Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Test Drive Unlimited

Test Drive Unlimited

Velkommen til øen Oahu, hvor asfalten lægger ryg til højoktan ræs. Martin har drønet paradiset tyndt i sine mange biler, og står endelig klar til at fortælle alt om det...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Den daglige trummerum og den rutinefyldte hverdag kan godt virke nedslidende for én i længden, og derfor er det vigtigt med lidt adspredelse indimellem. Virkeligheden skal simpelthen sættes på pause, og derfor er der nogle gange ikke noget bedre end at sætte sig ned og slappe af med en god biljagt på Discovery Channel. Dramaet, spændingen, de blinkende sirener og naturligvis også de vanvittige småpsykopater i deres redneck pickups, som rent faktisk tror, at de har en reel chance for at stikke af. Biljagterne kan slutte på mange forskellige måder: politiet kan skyde dækkene itu, chaufføren kan give op eller flugtbilen kan forulykke og blive brat stoppet af ... en vissen ligusterhæk?!? Nå nej, nu blander jeg det sammen med Test Drive Unlimited.

Kom til Oahu øen, hvor alle dine bekymringer efterlades tilbage på fastlandet, og hvor du kan opleve hvad udtrykket "frihed" virkelig dækker over. Her er der hvide kyster, skovklædte bakker og selvfølgelig titusindvis af kilometer af nyasfalterede motorveje, som vil tage dig fra den ene ende af øen til den anden på under en halv time. Sådan lyder ordene fra rejsebureauerne og flyselskaberne, når du står og skal til at vælge din drømmerejse. Desværre så har sådanne gyldne ord det med kun at fortælle halvdelen af sandheden.

Du har hele Oahu til rådighed fra det øjeblik du ankommer. Først skal der købes bolig, derefter bil, og så er du ellers klar til at ræse paradisøen tynd. Der er missioner som skal klares, førstepladser som skal indtages og konkurrenter der skal fejes af banen, og gennem de mange udfordringer tjener du penge til at købe flere biler, garager og... biler. Lyder det bekendt? Det er det sådan set også. Test Drive Unlimited kommer bragende ud af landevejen med 180 kilometer i timen, men desværre så kommer buldret fra delvis tomme tønder, for der er slet ikke så mange hestekræfter til stede, når du først får kigget under motorhjelmen. I hvert fald ikke flere end du allerede har set i en masse andre bilspil.

Grundideen med at du har hele øen til rådighed, som din egen private legeplads, fungerer rigtig godt, og det er en lækker fornemmelse, at kunne tordne hen ad motorvejene i timevis uden at blive afbrudt af irriterende loadtider eller lignende illusionsbristere. Det er en sand fornøjelse for enhver med benzin i blodet, at se verden blæse forbi, alt imens du selv blot fortsætter ud i det uvisse i din nyindkøbte, toptunede potensforlænger. Og biler er det nok af i Test Drive Unlimited; flere garager af svinedyre, højtpolerede øser, der bare venter på at du sætter dig tilrette i lædersædet. Heldigvis er de også andet end tomme skaller, og du kan sagtens mærke forskel på dem, når de får lov til at strække benene ude på asfalten.

Dette er en annonce:

Beklageligvis så holder det uspolerede, rene førstehåndsindtryk ikke ved i lang tid. Som nævnt tidligere, så er der ikke ret meget variation i gameplayet, for selvom der er masser af ting at tage sig til, uanset om du skal eskortere en supermodel til en fotosession til tiden, aflevere en suspekt pakke til en særlig adresse, eller simpelthen bare vinde et godt gammeldags kapløb, så føles det hurtigt ensformigt, og snart sidder du med et decideret deja-vu i hænderne. Test Drive Unlimited er under sin polerede overflade et sandkasse-spil med samme fascination for biler, som Rockstar har for kriminalitet og sanseløs vold. Og det har slet ikke Forza Motorsports udtalte sans for fysik eller Project Gotham Racing 3’ følelse af virkelig at køre bil.

