Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Tekken 4

Tekken 4

For mange er Tekken det ultimative fighting-spil. GameReator har taget et kig på den nyeste udgave.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det var med stor iver og fornøjelse at jeg pakkede Namco’s seneste udgivelse ud. Siden det første Tekken-spil udkom, har mine tommelfingre aldrig været helt de samme. Tekken 3 var noget af det ypperste på den gamle grå, og jeg har set frem til en værdig efterfølger på PS2’eren. Tekken Tag Team, som udkom kort efter PS2’erens lancering, skuffede mange ved blot at være en slags opsamling. Tekken 4 er derimod et helt nyt spil. For mange er Tekken det ultimative fighting-spil. Jeg har taget et kig på den nyeste udgave, og set hvorvidt den sparker ligeså meget rectum som sine forgængere.

HQ

Der var engang...
Forhistorien vil nok ikke betyde det store for de fleste. Naturligvis er der atter familie-fejde mellem Heihachi, Kazuya og Jin. Denne familiære disput giver anledning til endnu en omgang Iron Fist Tournament, og som altid strømmer det til med kamplystne sjæle - Alle med hver deres grund for at deltage i turneringen. De populæreste kæmpere fra Tekken 3 er naturligvis repræsenteret; King, Paul Phoenix, Lei Wulong, Ling Xiaoyou, Jin Kazama, Bryan Fury osv. De gamle kendinge får dog selskab af tre helt nye karakterer. Disse er Christie Monteiro, Craig Marduk og Steve Fox. Christie har skubbet Eddie Gordo af pinden, og overtager hans plads. Hun mestrer ligesom Eddie Gordo den sydamerikanske kampsport capoeira. Steve er en bokser af den gamle skole, mens Craig behersker kamp-stil der minder om wrestling blandet med karate. Alle tre er vellykkede, uden dog at virker til at blive klassikere.

Dem der har haft gang i Tekken før, vil hurtig lægge mærke til at personernes spark/slag-repetoire atter ændret og udvidet. Som ivrig Tekken 3-spiller, skulle jeg genlære at kæmpe med de fleste af karaktererne. Deres moves er naturligvis ikke lavet markant anderledes, men akkurat nok til det kræver lige tilvænning. Alle har desuden fået et par ekstra tricks, til tider til bekostning af andre spark/slag.

Hvad ville du vælge
Tekken 4 hædrer naturligvis traditionen ved, at indeholde mange forskellige game-modes. Arcade, Versus, Team Battle, Practice, Training, Survival, Story Battle og til sidst Tekken Force Mode De fleste af de ovenstående game-modes kræver næppe nogen introduktion, da de efterhånden er standard i de fleste kamp-spil. Tekken Force Mode er blevet opdateret, og minder efterhånden mere og mere om gamle slagere som Double Dragon og Final Fight. Det fungerer dog ikke helt efter min mening. Det virker halv-hjertet lavet, og specielt kamera-vinklen kan give en tics.

Tekken Tag Tournament var på alle måder en flot titel, men dog udnyttede den ikke PS2’erens kræfter fuldt ud. Men denne gang her Namco har presset PS2’erens evner lige så hårdt som Asbjørn Riis presser morgen-juicen. Alle spiller-modelerne er lavet om, og har aldrig været flottere. Der er tilføjet masser af lækre detaljer såsom flagrende hår, mageløst tøj og spektakulære baner. Grafikken er virkelig ren øjeguf, og selv animationerne har fået en omgang knofedt. Lyden er næsten ligeså vellykket som grafikken, og det selvom der dog har sneget sig et par numre ind, som bliver lidt belastende i længden.

Dette er en annonce:

Med plads til at røre sig
Der hvor Tekken 4 skiller sig fra sine forgængere, er i bane-designet. I Tekken-serien har det tidligere altid været sådan, at man kunne gå baglæns i én uendelighed. Dette kunne ofte trække kampene lidt ud. I seneste kapitel har man dog valgt at lave banerne som indelukkede områder. Dette åbner for mange nye muligheder og restriktioner, men i sidste ende gør det kampene langt mere nervepirrende og hektiske. Ligeledes kan man smadre objekter på banerne, og endda give en uskyldig tilskuer en på siden af hovedet. Banerne er langt mere levende, og især jungle-banen hvor man har vand til anklerne er helt forrygende.

Tekken 4 bringer for alvor Tekken ind på PS2’eren domæne. Hvor Tag Tournament virkede som et dag-gammelt opkog, er Tekken 4 et helt nyt og spændende spil. Dog kan man ikke komme udenom, at det meste trods alt er set før. Det er dog også svært at revolutionere fighting-genren, og hvorfor skulle man også det? Tekken 4 byder på opdateret grafik, nye personer og nye moves - alt hvad enhver Tekken-fan’s hjerte kan begære. Er du til fighting-spil, så er Tekken stadig The King of Iron Fist Tournament.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Masser af detaljer og spetakkulære baner. Tekken fans skal eje seneste udgivelse.
-
Kameraet kan give en tics. Ikke noget nyskabende at glæde sig over.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Liquid Snake
    Efter succesen med Tekken Tag Tournament, havde jeg store forventninger til Tekken 4, der skulle fortsætte en af Beat 'em up genrens bedste og mest... 7/10
  • Game_Freaker
    Ja... Tekken er spil som mange nok kan lide, men jeg syntes at det er ret ringe, spillet er faktisk ikke særligt specielt, man skal bare slås med... 5/10

Relaterede tekster

1
Tekken 4Score

Tekken 4

ANMELDELSE. Skrevet af Steen Marquard

For mange er Tekken det ultimative fighting-spil. GameReator har taget et kig på den nyeste udgave.

0
Tekken 4

Tekken 4

PREVIEW. Skrevet af Thomas Tanggaard

Med Tekken 4 bringer Namco lidt nyt til bordet - men det er svært at få øje på.Indlæser mere indhold