Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Test Drive Unlimited

Test Drive Unlimited

Det potentielt perfekte racerliv er inden for rækkevidde. Nielsen har testet Ataris ambitiøse bilspil på en tur til den franske by Lyon.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

De overraskende små højtalere nærmest eksploderer i et brøl så voldsomt, at ensemblet af fremmødte journalister nervøst tager et lille skridt tilbage. Et par minutter tidligere har Eden Studios lydtekniker besluttet sig for at give en demonstration af udviklerens bud på den soniske fremtid. "Dette er hvordan en Ford GT40 lyder i Gran Turismo" siger han, mens Polyphonys simulator vises på skærmen, og den akkompagnerende svage vinen siver ud af højtalerne, " - og dette er hvordan en Ford GT40 lyder i vores spil" siger han med et lille smil der hurtigt bliver til et ansigtsfyldende grin. Det føromtalte brøl tordner ud i rummet og nærmest paralyserer et par sekunder undertegnede, før kroppen igen genstartes.

Hvis Eden Studios’ spil er et bud på fremtiden, er der allerede et aspekt hvor det i alder højeste grad er den nutidige generation af spil langt forud, og det er lyden. Hvis du undrer dig over hvorfor motorlyden kan betyde så meget for et spil, er det sikkert fordi du er en af de mange, der er blevet forvent med biler i spil, der mest af alt lyder som tunede støvsugere. Nej, Gran Turismo, Need for Speed og Forzas lydsider har ikke særligt meget med virkeligheden at gøre, lige meget hvad der bliver lovet på æsken - og det er Test Drive: Unlimited allerede et sikkert bevis på.

Men selv om lydsiden synes at være ramt lige i solar plexus, er dette dog langtfra det eneste aspekt ved spillet der lugter langt væk af næste generation. I stedet for at satse på at være den mest nøjagtige simulator, arbejder den franske udvikler på at lave det mest komplette bilspil nogensinde. Eden Studios omtaler selv spillet som et slags bil-MMO, hvor man foruden at race gaderne tynde vil kunne benytte sig af hele den omliggende verden. Dette afspejles i at det er muligt at købe huse, forbedre sit udseende ved at købe det rigtige tøj i butikker fra bl.a. Addidas, Nike og Hugo Boss, samt lytte til virkelige radiostationer mens man cruiser, som alle streames direkte fra Internettet via Xboxens trådløse netværk.

Via det trådløse netværk vil spillet, hvis muligt, altid være online og brugeren vil aldrig skulle logge ind ved brugen af forskellige menuer osv. Den konstante online verden betyder også at andre folks ræs hele tiden vil blive tilføjet til dit kort kort, så du hele tiden ved hvor du kan finde det næste multiplayer spil. At deltage i et sådanne ræs er derfor bare at følge kortet til det nærmeste spil, og illusionen af en levende verden forbliver derfor altid intakt.

Dette er en annonce:

Multiplayer-ræsene arrangeres også med legende lethed, og vi fik grundigt demonstreret hvordan man med et par enkelte klik kunne bestemme hvilke veje skulle udgøre en bane, samt hvilke parametre der skulle gælde for løbende. Alt kan indstilles, og at der er muligt at gøre det hele inden for et par få sekunder, viste virkeligt udviklerens kamp for at holde det hele så håndgribeligt som muligt. Hvert ræs vil kunne indeholde op til 16 spillere, og Eden havde allerede planer om at dele spillet op i regionale mesterskaber, så de bedste europæiske spillere vil kunne dyste med de bedste amerikanske og/eller japanske. Ydermere var man også allerede begyndt at spekulere i, at brugen af rigtige radiostationer ville kunne benyttes til at specielle sponsorkonkurrencer i samarbejde med lokale radiostationer.

Spillets verden er ca. femtenhundrede kvadratkilometer af Hawaii, der er rekreeret ned til de mindste gyder og småveje, og landskabets smukke farver passer perfekt til spillets ønske om at gengive det perfekte racerliv. Med et udbud af 125 forskellige biler og motorcykler er spillet allerede overgået i kvantitet, men forskellen ligger i det arbejde der er gået i hvert fartøj i Test Drive. Hver bil og motorcykel er gengivet minutiøst med alle detaljer i behold, og alle leder og kanter er blevet tekstureret med virkelighedstro teksturer. I bilerne vil man således kunne studere selv de mindste detaljer inde fra kabinen, mens alle instrumenterne virker som i virkeligheden, helt ned til stereoanlægget. Realismen strækker sig dog længere, for alt efter hvor man befinder sig i bilen, vil lyden også ændre sig og næsten unødvendigt er det derfor at fortælle hvor imponerende den føromtalte GT40 lyder inde fra kabinen.

Hvis der for alvor var et aspekt der skinnede igennem under hele besøget hos den franske udvikler, var det entusiasmen omkring hvilke nye muligheder den nye Xbox 360 virkeliggjorde. Selvom det kun sjældent blev til snak om den egentlige hardware, var det ganske tydeligt at de nye muligheder havde været en befrielse for en udvikler med så mange ideer. Forfriskende var det også at Test Drive: Unlimited var alt andet end den gentagelse af de slags bilspil vi har spillet så mange gange før, med flottere grafik, som man kunne have forventet af andre mindre opfindsomme og eksperimenterende udviklere.

Med så mange originale ideer og potentielt banebrydende gameplay, var det dog lyden der slog benene totalt væk under mig. Mens speedometeret kæmpede en hård kamp for at nå noget lignende lysets hastighed, nærmere betegnet 260 kilometer i timen, var det lyden der fortalte mig hvor hurtigt jeg egentligt bevægede mig. Min Ford GT40 fortærede hurtigt de sidste dråber benzin, på trods af at jeg næsten lige havde drejet nøglen, og selvom lyden er menneskeskabt, er det, det tætteste nogen bilentusiast nogensinde kommer på det guddommelige. Test Drive Unlimited har alle muligheder for at blive et blændende bekendtskab.

Dette er en annonce:
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited

Relaterede tekster

1
Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper Nielsen

Atari's innovative bilspil fræser ind på Sonys håndholdte, men kan de eksotiske omgivelser og lækre biler gøre arbejdet færdigt på PSP'en?

4
Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet af Henrik Bach

Få tilfredsstillet din indre fartdjævel på Hawaiis landeveje. Henrik har sat sig tilrette i lædersædet for at teste PlayPS2-udgaven...Indlæser mere indhold