Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The Mobius Machine

The Mobius Machine

Palle har kæmpet for overlevelsen på en fremmed planet i dette udfordrende 2D action-eventyr med Metroidvania-elementer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
The Mobius Machine

The Mobius Machine kommer fra de temmelig ukendte Madruga Works, som både udvikler og udgiver spillet. The Mobius Machine er et Metroidvania--inspireret 2D action-eventyr med 3D grafik, og så er det hele tilsat en tilpas portion twin-stick-shooter.

HQ

Man tager rollen som en lille rummand, der modtager et nødsignal fra en ellers forladt planet, men da han forsøger at lande på planeten, styrter hans lille rumskib ned, og han er nu fanget der. Man finder hurtigt ud af, at planeten langt fra er forladt, da man efter kort tid kæmper sig gennem en mystisk verden med brutale aliens og maskiner, der er gået amok.

The Mobius Machine
Dette er en annonce:

Gameplayet er ganske traditionelt; man bevæger sig fra venstre mod højre, højre mod venstre og op og ned, hopper fra platform til platform, aktiverer terminaler, låser døre op og nedkæmper massevis af fjender for at få adgang til nye områder. Efterhånden som man får flere evner, vil man få adgang til flere områder, og undervejs finder man blueprints til nye våben, som kan fremstilles på arbejdsbænke rundt omkring. Der er dog forholdsvis langt imellem disse blueprints, så man får rigelig tid til at lære ens nye våben at kende.

Kampene er gode og våbnene føles rigtige, og ikke mindst er kampene ganske intense. Det er de ikke, fordi at man bliver overrendt af massevis af fjender, men fordi fjenderne er ganske sejlivede og virkelig ubehagelige, da de med lethed æder halvdelen af ens energi uden at blinke. Oven i dette, så straffer spillet ret hårdt, når man dør.

The Mobius MachineThe Mobius Machine

Man kan nemlig spille i to forskellige game modes, alt efter hvor megen udfordring man vil have. Den første er Standard, hvor man, når man dør, vil beholde alle ens items, ens fremdrift i spillet, og de fleste af ens Scraps, som er spillets valuta. Scraps bruges til at udvikle nye våben og reparere ødelagte maskiner, så man kan komme videre i spillet. Hvis man kan lide at få en røvfuld, så skal man bare vælge Retro, hvor man blandt andet vil miste al ens fremdrift, hvis man dør.

Dette er en annonce:

Selv i Standard kan man få noget af en lussing, da man let kan komme til at miste tæt på 20-30 minutters spil, hvis man er uheldig. Det er ikke noget let spil, og at man skal kæmpe sig igennem de samme områder og nedkæmpe de samme fjender igen og igen, er pænt anstrengende. Er man så heldig at nå frem til det punkt hvor man døde, vil man kunne samle alle ens mistede Scraps op igen. Dette er dog ikke muligt i Retro mode.

The Mobius Machine

Grafikken i The Mobius Machine er som sagt i 3D, selv om al bevægelse foregår i 2D. Den er ret detaljeret og ganske fin, og den kører helt flydende af sted. Specielt vand-effekterne ser overraskende lækre ud. Dog er der ikke den store udvikling i grafikken hen ad vejen, da det hele ser mere eller mindre ens ud undervejs, så det bliver en smule ensformigt at se på med tiden. Det er som sådan ikke det store problem, men man kunne godt have ønsket sig lidt mere variation fra den visuelle side. Lydsiden er også fin, med gode og effektive lydeffekter når fjenderne nedkæmpes.

The Mobius Machine er et fint 2D action-eventyr, som ikke træder meget forkert, men som heller ikke tager mange chancer. Spilverdenen er stor, og der venter mange udfordringer derude - og netop den høje sværhedsgrad og den straffende natur som spillet har er muligvis ikke for alle.

The Mobius Machine er et fint bud på endnu et Metroidvania-inspireret 2D action-eventyr, og det spiller faktisk ganske godt - det bliver dog ensformigt med tiden, men har man tålmodigheden og ikke mindst evnerne, så ligger der faktisk en del timers spil gemt her. Hvis du vil have en smagsprøve inden du evt. køber det, så er der en gratis demo tilgængelig på Xbox Series X/S og PlayStation 5.

The Mobius MachineThe Mobius MachineThe Mobius MachineThe Mobius Machine
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Flot og detaljeret grafik, fint kampsystem med gode våben, god og solid udfordring
-
Bliver ensformigt med tiden, også ensformig visuel side, spillets straffende natur er ikke for alle
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
The Mobius MachineScore

The Mobius Machine

ANMELDELSE. Skrevet af Palle Havshøi-Jensen

Palle har kæmpet for overlevelsen på en fremmed planet i dette udfordrende 2D action-eventyr med Metroidvania-elementer.Indlæser mere indhold