Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Tekken Hybrid

Tekken Hybrid

Med Tekken Hybrid får du både film, klassisk spil og en smagsprøve på fremtiden i en pakke - men formår det at byde på noget spændende for andre end de dedikerede fans?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Tekken Hybrid er en lidt spøjs pakke, der tydeligvis er lavet med seriens inkarnerede fans i tankerne, men derfor også ender med rigtigt at byde på noget for netop dem - fansene. Er man bare generel fighting-fan, skal man nok have de nostalgiske briller på for virkelig at sætte pris på pakken.

Pakken føles mest af alt som en undskyldning for at udsende animationsfilmen Tekken: Blood Vengeance på skive, hvor man har fundet på et par hurtige projekter, der kan give ekstra værdi for pengene og fange spillernes interesse.

For udover Blood Vengeance har vi nemlig også en HD-udgave af det gode gamle PS2-spil Tekken Tag Tournament, samt en prolog-udgave (det vil sige en glorificeret demo) af det kommende Tekken Tag Tournament 2.

Tekken Hybrid
Dette er en annonce:

Vi starter med filmen, der næppe vil vinde nogen priser, men i det mindste er tro mod sit ophav, modsat stort set samtlige andre spil-filmatiseringer nogensinde. Den foregår mellem Tekken 5 og 6, og handler om hvordan Ling Xiaoyu bliver hyret af G Corporation for at infiltrere en skole i Kyoto og komme tæt på den mystiske studerende Shin Kamiya. Alt imens benytter Mishima-zaibatsuen androiden Alisa Bosconovitch til samme opgave, og efter lidt rivalisering slår de to sig sammen for at komme til bunds i den mystiske sag, som der tydeligvis er mere til end de har fået at vide. Samtidigt har søstrene Williams travlt med at tæske hinanden, og de to tilbageværende medlemmer af den mest dysfunktionelle familie nogensinde, Jin Kazama og Kazuya Mishima, lægger skumle planer.

Filmen gør et hæderligt arbejde med at præsentere figurerne og deres tilhørende konflikter, så man ikke behøver at have nærlæst det kringlede plot fra spilserien for at kunne følge med, og visuelt hænger den godt sammen. Især kampscenerne udmærker sig ved at være godt koreograferede, og bliver medrivende på trods af at det hele jo bare er lavet med computergrafik.

Historien er derimod en anden sag, og det samme gælder skuespillet. Man kan se filmen både med de originale japanske stemmer og engelske, og man bør bestemt holde sig til førstnævnte - men det har fighting-fans vel efterhånden lært fra de mange spil, der byder på samme mulighed.

Tekken Hybrid
Dette er en annonce:

Tekken: Blood Vengeance er ikke nogen udpræget ringe film, men den er heller ikke særligt god. For folk, der ikke dybt optaget af historien i spilserien, så rækker den måske lige til en doven søndag med tømmermænd, men det er ikke en film man behøver styrte ud og købe.

Trækplasteret i Hybrid er i stedet Tekken Tag Tournament HD. Spillet var oprindeligt en lanceringstitel til PlayStation 2, og dengang var grafikken lige til at måbe over. Det byggede videre på kampsystemet fra Tekken 3 til PS1, men udvidede konceptet en anelse, så man nu frit kunne skifte mellem to kæmpere midt i kampens hede. Det var en populær ide, der ikke rigtig er blevet brugt i Tekken-spil siden, og derfor har TTT i dag status af at være lidt af en kultklassiker. Med mere end 35 kæmpere var spillet også det hidtil mest omfangsrige Tekken-spil.

Tekken Hybrid

HD-udgaven er en direkte konvertering af PS2-spillet, men der er to væsentlige forskelle. Der er selvfølgelig opløsningen, som lyder på 1920x1080, deraf HD-navnet, men hvad vigtigere er, er billedopdateringen nu oppe på 60 billeder i sekundt. Den gamle PAL-version af PS2-spillet kunne kun køre med 50 billeder i sekundet, hvilket ikke er en uvæsentlig forskel i fighting-sammenhæng, så europæiske spillere blev med andre ord snydt.

Som sagt var Tekken Tag Tournament i sin tid et af de flotteste 3D-fighting-spil nogensinde, men der er sket en hel del på de 11 år, der er gået siden da. Alderen kan tydeligt ses, især i figurernes ansigter, og det er en smule morsomt at se hvordan den pre-renderede intro - der i sin tid var virkelig imponerende - ikke når nutidens ingame-grafik til sokkeholderne.

Tekken Hybrid

Altså er Tekken Tag Tournament HD trods den højere opløsning ikke videre kønt, men heller ikke decideret hæsligt. Til gengæld fejler gameplayet intet. På denne front viser spillet ingen alderstegn, og er præcist lige så skarpt som det var dengang. Efter min mening er TTT et af de bedste spil i serien, og det indtryk holder stadig i dag. Man kan dog ærgrer sig over at Namco ikke har inkluderet en online-del.

Pakken rundes af med Tekken Tag Tournament 2 Prologue, der mest af alt kan beskrives som en demo af den kommende efterfølger. Her er kun fire kæmpere - Ling Xiaoyu, Alisa, Devil Jin og Kazuya, alle med udseende og kostumer taget fra Blood Vengeance, der ikke vil være tilgængelige i det endelige spil. Namco prøver tydeligvis at appellere til samlerne her.

Tekken Hybrid

Modsat TTT HD, der byder på spiltyper som team battle og bowling (!), så byder TTT2P kun på muligheden for at kæmpe mod en ven i sofaen eller mod computeren i en række tag-kampe uden videre kontekst. Kampsystemet skulle til gengæld være det samme som i det endelige spil, uden nogle begrænsninger og udeladelser, så i teorien kan man træne sig op med prologens fire figurer og sparke røv, samme øjeblik det fulde Tekken Tag Tournament 2 udkommer.

Stiller man Tekken Tag Tournament 2 Prologue op ved siden af HD-udgaven af forgængeren, er den et fremragende eksempel på hvor langt grafikken har rykket sig de seneste 11 år, men ellers skal det kun betragtes som en demo, der har en ret begrænset mængde indhold.

Tekken Hybrid

Altså byder Tekken Hybrid på følgende: En middelmådig film, en HD-udgave af en gammel klassiker, og en demo af et kommende spil. Det koster lidt over 300 kroner, hvilket måske er lige i overkanten, men hvorvidt du skal investere i pakken afhænger næsten udelukkende af hvor meget du savner at banke vennerne i Tekken Tag Tournament.

For gør du ikke det, er her ikke meget at komme efter, medmindre du virkelig, virkelig er fan af Tekken, både spillene og seriens univers.

06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Tekken Tag Tournament holder stadig, fuldt kampsystem i Tekken Tag Tournament 2 HD
-
Forglemmelig film, mest af alt for hardcore-fans
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Tekken HybridScore

Tekken Hybrid

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Med Tekken Hybrid får du både film, klassisk spil og en smagsprøve på fremtiden i en pakke - men formår det at byde på noget spændende for andre end de dedikerede fans?

Lynkig: Tekken Hybrid

Lynkig: Tekken Hybrid

PREVIEW. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Tre Tekken-produkter i en pakke: noget nyt, noget gammelt og noget i en helt anden boldgade. Vi lynkigger på det kommende Tekken Hybrid.Indlæser mere indhold