Dansk
Gamereactor
previews
The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online

Vi er parate med indtryk og billeder fra Bethesdas enorme MMO, der udkommer i dag

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det havde været herligt, at kunne give jer en anmeldelse af The Elder Scrolls Online i dag. Dele vores meninger og forklare hvorfor du skulle bruge din tid og penge på Zenimax' enorme MMORPG. Men det ville være umuligt.

Spillet er enormt, og vi kan stadig ikke svare på hvorvidt det egentlig er dine penge værd. Hvad vi kan gøre, er at levere nogle indtryk fra de sidste ugers spil kædet sammen med lidt rejsebilleder fra turen. Forhåbentlig hjælper det dig en smule på vej i købesbeslutningen.

Her på det danske Gamereactor forventer vi at bruge vores svenske kollega Oskars anmeldelse, da han har brugt ugevis med både betaen og det færdige spil. Som fan af Skyrim i særdeleshed, vil denne chefredaktør sikkert også spytte i kassen med en holdning eller to i de næste uger.

Her får du indtil videre vores foreløbige indtryk i punktform.

Dette er en annonce:

Dette er ikke Skyrim med venner
Uanset hvor hårdt Zenimax har forsøgt, er dette ikke Skyrim med venner. Omgivelserne føles livløse, kameraet fungerer ikke fornuftigt i førsteperson (noget der naturligvis kun er et problem, hvis du foretrak denne vinkel i de andre spil), man kan ikke samle ting op og bøvle rundt med omgivelserne i samme grad som i eksempelvis Skyrim. Det er kort sagt en anderledes fysik med anderledes regler.

Det er dog stadig tæt nok på til at føles en smule som Skyrim. Og især i et MMO er det nu også ganske godkendt at skulle kigge på ens figur og betragte resultatet af ens hårde slid.

The Elder Scrolls Online

Grafisk imponerende og realistisk
Som grafiknørd er det en fornøjelse at betragte The Elder Scrolls Online: lyset skinner gennem de tætte bladbevoksninger, og skyggerne falder lækkert i aftensolens skær. For et MMO er det ganske enkelt rigtigt rigtigt pænt. Det skal naturligvis ikke sammenlignes med et singleplayer-spil. Der er nu engang til tider 200 spillere her i samme område.

Dette er en annonce:

Realisme er naturligvis relativt i spil, men for det meste virker det realistisk her, med undtagelse af menneske-racen, der igen får en smule baghjul af orker, elvere, khajitter og argonians.

The Elder Scrolls OnlineThe Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls OnlineThe Elder Scrolls OnlineThe Elder Scrolls Online

Det er stille. For stille
Livet i byerne ser ud som om at det er gået i stå. NPC'ere skal nu engang kunne findes, og det betyder at de ikke længere vandrer rundt i samme grad eller for den sags skyld kan ende med at lide døden, hvis du laver fejl. Med tiden vil dette dog være en mindre anke, som de rigtige spillere nok skal sørge for virker mindre udtalt. Det er nu engang spillernes rolle at skabe mere liv i et MMO.

Musikken er dog fremragende
De episke musikstykker er måske denne gang nogle af de bedste i serien. Enhver der har spillet et af de tidligere spil, ved at det er store ord. Det er faktisk værd at overveje at købe soundtracket, såfremt du ikke forventer at spille spillet. Lyt til traileren herunder.

HQ

Endeløse opgaver
Opgave- og quest-strukturen virker bedre her end i de fleste MMO-spil. Det er sjældent man sendes ud for at slå ti styk X ihjel eller indsamle tilsvarende. Til gengæld føles det som om at E-tasten slides. Tryk E for at bruge i dette tilfælde portalen, der sender dig til en korridor, hvor du for enden trykker E for at åbne døren og efter at have nakket en bunke fjender trykker E igen. Naturligvis for at modtage evig hæder og taknemmelighed.

MMO-spil kan åbenbart ikke rigtigt levere engagerende og originale opgaver. Det viser sig også hurtigt, at der er mest sjov at finde ved at løbe tilfældigt rundt og opleve samt finde mindre opgaver. Når en by brænder og man bliver bedt om at hjælpe til, så føles det virkeligt. Det er i sådanne tilfælde at The Elder Scrolls Online skinner.

Vi har travlt
En elver kan overhale dig og din hest. Til fods. Dit ridedyr er med andre ord ikke rasende hurtigt. Til gengæld er der næsten et dyrepasser-spil gemt her. For logger du ind dagligt og fodrer samt passer hesten, så vil dens stats forbedres afhængigt af hvilket foder du benytter. Naturligvis kan du også bare skrotte krikken og finde en bedre. Eller investere i Imperial Edition af spillet, hvor du får en hurtigere hest fra første dag.

Du kan se vores unboxing af denne special-udgave herunder.

HQ

Forvent vores anmeldelse i næste uge!

The Elder Scrolls OnlineThe Elder Scrolls Online

Relaterede tekster

The Elder Scrolls OnlineScore

The Elder Scrolls Online

ANMELDELSE. Skrevet af Oskar Nyström

Zenimax Online Studios har arbejdet i syv år, og tordner nu ud med et af de dyreste onlinerollespil nogensinde.Indlæser mere indhold