Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Top Spin 2K25

Top Spin 2K25

Iført pandebånd, neonfarvede shorts og med en ketsjer i hånden har Conny svedt på tennisbanerne. Her er hans dom over det seneste tennisspil...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Tennis er den perfekte videospilsport, hvilket Pong allerede beviste tilbage i 1972, selvom det teknisk set minder om bordtennis. Det er en sport, der er så enkel og fri for distraheringer, at den let kan oversættes til spilformat. Bare to personer, en bold, og et net imellem dem. Det betyder dog ikke, at et tennisspil behøver at være så simpelt. Ligesom andre spil i genren, har sportsspil generelt tendens til at stræbe efter så meget realisme som muligt, i hvert fald visuelt, hvis det er det, man søger. Der findes masser af arkadelignende versioner, men denne her bevæger sig mere mod realisme, både i præsentationen og i spiloplevelsen.

Den seneste udgave af Top Spin inviterer mig indenfor som spiller på en måde, der både er velkendt og tilgængelig. Hvis du har spillet nogle af de seneste års fodbold-, hockey- eller golfspil, vil du genkende menuerne og lydene. Det er efterhånden en kende homogent, men velfungerende er det altså også. Spillet starter med en kamp med Roger Federer, hvor du får lov til at spille den afgørende del. Derefter kan du udforske menuen, mens John McEnroe vejleder dig i at øve de grundlæggende færdigheder. Jeg tog her et par lektioner, primært for at mestre timingen i spillet.

Top Spin 2K25
Dette er en annonce:
Top Spin 2K25

For at opnå det bedste skud skal du slippe knappen på det rigtige tidspunkt, når et grønt felt vises. Sådanne visuelle hjælpemidler kan slås fra, hvilket jeg gjorde, da jeg fik styr på timingen. Præcis timing er nøglen til at få skud, som modstanderen ikke kan returnere. Det minder om at svinge en golfkølle i ældre golfspil, hvor timingen var afgørende. Her holder du knappen nede og slipper den på det rette tidspunkt for at udføre et godt slag. Der er også forskellige slags slag afhængigt af, hvilken knap du trykker på. Hvis modstanderen er foran nettet, kan du f.eks. forsøge at lobbe bolden over. Selvom denne mekanik måske ikke føles nyskabende, fungerer den godt. Styringen føles stram, og du kan slå visuelle hjælpemidler fra for at øge vanskeligheden og opnå en mere realistisk oplevelse. Det bedste ved tennis er de intense dueller, hvor både positionering og koncentration er afgørende. De bedste kampe har givet os nogle mildest talt intense dueller, og de kan godt gengives her.

Ja, Top Spin leverer netop dette. Det er under disse intense kampe, at spillet skinner mest. Det nærmer sig sporten på en ægte måde og lader kampene være i fokus. Den overordnede præsentation er god, selvom figurerne kan se lidt stive ud på nært hold. Publikum imponerer heller ikke tæt på, men kampene ser godt ud på afstand med flydende animationer. Jeg ville dog ønske, at grafikken havde været mere realistisk, da den føles lidt tegneserieagtig. Jeg værdsætter dog detaljer som sved, der bliver mere synlig jo længere kampen varer.

Lydkvaliteten er acceptabel, men manglen på en kommentator er en skam. Selvom tennis ikke er på samme niveau som fodbold og hockey, ville en kommentator tilføje atmosfære mellem sæt og kampe, og det er en forunderlig ting at sløjfe helt.

Dette er en annonce:

Hovedspiltilstanden i Top Spin er "My Career". Den er enkel, hvor du skifter mellem turneringer og kampe uden nogen dybere historie. Det tilbyder en ukompliceret oplevelse, hvor kampene er i centrum. Det er let at starte en kamp, uanset om det er via din spillers karriere, online eller mod en ven. Der er mange sværhedsgrader at vælge imellem, og du kan tilpasse kampenes længde, hvilket også påvirker, hvor mange erfaringer du får. I karrieredelen handler det primært om at klatre op af verdensranglisten ved at vinde kampe og turneringer. Det er også muligt at hvile sig et par måneder, især hvis din spiller bliver skadet. Under kampene har du en udholdenhedsmåler, og hvis den løber tør, begår du flere fejl.

Top Spin 2K25
Top Spin 2K25

Top Spin er mest sjovt under intense kampe, men mangler lidt på andre områder. Jeg kan godt lide følelsen af at kæmpe mod en stærk modstander og animationerne af spillerne. Det fungerer godt, men der mangler lidt ekstra glans, især hvad angår grafikken. Der er en følelse af, at alt er "bare godt", uden at det rigtig skiller sig ud. Det er klart en velfungerende tennissimulation, men den kunne have haft flere detaljer og lidt mere dybde i særligt den centrale karrieremodus. Jeg ville også ønske, at der var små reaktioner på dommerkendelser under kampene for at tilføje mere spænding. På trods af dette er Top Spin stadig et sjovt tennisspil, der skinner, når det kommer til kampene.

Det bær præg af at være et reboot, der mangler en samlet arv at kunne trække på, men forhåbentlig er dette startskudet på noget mere, og det her er et godt udgangspunkt, ingen tvivl om det.

HQ
Top Spin 2K25
Top Spin 2K25
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Solide animationer, placerer masser af fokus på selve kampene, fine mekanikker.
-
Karrieredelen er lidt usammenhængende, ærgerligt at der mangler kommentator, mangler lidt mere visuel realisme.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Top Spin 2K25Score

Top Spin 2K25

ANMELDELSE. Skrevet af Conny Andersson

Iført pandebånd, neonfarvede shorts og med en ketsjer i hånden har Conny svedt på tennisbanerne. Her er hans dom over det seneste tennisspil...Indlæser mere indhold