Game Fest Live-showet, og da Sonic Frontiers (som betyder "3D-evolutionen af serien") stadig er nyt og vil få noget ekstra indhold, var det både naturligt og spændende at se, at det nye spil er en tilbagevenden til seriens sidescrollende oprindelse, som fans tydeligvis længtes efter efter Sonic Mania.

Jeg spillede omkring en halv time af spillet på en PS5, og selv om eksplosionen af mættede farver og lyde, som du så i traileren, selvfølgelig var det første, der fangede alles opmærksomhed på SEGA's stand på SGF Play Days, var det for mig umiddelbart efter skaberen Naoto Ōshimas tilbagevenden til sine designs, der virkelig fik dette til at fungere som en klassisk Sonic-oplevelse fra starten.

Sonic Superstars
Dette er en annonce:

De fire hovedpersoner (jeg forventer, at der bliver låst op for flere, både spilbare og skurke, selv den onde Fang, som jeg helt ærligt ikke kunne huske fra Game Gear-tiden) har bare de rigtige proportioner, udtryk og animationer. Man får lyst til at kramme den runde Sonic, Tails er så nuttet, at den moderne pelseffekt ikke ser dårlig ud på ham, Knuckles er lige så kæphøj, men sympatisk som altid, og den klassiske Amy Rose i sin grønne kjole og orange nederdel er måske ligefrem blevet min yndlings-Sonic-figur nogensinde. De har selvfølgelig nogle unikke evner som små forskelle i deres gameplay, hvor Tails kan hakke rundt, Knuckles kan svæve i Superman-stil, og Amy kan dobbelthoppe, mens hun er beskyttet.

I et interview, der snart bliver offentliggjort, fortalte producer Takashi Iizuka med stor glæde, hvordan Oshima-san var med fra begyndelsen, fra de tidligste designfaser af spillet til det punkt, hvor hele spillet blev til, mens han diskuterede med ham, hvordan man skulle gribe et nyt sidescrollende spil an.

Men et moderne spil har altid brug for nogle justeringer af mekanikken, og selvom alle de klassiske træk er der, og selvom det kan spilles i samarbejde med op til fire spillere (kun lokalt sofa-samarbejde, og du vil ikke kunne gentage karakterer, så du vælger strategiske synergier), er det ikke det vigtigste nye trick i dette spils ærme. Det er Emerald Powers, en slags forvandlinger (uanset figur), som giver dig mulighed for at krydse banerne eller møde fjenderne på nye måder. Der er et valghjul til dem, og i mit tilfælde kunne jeg bruge Liquid Tales til at klatre op ad et vandfald i Zora Armour Link-stil, og Multiple Sonics til at feje gennem hele skærmen.

Sonic Superstars
Dette er en annonce:

Den nye verden, vi kommer til at spille i, er North Star Islands. Før du prøver for hårdt på at forbinde, kan jeg bekræfte fra Iizuka-san, at dette er helt uden forbindelse til Sonic Frontiers historie, univers eller tidslinje. Jeg var i stand til at spille et par akter i to zoner: Bridge Island og Speed Jungle, og begge har nogle unikke elementer at tilføje til de typiske Sonic-ramper, loops, faldende platforme og bumpere, for ikke at nævne det lejlighedsvise skift til baggrunden og de forskelligt belønnende baner. Disse nyligt tilføjede elementer fandtes mest i de tropiske baner med reb, man kan hænge fast i, og lianer, der skyder dig opad for at nå højere niveauer. Men de spredte mini-bonusbaner, hvor du skal fange Chaos Emerald, var det, jeg nød mest, som små teleporterende pauser, med både sidescrolling og nu endda simple 3D-udfordringer, hvor du skal angribe på tid for at få en medalje.

Efter at have mødt en mech-haj og en anden version af den klassiske Robotnik - Eggman som bosser, var min session slut, og jeg forlod PS5-controlleren for at tale med produceren. Spillet udkommer også på Nintendo Switch, Xbox og PC engang i efteråret, og i betragtning af hvor godt det ser ud, føles og fungerer, er det allerede blevet et af mine mest ventede platformspil i 2023.

Relaterede tekster

0
Sonic SuperstarsScore

Sonic Superstars

ANMELDELSE. Skrevet af Claus Larsen

SEGA giver os langt om længe et helt nyt 2D Sonic-spil, og det har i brede træk været ventetiden værd.Indlæser mere indhold