Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Spider-Man: The Movie

Spider-Man: The Movie Game

Sommeren står for døren og det betyder filmtid for alle os, der afskyer sollysets ulidelige skarpe lys og sikke en masse godbidder vi kan hygge os med.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Sommeren står for døren og det betyder filmtid for alle os, der afskyer sollysets ulidelige skarpe lys og sikke en masse godbidder vi kan hygge os med. Star Wars Episode II ligger allerede biografgængere ned på stribe over hele verden, Blade II har pudset sværdet og er klar til at kløve vampyrer og så er der lige en vis vægkravler, der har sørget for at have ekstra meget spindvæske på sig: det er Spider-Man, alias den lettere nørdede Peter Parker, der endelig kan opleves på det store lærred.

Mere Spider-Man
Lige nu og her kan du opleve lidt af filmen i spillet Spider-Man: The Movie, der som navnet så diskret antyder, er bygget over filmen. Man indtager rollen som Spider-Man og får lov til at gøre alt det som Spider-Man gør i filmen. Spillets handling følger filmen meget nøje men afviger her og der fra filmens udlagte kurs for at give dig lidt ekstra, så du ikke blot kommer til at gennemspille filmen, men nærmere en udvidet version af filmen. Som spillet skrider frem kommer du til at opleve mange forskellige sider af New York, hvor Spider-Man dagligt slår sine folder. Der bliver således rig mulighed for at svinge sig af sted mellem højhusene, men turen går også til mere snuskede steder som mystiske pakhuse og ildelugtende kloakker, hvor du kan bevæge dig som du vil hvad enten det er op og ned af vægge eller hen over loftet med hovedet ned ad.

Kampmaskine
Meget af tiden går med slåskamp. Spillet vrimler med bøller og diverse superskurke som Shocker, Vulture og selvfølgelig også Spider-Mans absolutte nemesis, Den Grønne Gnom. Spider-Man kan både slå og sparke, hvilket er særlig effektivt når man binder slag og spark sammen i combos. Derudover er Spider-Mans særlige spindvæske også ganske velegnet som våben. Spindet kan nemlig bruges som "handsker", så Spider-Man slår endnu hårdere, det kan vikles om fjenderne så de bliver ukampdygtige eller bruges til at danne et beskyttende skjold.

Har du husket joypad’et?
De mange muligheden for at slå fjenderne i gulvet lider dog en del under en styring, der er ganske upræcis med mindre man spiller med et joypad. Desværre er joypads ikke det der sælges mest af på Pc-markedet, så mange må nøjes med styring af Spider-Man via deres keyboard, hvilket ikke giver den præcise styring man måtte ønske sig og som er nødvendig i pressede situationer. Et andet problem er kamerastyringen, der slet ikke bevæger sig så hurtigt som Spider-Man. I kampsituationer er dette selvsagt et stort problem, for det betyder, at du tit ikke kan se fjenderne og dermed bliver du sårbar overfor bagholdsangreb.

Dette er en annonce:

Frelst af grafikken
Her kommer grafikken ind som en frelsende faktor, der næsten (men også kun næsten) virker tilgivende overfor det sløve kamera-arbejde. Spillet er nemlig meget lækkert at se på, fra de små grafiske detaljer så som de mange biler, der farer rundt mellem bygningerne nede ved jorden - til figuranimationen, der er flydende og ganske naturtro. Helt utrolig er animationen af selve spillets hovedperson Spider-Man og det er en fornøjelse at se ham i aktion som han svinger, kravler og kæmper sig vej gennem New York. En ekstra lækker detalje er stemmeføringen, hvor udviklerne har lokket Tobey Macguire og Willem Dafoe til at gentage deres roller som henholdsvis Spider-Man og Den Grønne Gnom. Derudover er Bruce Campell også at finde blandt stemmerne i spillet. Det er ham der guider dig gennem den indledende tutorial, hvilket bliver en ekstra sjov oplevelse takket være Bruce, der som altid er i verbalt hopla og smider om sig med sjove bemærkninger.

En oplevelse, der varer lidt længere
Spillet pider-Man: The Movie er spil med sine fejl, men det gør filmen ære og leverer samtidig en solid og ukompliceret omgang action, som i vore dage stort set kun er en oplevelse reserveret for konsol-folket. Samtidig er det det perfekte spil for folk, der vil have filmoplevelsen til at vare lidt længere, selv efter de er kommet hjem fra biografen.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Følger filmen og giver dig lidt ekstra i posen.
-
En lidt kortvarig oplevelse. Meget konsolpræget.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • mikelund
    Den første rigtige Spider Man spillefilm kom i 2001. Filmen var fantastisk, og den havde så meget knald på at det hele gik op i en højere enhed,... 8/10

Relaterede tekster

0
Spider-Man: The MovieScore

Spider-Man: The Movie

ANMELDELSE. Skrevet af Steen Marquard

I forbindelse med enhver stor filmtitel er det næsten uundgåeligt at en spil-licens følger med i kølvandet - Spider-Man-filmen er ingen undtagelse.Indlæser mere indhold