Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The Sims 3: Drømmejob

The Sims 3: Drømmejob

Der er sket en masse siden vi for ni år siden første gang fik lov at indtage Simmernes hjem. I alt 39 spil er det blevet til, og mens der er blevet holdt fester, passet kæledyr, været på byture og udvidet hus og familie, så har Sims-fans lige siden dag ét søgt muligheden for at tage med deres Simmer på arbejde.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Mens der er udgivet små pakkeløsninger i form af muligheden for at starte egen hjemmeforretning og forsøge sig som filmstjerne, så har The Sims aldrig givet de mere jordnære karriereformer den opmærksomhed de fortjente. Indtil nu. Simmerne forsøger sig nemlig blandt andet som spøgelsesjægere, stylister og detektiver i denne anden udvidelsespakke til Sims 3, der sætter større fokus på simmernes arbejdsliv.

Jeg lovede muligvis for meget, da jeg brugte ordet jordnær, men i modsætning til tidligere pakkeløsninger, så integreres arbejdsformerne heri bedre med hovedspillet end tidligere set. Mødetider skal passes, forhold skal dyrkes og færdigheder skal opbygges.

Den alt for velkendte ventetid, man før i tiden har oplevet, når først Simmerne var blevet sendt på arbejde, er pist væk. I jagten på succes deltager man selv i løjerne, hvad enten det er i selskab med spøgelser, brandmænd eller gale videnskabsmænd.

The Sims 3: Drømmejob
Dette er en annonce:

Det er som om, at man i den store rus af at præsentere karrierevejene har glemt at udforme og eksperimentere med de mange muligheder for at skabe et sjovt gameplay. Flere af opgaverne holdes ofte i en alt for simpel tone, hvor man som spiller ofte må forsøge at finde sig til rette med konstant at få mondæne opgaver smidt efter sig.

Således dør min nyfundne interesse i den ædle kunst som detektiv, da mekanikken aldrig synes at udvikles. Sagerne kommer i form af e-mails på computere, hvor klienter søger at få opklaret forskellige sager. Til min store ærgrelse involverer de næsten alle, at man mødes med klienten, for at blive sendt videre til nøglepersonen i den givne sag, for til sidst at vente tilbage til klienten og få sin belønning.

En alt for lav sværhedsgrad og manglende variation af opgaver lader til at være et gennemgående tema i samtlige karrierestier, hvor man i rollen som spøgelsesjæger muligvis vil finde sig mest nedslået. Glem illusionen om Ghostbusters, glem idéen om en hæsblæsende jagt på spøgelser, og gør dig i stedet klar på at finde fem fejl. Spøgelserne har gemt sig i adskillige rum i husene, hvor de udsender grønne røgskyer fra forskellige objekter. I værste 'point and click'-form skal hele huset nu finkæmmes for spor af røg. Spøgelserne overtrumfer tydeligvis jægeren med en stor bølge af kedsomhed, for der går ikke længe, før jeg opgiver drømmen som spøgelsesjæger, og overgiver mig til min mere feminine side i forsøget på at blive nabolagets mest eftertragtede stylist.

Jobbet som stylist og arkitekt er blandt de bedre jobs, for målene er i bund og grund at omdekorere både Simmernes udseende og hjem. Jeg har altid været gladest for at dekorere min Simmers hjem, og det er derfor et kærkommen tiltag at kunne leve af at gøre det. Desværre er sværhedsgraden igen for lav, da der sjældent er særligt store krav til hvordan ansigt eller stue skal se ud. Simmerne er ofte glade, ligegyldigt hvad man gør. At en af mine klienter ikke havde et problem med at få smidt en række toiletter på stuegulvet, frem for en sofa, fremtvang et lille smil på læberne, men byggede ikke videre på den i forvejen lave troværdighed.

Dette er en annonce:
The Sims 3: Drømmejob

Alt i alt er der ikke mange positive oplevelser at hente. Drømmen om en mere medrivende arbejdsrutine nedtrumfes af alt for intetsigende opgaver. Efter at have anmeldt The Sims 3: Verdenseventyr for godt og vel et halvt år siden, hvor jeg blev overrasket over dets mulighedsrige univers og lækre tilføjelser, så var forhåbningerne muligvis lidt for høje til dette spil. Ikke desto mindre føler jeg mig frustreret, når man i Verdenseventyr viser så stort et engagement for at gøre udvidelsespakkerne interessante igen, og man så i Drømmejob laver et af de værste Sims-pakker jeg længe har set.

Spillet kommer til kort, når det pludselig går op for én, at de simple karrieretilføjelser dækker over hele udvidelsespakken. Frem for at opløfte denne tidskrævende og afhængighedsdannende spilserie til et nyt niveau, så formår de trivielle arbejdsopgaver kun at skuffe og afskrække mig fra at spille videre. Er man stor Sims-fan, kommer man næppe udenom dette spil, men er man på udkig efter en unik Sims-oplevelse, så vil jeg stærkt anbefale at man finder sit Sims-fix andetsteds.

The Sims 3: Drømmejob
The Sims 3: Drømmejob
The Sims 3: Drømmejob
The Sims 3: Drømmejob
The Sims 3: Drømmejob
The Sims 3: Drømmejob
04 Gamereactor Danmark
4 / 10
+
Større involvering i Simmernes hverdag
-
Manglende variation af opgaver, for lav sværhedsgrad. Blottet for kreativitet
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

The Sims 3: DrømmejobScore

The Sims 3: Drømmejob

ANMELDELSE. Skrevet af Michael Kamp Jensen

Michael sætter sig med endnu en Sims 3-udvidelse, denne gang er det tid til drømmejob, men han er ikke henrykt. Læs anmeldelsen her...Indlæser mere indhold