Der er tilsyneladende gået mode i at konvertere ekstreme sportsspil fra PlayStation 2 til Xbox. Nu er tiden kommet til Splashdown, der efterhånden har lidt over et halvt år på bagen. Titlen byder på simpel arcadepræget underholdning, hvor du, i selskab med en kraftfuld vandscooter, kan lægge vandene øde. Originalen var en ganske fængende titel. I denne version er der mere af det samme. Dette tilsat lidt skarpere grafik og en håndfuld ekstra baner. Spørgsmålet er, om det så er nok til at retfærdiggøre et køb?
God kontrol i vandet
Mulighederne er de gængse. Er det første gang du prøver spillet, så er det en god ide, at tage udgangspunkt i en serie sammenkædede træningssessioner. Disse giver en pædagogisk indgangsvinkel til styringen af scooteren. Styringen er forholdsvis enkel. Du kan accelerere og manøvrere ved en kombination af den analoge controller og A-knappen. Til at navigere rundt om de obstakler, som sporadisk er kastet rundt på banerne, har du et par ekstra kort i ærmet. Du kan nemlig fordele din vægt på vandscooteren. Ved at løfte forenden får du en mindre kontaktflade med vandet. Hermed kommer der mere fart på. Alternativt så kan du også læne dig fremad. Her kan du faktisk komme under vandoverfladen for et kort øjeblik. Kombineres de to, ved at du først trykker frem og efterfølgende tilbage. Så kan du lave et hop med vandscooteren. Rundt om på banerne er der også nogle ramper. Ved at forcere disse får du lidt luft under scooteren. Her er det så tid til at udføre en række stunts. Dette gøres ved en kombination mellem knapper og controller. Følingen med vandscooteren er god, og du har hurtigt en god fornemmelse af at være i kontrol. Det tager dog noget tid, inden man mestrer timingen.
Tag favntag med din karriere
Når du føler dig klar til det, så kan du vælge enten at tage en gang arcaderæs, eller tage favntag med en decideret karriere. Ved at spille dig igennem karriere, åbner du op for nye kørere og baner, som du kan benytte i arcade. Der er tyve forskellige baner, der er underopdelt i serier af en fire-fem stykker. Hver bane byder på fire AI kontrollerede modstandere. Du gives initialt en placering, som du mindst skal opnå. Der er sågar baner, hvor du blot skal blive nummer fem ud af fem. Her har du godt tid til at nyde scenariet og udføre spektakulære stunts. De forskellige baner er rimeligt diverse, og har for det meste en god del ramper og genveje, som du kan benytte. Genvejene kræver som oftest, at du benytter dig af, at du kan bevæge dig såvel over som under vandet.
Flere bølger, tak
Skulle det lykkedes dig at komme igennem en serie baner. Så kan du udfordre en af computermodstanderne til duel. Her gælder det ganske simpelt om at komme først. Vinder du, så har du en ny karakter at vælge imellem. Taber du, så er det tilbage til udgangspunktet.
Det er måske her en anelse misvisende at kalde det en karriere. For du har ingen mulighed for, at forbedre din kørers egenskaber. Derfor er den eneste vej frem, løbende at vælge de nye kørere, som du åbner for. Det ødelægger incitamentet til at gennemspille karrieredelen med forskellige kørere. Derudover så synes den første håndfuld baner, at være temmeligt uinspirerede. De er korte og uden de store armbevægelser. Heldigvis bliver banerne senere mere udfordrende, og væsentlig mere interaktive. Dog synes jeg ikke, at vandet er benyttet optimalt. Der burde være flere baner, hvor vandets rasen er en udfordring. For det meste er vandet dog blikstille. De forskellige AI kontrollede modstandere kører dog med snært og aggressivitet, hvilket hjælper på udfordringen.
Ikke muligheder nok
Der er rimeligt med morskab at hente i singlespiller delen. Det arcadeagtige præg gør, at det er en titel, man altid lige kan bruge lidt tid på. Dertil så er kontrollen med vandscooteren virkelig ypperlig. Du har selvfølgelig også muligheden for at konkurrere med en kammerat. Her kan I dele skærmen enten vertikalt eller horisontalt. I kan enten konkurrere uden tidsbegrænsning eller med. Desværre virker det ene anelse kedeligt. Der er ikke den store udfordring i blot at drøne rundt sammen med en kammerat. Der mangler mulighed for at kunne åbne op for nye ting, eller måske nogle småspil. Der mangler simpelthen noget interaktivitet og noget nerve.
Sublim vandoverflade
Teknisk set er Splashdown vel udført. Det hele forløber flot og glidende uden for meget ventetid. Grafisk er spillet meget kompetent. Især er vandet helt sublimt udført. Der er dog områder, som godt kunne have været bedre udført. Dette gør sig gældende for eksempelvis vandet, der sprøjter, når vandscooteren fræser af sted. Derudover er nogle af banerne temmelig uinspirerede. Kørerne er rimeligt detaljerede, og har noget pænt animeret kropsmimik. Lydsiden bærer præg af, at det egentlig er en halvgammel titel. Der er ikke ændret på musikken - men heldigvis kan man selv importere sit eget soundtrack fra harddisken. Vælger man ikke at have nogen baggrundsmusik, så bemærker man, at effekterne er noget nær ikke eksisterende. Der er noget hvinen fra kværnens motor - men det er stort set også det. Splashdown er en ganske underholdene titel, der bestemt har sine øjeblikke. Der er en god fysik, ligesom hovedparten af banerne er gode. Har du dog titlen til PlayStation 2, så er der ikke nok her til at retfærdiggøre et nyt køb.