Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The Walking Dead: Michonne

The Walking Dead: Michonne

Du kender hende måske fra TV, men det er alligevel ikke meget du ved om hende. Vi har anmeldte den første episode af The Walking Dead-serien Michonne.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Telltale Games' The Walking Dead-serie var en nyskabende en af slagsen, da den udkom tilbage i 2012. Den bragte historiedrevne, episodebaserede eventyr til nye højder, takket være et fokus på spillerens valg, og at have spillerens beslutninger som kernemekanik i stedet for opgaveløsning. Den næste sæson var også god, og nu er vi altså kommet til sidesporet The Walking Dead: Michonne. Der er tale om en tre episoder lang miniserie, som skildrer Michonne's oplevelser i perioden hun er væk fra Rick Grimes' gruppe. I tegneserien er der altså tale om perioden imellem nummer 126 og 139.

HQ

Selvom Telltale har berørt nogle af de centrale figurer i tegneserien tidligere, har man aldrig taget direkte kontrol over dem på denne måde. At de gør dette med lige præcis Michonne var et glimrende valg. Hun er stærk kvinde med mange styrker at spille på, da hun kan være alt fra medfølende, sympatisk og sårbar til en koldblodig morder med sit sværd. Derfor kan du som spiller, selv skubbe hende i den retning du ønsker.

Ellers holder Telltale sig tro mod deres opskrift, men der findes nogle små ændringer hist og her. Mest iøjenfaldende er den fantastiske præsentation, hvor de har hentet inspirationen fra Tales from the Borderlands, dog uden samme indslag af komedie. Dette er en virkelig mørk historie. Til tider er det faktisk lidt for kulsort, når Michonne's fortid vender tilbage for at hjemsøge hende. Når tingene bliver rigtig svære, er det åbenbart svært for Michonne at skille nutid fra fortid, så på den måde skal du døje med deprimerende tilbageblik undervejs.

Dette er en annonce:
The Walking Dead: MichonneThe Walking Dead: Michonne
HQ

I starten af episoden slutter Michonne sig til en gruppe overlevende, som rejser langs kysten med et skib kaldet The Companion. Gruppens kaptajn hedder Pete, som på mærkværdigvis har kunne holde sine optimistiske og menneskelige sider intakte. Pete og Michonne tager ud for at lede efter forsyninger, reservedele og andre overlevende i nød, da de kommer i knibe. Ja, det er den typiske overskrift for The Walking Dead, men tingene forbliver ikke så typiske synderligt længe.

Vi ønsker ikke at spolere alt for meget af hvad der sker, men vi siger bare, at dine valg har gigantiske konsekvenser, og det er ligesom vi er blevet vant til med serien.

Dette er en annonce:

Eftersom mange overlevende har en tendens til at lyve for at se bedre ud, ville Rick's tre spørgsmål ("Hvor mange Walkers har du dræbt?", "Hvor mange mennesker har du dræbt?", "Hvorfor?") have været nyttigt for Michonne at stille til de mennesker hun møder, men der er ofte ikke tid til den salgs. Enten har hun en pistol imod tindingen eller hænderne bundet bag ryggen, og derfor må hun stole på sit instinkt og handle hurtigt. Faktisk er næsten alle valgene du skal træffer undervejs tidsbestemte, så du får sjældent tid til at veje fordele og ulemper. Til gengæld har du også mulighed for at forblive tavs enkelte gange, hvis du synes at dette er det bedste valg. Om det så er det rigtige valg, er naturligvis en anden snak.

The Walking Dead: Michonne

Denne episode, "In Too Deep", er lidt over to timer lang, og det er altså ganske gennemsnitligt for en Telltale-episode. Når det så er sagt, så var oplevelsen ganske lineær, og der var kun få områder at udforske. Størstedelen af tiden gik hellere med mere filmiske sekvenser. Dette er en struktur, som passer både fortællingen og spillene godt, men er du typen som godt kan lide at udforske udenfor den afmærkede sti, finder du stort set intet af den slags her.

Som vi var inde på tidligere er præsentationen sublim, og det gælder ikke bare det visuelle. Michonne's ansigtsudtryk er blandt de bedste i serien, og ligeså er er de filmiske kameravinkler, stemmeskuespil, musik og selv menuerne løfter indtrykket. Det eneste ankepunkt her, at at loading-tiderne er meget lange.

The Walking Dead: Michonne har med andre ord fået en stærk start. Eftersom dette er en miniserie er tempoet lidt højere end hvad vi er vant til, og du bliver kastet ind som fortrolig i gruppen meget hurtigt På samme måde viser fjenderne deres ansigter uden nogen særlig ventetid, og det fjerner lidt af spændingen. Vi tror dog, at der vil være en del overraskelser at finde før serien er slut.

Er du fan af AMC-serien vil du måske lægge mærke til, at Michonne's stemme ikke tilhører skuespillerinden Danai Guira som på TV, men Samira Wiley, men hun gør et ganske fint stykke arbejde. I det hele taget er Michonne selv den bedste grund til at spille denne miniserie. Hun er slet og ret en god karakter, og selvom The Walking Dead-opskriften ikke ændres dramatisk her, føles det godt at blive bedre bekendt med en person, som man allerede har et forhold til. Det er også positivt, at Telltale har lovet at udgive de to andre episoder i marts og april, så vi får snart at vide hvor denne spændende historie ender.

HQ
The Walking Dead: Michonne
The Walking Dead: Michonne
The Walking Dead: Michonne
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Michonne er en super karakter at basere en serie på, de andre karakterer er også interessante, præsentationen er fed, historien er spændende.
-
Opskriften er lidt for velkendt, lange load-tider, ikke så meget plads til at udforske.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
The Walking Dead: MichonneScore

The Walking Dead: Michonne

ANMELDELSE. Skrevet af Bengt Lemne

Du kender hende måske fra TV, men det er alligevel ikke meget du ved om hende. Vi har anmeldte den første episode af The Walking Dead-serien Michonne.Indlæser mere indhold