Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The War of the Worlds

The War of the Worlds

Marsboerne angriber jorden, og kun én mand kan stoppe dem. Er det tid til at finde haglgeværet og raketstyret frem, eller hvad? Ikke helt. Dette gribende eventyr handler kun om én ting: at overleve.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vi har set en række bearbejdninger af H.G. Wells klassiske sci-fi-roman The War of the Worlds, siden den udkom for første gang i slutningen af 1800-tallet. Denne gang er bogen forvandlet til et download-platformseventyr, der leder tankerne hen på sidste års kritikerroste Limbo. Det kan umiddelbart lyde som en underlig retning at gå i, men spillet udviklet af Other Ocean Interactive byder på en fantastisk spiloplevelse fra start til slut.

Arthur Clarke befinder sig om bord på et tog, da marsboerne ankommer til vores planet som kometer, der falder ud af himlen. Straks derefter indledes udryddelsen af menneskeheden. Vi følger Arthurs søgen efter sin familie, samtidigt med at han flygter og gemmer sig for de ondsindede rumvæsener. Når spillet er bedst, afløser det ene mareridtsscenarie det andet, og resultatet er en uhørt spændende og cinematisk spiloplevelse, man sjældent finder i download-titler.

The War of the Worlds

The War of the Worlds imponerer også når det kommer til lyden og det grafiske. Designet er vidunderligt med stemningsfulde omgivelser, og stemmen bag Arthur er ingen ringere end Patrick Stewart. Hans velforfattede fortællerstemme guider en gennem eventyrets gang, og sørger for, at det aldrig bliver nødvendigt med vinduer fulde af tekst, for at forstå man nu skal gøre.

Dette er en annonce:

Og nu lyder det hele sikkert ganske lokkende. Desværre er The War of the Worlds ikke uden problemer. Spillet benytter sig af trial & error-mekanik, der kombineret med klodset styring, underudviklet platformeri og en utilgivende timing fører til frustrationer. Det er ganske udfordrende, men på den forkerte måde. Sammen med loading-skærmene mellem kapitlerne kan det være med til at flå en ud af de mest gribende sekvenser. Og i et spil som dette er indlevelse alt.

The War of the Worlds

The War of the Worlds gør det ikke altid let for spilleren at tage del i den oplevelse, som faktisk gemmer sig her, men kunne du lide Limbo, og har du stor tålmodighed, vil du i sidste ende se, at tilfredsstillelsen retfærdiggør sværhedsgraden. Verdenernes krig er altså ikke for alle, men det er et eventyr som ingen bør risikere at misse, når prisen er så tilpas overkommelig.

The War of the Worlds
Dette er en annonce:
The War of the Worlds
The War of the Worlds
The War of the Worlds
The War of the Worlds
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Cinematisk spiloplevelse, langt og varieret eventyr, smukt design, Patrick Stewart
-
Klodset styring, utilgivende sværhedsgrad diverse frustrationsmomenter
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

The War of the WorldsScore

The War of the Worlds

ANMELDELSE. Skrevet af Mathias Holmberg - GR SE

Marsboerne angriber jorden! Er det tid til at finde haglgeværet og raketstyret frem, eller hvad? Ikke helt. Dette gribende eventyr handler kun om én ting: at overleve.Indlæser mere indhold