Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The Sims 3: World Adventures

The Sims 3: World Adventures

Sims 3 bragte os tidligere på året et sprudlende byliv. Simmerne gik fra at være hele universets centrum, til blot at være en lille del af et større fællesskab, nemlig en hel by.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Sims 3 bragte os tidligere på året et sprudlende byliv. Simmerne gik fra at være hele universets centrum, til blot at være en lille del af et større fællesskab, nemlig en hel by. Det kan dog blive en noget triviel affære at arbejde med det samme dag for dag og ikke mindst møde de samme gamle naboer. Simmerne trænger til noget nyt, en ferie, nej nærmere et eventyr.

På Frankrigs romantiske gader går Ulla Terkelsen op ad Champs Les Sims. Hun har sine to børn med, der begge ingen videre interesse viser over for dette mærkværdige sted. Hverdagens kvaler er gemt væk hjemme i Sunset Valley, og der ses nu kun frem mod det store eventyr i vente. Jeg bliver præsenteret for en opslagstavle, hvor fremtidige udfordringer vil kunne findes. Den første udfordring driver mig til en gammel ruin, indhyllet i en smuk natur. Sceneriet er ganske betagende, og særligt detaljerne omkring hele bjerglandskabet er med til at danne den rette ramme om eventyret.

Ulla og børnene træder varsomt ned af en trappe, ved foden af ruinen, men bliver hurtigt mødt af en blindgyde. De er trådt ind i et gravkammer, og målet er nu at finde gennem kammerets hemmelige passager, for sidenhen at finde en sjælden smaragd. Gåderne byder umiddelbart ikke på den store hjernegymnastik, da flere af rummene kun har én enkelt knap eller aktiveringssten. Sidenhen bliver de dog sværere og det lykkes da også børnene at fare vild en enkelt gang eller to, mens Ullas tøj bliver antændt af en fælde. Der er smidt godt med ubehageligheder i kamrene, der blandt andet tæller dødelige forbandelser og en noget seriøs dehydrering. De kan dog let kureres, så de når aldrig at blive til særlig stor gene. Det bliver dog noget repetitivt i den lange ende, særligt fordi det hele føles så lineært, hvilket bestemt ikke passer ind i et Sims spil, hvor frihed er i højsædet.

For hver udfordring belønnes man med gamle mønter og rejseerfaring. De gamle mønter er den lokale valuta, og kan bruges til et væld af nye godter. Det er blandt andet muligt at købe et telt, felt rationer og tilmed et brusebad på dåse, til de særligt lange eventyr. Rejseerfaringen øger ens visumniveau, der gør at man kan opholde sig på ferie i længere tid ad gangen. Gradvist som ens visumniveau stiger, er der også mere at bruge de gamle mønter på.

Dette er en annonce:

Frankrig er ikke det eneste rejsemål i spillet. Det er også muligt at besøge Egypten og Kina, der begge forsøger at byde på hver deres kulturelle oplevelse. I Kina introduceres jeg for kampsportens kunst, og der går ikke længe før Ulla får sig et sort bælte. Kampsport trænes på samme måde som de øvrige færdigheder. Det er muligt at udfordre andre Simmere i kamp og deltage i turneringer, men det føles alt sammen meget overfladisk. Det føles på flere punkter som om kampsport blot skulle mases ind mellem de andre færdigheder, og jeg ender meget hurtigt med at trække Ulla ud af den ældgamle kampgren. Jeg finder mig dog hurtigt forgabt i en anden ny færdighed, nemlig fotografering. Der går hurtigt sport i at tage fjollede billeder, hvilket desværre ender med at gå udover Ullas børn, der rammes af den føromtalte forbandelse. Billederne kan hænges op på væggen derhjemme, og det giver en god følelse af at rejserne ikke er fuldstændig separeret fra hovedspillet.

Desværre er der ikke meget der adskiller de tre rejsemål fra hinanden. Det er stort set muligt at foretage sig alt, alle vegne. På trods af dets pæne udseende, endte Egypten derfor hurtigt med at blive raget til fordel for Kina og Frankrig. Det giver en sur smag i rejsehatten, da man så lige så godt kan opholde sig et enkelt sted.

Foruden en god oplevelse, er det muligt for Simmerne at tage flere forskellige ting med hjem. Alle bekendtskaber opstået på en rejse, tages selvfølgelig med hjem. Det er derfor muligt at invitere en franskmand forbi, og har man været rigtig god ven dem, har de ofte en lille souvenir med hjemmefra. Alle skatte og statuer kan også hænges op på hylder. Desværre lader det til at det øger tyverierne i nabolaget, da Ulla en dag måtte vende hjem fra arbejdet og opdage, at flere af hendes smaragder var blevet stjålet.

Er man en af dem der kan bruge flere timer på at kreere et unikt hus, vil man desværre blive godt skuffet i Verdenseventyr. Møbelkataloget er blevet opdateret med nye møbler i kinesisk stil, men derudover er der ikke mange tilføjelser at finde. Det er nu muligt at bygge kældre, men medmindre man som Ulla godt kan lide at tage kæresterne med derned og hygge, så bidrager den ekstra plads ikke med meget. Til gengæld har Sims Onlinebutikken fået sig en overhaling, da der tilbydes en stor samling fremmedmøbler, blandt andet nogle med franske og indiske temaer. Hvorfor de skal købes med Kroner og ikke Simeleoner kan man kun undre sig over.

Dette er en annonce:

Det er tydeligt at mærke, at EA forsøger at skabe en større oplevelse med Sims 3 og Verdenseventyr pakken. Imodsætning til tidligere udvidelsespakker, så føles Verdenseventyr som et lille spil i sig selv.

Spilleren vil blive introduceret for mange nye tiltag, som for eksempel de nye missionlignende udfordringer og nye færdigheder. Er man dog mere til at bygge egne huse, vil man dog se sig slemt skuffet. Der er ikke mange nye objekter at hente, men det opvejes med flere nye fritidsaktiviteter. Har man som ejer af The Sims 3 savnet mere indhold, kan Verdenseventyr klart anbefales.

The Sims 3: World Adventures
The Sims 3: World Adventures
The Sims 3: World Adventures
The Sims 3: World Adventures
The Sims 3: World Adventures
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Masse gode tiltag. Masser af missioner.
-
Grafisk uimponerende. Savner en smule adspredelse.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
The Sims 3: World AdventuresScore

The Sims 3: World Adventures

ANMELDELSE. Skrevet af Michael Kamp Jensen

Sims 3 bragte os tidligere på året et sprudlende byliv. Simmerne gik fra at være hele universets centrum, til blot at være en lille del af et større fællesskab, nemlig en hel by.Indlæser mere indhold