På trods af den ganske pæne grafiske overflade og øens enorme og troværdige størrelse, så overbeviste Ataris bud på en drømmeø med tilhørende feriemetropolis mig ikke helt. For det første, så er du ikke i stand til at påføre synlig skade din egen bil, og hvis du i løbet af din rejse får lyst til at tage på sightseeing lidt væk fra asfalten, bliver det en kort udflugt. Buskadset på Oahu er tilsyneladende lavet af massiv beton, og selvom du fræser af sted så hurtigt som dit dollargrin tillader det, så kan en almindelig busk eller hæk nemt stoppe dig på stedet. I en tid, hvor næstegenerationskonsollerne kan udregne tusindvis af ting i sekundet, har jeg svært ved at vænne mig til tanken om, at min bil ikke engang kan få et overfladisk stenslag. At det heller ikke har nogen indflydelse på min bil, hvis jeg bare brager ind i en modkørende bilist, får bare alle ræs til at minde om en omgang undvigelse, frem for hidsigt ræs.

Du har heller ikke nogen form for tidsfornemmelse; uanset hvor lang tid du kører rundt i gaderne, er det midt eftermiddag med fuld solskin hele tiden, og selvom det bestemt ser flot ud, så føles det hurtigt unaturligt og monotont. Derudover så føles hele ideen med at politiet begynder at jage dig, hvis du begår ulovligheder (hvilket du naturligvis gør), utrolig påklistret, og det føles som om at det kun er taget med, fordi andre spil tidligere har benyttet sig af samme idé. Om Hawaiis politikorps er utilfredse med deres lønninger eller om de bare mangler initiativ, skal jeg ikke kunne sige, men de er i hvert fald hurtige til at opgive jagten. Hvis de endelig fanger dig, så nøjes de bare med at give dig en mindre bøde, for derefter at spille dig løs igen, og det på trods af at du har brugt alle dine medtrafikanter som dominobrikker de sidste tyve minutter.

Der hvor Test Drive Unlimited trækker sig op over andre bilspil, er når du går online. Selvfølgelig ændrer det ikke spillet markant, når nu der mangler en velfungerende skadesmodel, men det er i det mindste sjovere at ræse mod andre for penge, end det er at drøne øen rundt i jagten på småjobs. Desuden er der en vis portion morskab i at lave sin egen klub for eksempelvis Ferrarier, og hele tiden opdatere dit hold med kommende turneringer og arrangerede events. At kunne vende tilbage aften efter aften til en gruppe ligesindede, der også elsker at pille og rode ved deres biler, giver unægteligt Test Drive noget ekstra.

Dette er en annonce:

Test Drive Unlimited er et godt spil, men det befinder sig i en genre, hvor konkurrencen er massiv. Sandkasse-strukturen redder det fra at skulle gå i clinch med spil som Project Gotham Racing 3 og Forza Motorsports, og det er godt, for der kan det ikke magte den samme fremragende fysik eller skadesmodel. Til gengæld er spillet langt mere ambitiøst online, og selvom det laver en del fodfejl og måske ikke udnytter formatet og ideen maksimalt, så er jeg imponeret over forsøget. Du kan sagtens investere i Unlimited og få en del gode timer foran skærmen, du skal bare være klar over, at racing-revolutionen ikke sker i denne omgang.

Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Til tider god fartfornemmelse. Masser af biler. Pæn grafik. Online-delen.
-
Øens politi. Ingen dag/nat cyklus. Alt for velkendte ræs og opgaver.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • GamerOfDK
    Test Drive... Den mest sejlivede racerspilsserie. Men kan den nye Unlimited følge op på de gamle? Det må vi se. Først vil jeg skrive om de... 10/10
  • Nike
    Kørespil har aldrig været min mest fortrukende genre. Jo jeg har haft en masse timers underholdning med spil som Burnout, Need For Speed, og... 8/10

Relaterede tekster

Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper Nielsen

Atari's innovative bilspil fræser ind på Sonys håndholdte, men kan de eksotiske omgivelser og lækre biler gøre arbejdet færdigt på PSP'en?

Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet af Henrik Bach

Få tilfredsstillet din indre fartdjævel på Hawaiis landeveje. Henrik har sat sig tilrette i lædersædet for at teste PlayPS2-udgaven...Indlæser mere indhold