Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
The Legend of Zelda: Link's Awakening

The Legend of Zelda: Link's Awakening - Indtryk fra E3 demoen

Dette Zelda remake er nuttet og er lige så godt, som det altid har været. Vi vil bare ønske, at vi kunne havde set mere.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Det er lang tid siden, at Nintendos hjemmekonsoler har leveret en klassisk top-down Zelda titel. Siden N64'erens Ocarina Of Time tog verden med storm, har Zelda-universet ekspanderet i 3D op til det klimatiske Breath of the Wild tilbage i 2017. Imens har Game Boy, GBA, Nintendo DS og Nintendo 3DS brugere kunne nyde klassiske top-down Zelda eventyr. De var alle bygget op omkring det fundament, der blev lagt med den sidste af de regulære 2D Zelda spil; SNES-klassiskeren fra 1992, A Link to the Past. En anden del af fundamentet ligger dog hos Link's Awakening, der ramte Game Boy i 1993.

At Link's Awakenings vigtighed for serien ligger så tæt på A Link to the Past, siger en del om spillets status, og det er derfor heller ikke underligt, at det er netop de to top-down titler, som er blevet ønsket remaket aller mest. Og nu er Link's Awakening så på vej til Nintendo Switch d. 20. september (samme dato som den nye Switch Lite rammer gaden).

Og det er altså den samme gamle klassiker, som er blevet spillet og genspillet utallige gange igennem de sidste 25 år(!). Det betyder altså samme struktur af verden, samme karakterer, samme quests, og endda meget lignende kontrollering. Det hele er selvfølgelig blevet belagt med et helt frisk lag lyd og billede, der giver spillet en helt ny og frisk fornemmelse.

Dette er en annonce:
The Legend of Zelda: Link's AwakeningThe Legend of Zelda: Link's Awakening

Da vi var i LA i sidste måned, fik vi lov til at spille Link's Awakening på Nintendo Switch for første gang, og først og fremmest - ja - det er über-nuttet. Vi ved at nogle fans ikke er helt overbevist ved den nye stil (eller måske er de decideret imod den), men for os stod den virkelig ud i forhold til andre top-down Zelda-titler. Træ og ler elementer, diorama dybde, og de sort-øjede karakterer er alt sammen med til at gøre det visuelle meget distinkt. Hvad vi dog ikke var så tilfredse med var, hvordan spillet præsterede, men vi ved nu også, at Nintendos niveau af polerede spiloplevelser ofte kommer i slutfasen af udviklingen.

Spillet føles dog rigtig godt, og vi var især begejstret for, hvordan Link bevæger sig og går, med hans 8-vejs sværd slag, hans 4-vejs skjold-blokering, og hans hop, som du bliver nødt til at gøre dig fortjent til, men det tager nu ikke længe. Det er trods alt - udover nogle puzzles - mest fjenderne, der udfordrer dig i starten af spillet, hvor det hele handler om timing.

E3-demoen var for kort. Vi ved, at den bliver nødt til at være kort, for at køerne ikke skal blive for lange, men 15-minutters presse-demo var bare ikke nok. Så vi spillede den igennem to gange. Anden gang prøvede vi at speedrune den, som du kan se i videoen ovenover. Som du kan se, er det hele meget introducerende, inklusiv den første mini-dungeon og bosserne. Med vores mange årige Zelda-erfaring, havde vi håbet at se et mere udfordrende tempel, som vi kunne udforske, og se hvordan Link klarer sig under nogle mere presset forhold.

Dette er en annonce:

Men det er, hvad det er: en sektion mange af os har spillet før, med meget subtile differencer i gameplayet og med et udseende, som du enten elsker eller hader. Det nyeste var menuerne, som er dejligt moderne og brugbare. Samtidig kunne vi ikke lade være at elske nogle af de gamle obskure design-valg, såsom det at skulle skubbe en helt tilfædlig block i Tail Cave for magisk at åbne det næste kammers dør.

Nu vi snakker om kamre. Vi forstår godt, at det var første gang at Link's Awakening var spilbar på Switchen, men vi ville gerne havde set den nye Chamber Dungeon var tilgængeligt, da den nye skab-din-egen dungeon kan have lagt grundstenen til en potentiel Zelda Maker i fremtiden. Med denne nye tilføjelse og det allerede vidt elskede eventyr i en samlede pakke, ser det ud til at blive en god indgang for både gamle fans og nytilkommere. I videoen nedenunder giver vi vores umiddelbare indtryk efter at have spillet demoen.

HQ
HQ
The Legend of Zelda: Link's Awakening
The Legend of Zelda: Link's Awakening
The Legend of Zelda: Link's Awakening

Relaterede teksterIndlæser mere indhold