Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Trackmania Turbo

Trackmania Turbo

Nadeo er tilbage med et nyt kapitel i Trackmania-serien, så spænd sikkerhedsselen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er tre år siden det sidste kapitel i Trackmania-serien, og nu er Nadeo og Ubisoft tilbage med Trackmania Turbo, og nu kan konsolejerne endelig få lov til at køre med. Der er masser af racing-fans der har ventet meget længe på et comeback for den adrenalinpumpende serie, og vi kan glædeligt bekræfte, at Trackmania står stærkere end nogensinde.

Vi har altid associeret Trackmania med simpel underholdning. Måske ikke synderlig fantastisk grafik, men selve køreegenskaberne har altid siddet lige i øjet. Denne udgave er ingen undtagelse, og det ser til gengæld meget, meget bedre ud end forventet, nu hvor spillet er landet på de nye konsoller sammen med den traditionelle PC. Nadeo har samtidig formået ikke at tilføje så mange detaljer, at billedehastigheden lider, som er ret essentiel i sådan et slags spil. Speedometeret går langt over 500 kilometer i timen her, og hvis billedehastigheden skulle dykke bare ét sekund, ville det gøre en verden til forskel.

I singleplayer-delen kører du imod de såkaldte ghosts. Der er mulighed for at køre imod gennemsigtige modstandere der enten repræsenterer bronze, sølv eller gulvmedaljen på en given bane, og derfor kan du tilpasse modstanden efter dit eget ambitionsniveau. Du kan også køre helt solo hvis du ikke vil forstyrres, men vi synes at det var bedre med en smule reference fra en anden bil. En af vores klare yndlingstilføjelser, som i øvrigt er snuppet direkte fra Trials-serien, er en øjeblikkelige genstart, der på PS4 aktiveres via et enkelt tryk på cirkelknappen. Hver gang du enten flyver hovedkuls ind i en væg, eller simpelthen bare ikke kan indhente guldmedaljen, så er det legende let at begynde forfra, uden at skulle se på en load-skærm.

I forhold til selve styringen, så er Trackmania Turbo en ganske simpel oplevelse, som kun styrker seriens arkade-islæt. Der er ingen manuelle gearskift her, ingen håndbremse, bare en speeder, en bremse og styretøj. På trods af simpliciteten virker styringen ganske fantastisk, og du kan glide rundt i hjørnerne og styrte rundt i diverse loops i løbet af ingen tid, du skal bare ikke forvente synderligt meget variation.

Dette er en annonce:

Som det altid er med kapitler i Trackmania-serien, følte vi igen et behov for at fjerne lyden fra selve spillet, og i stedet lytte til vores egen playliste. Musikken i Turbo er dog en del bedre end tidligere, men selv med denne åbenlyse forbedring, endte vi med at fjerne lyden ret hurtigt, siden både soundtrack og kommentatorspor blev en smule forudsigeligt i længden. Der er et klart loft på hvor en interessant det er, at høre kommentatorene kalde dig en blind mus.

HQ
Trackmania TurboTrackmania TurboTrackmania Turbo

Den største fordel som kapitler i Trackmania-serien har over mange andre spil i samme genre, er at du aldrig løber tør for baner at køre på. Når du har gennemført de 200 udviklerskabte baner som spillet har at tilbyde, er der en jungle af brugerskabt indhold klar til dig online, der bare venter på at blive udforsket. Nadeo har også tilføjet en automatiseret baneskaber, som, i teorien, gør det lettere at lave dine egne baner, ved bare at vælge temaet. Desværre fungerer denne feature ikke så godt som den burde, og banerne der komme ud af denne feature føles ret så kunstige. Vi håber at dette bliver rettet i en opdatering ude i fremtiden, og kan de få den til at fungere optimalt, har vi bare adgang til flere baner.

Dette er en annonce:

Hvis du er den kreative, og ikke mindst meget tålmodige type, så kan du også bygge dine egne baner fra bunden. Her er er det kun din fantasi der sætter grænserne, og man kan meget let komme til at konstruere gigantiske mesterværker. Det er ret simpelt at lave en enkel bane, men ønsker du at bygge komplekse baner, skal du benytte nogle ret avancerede værktøjer. Der er forskellige sværhedsgrader at vælge imellem, så som du bliver bedre til at mestre teknikerne, så kan Nadeo og Ubisoft tilbyde stærkere værktøjer, der er en sej med ultimativt veldesignet indlæringskurve. Tager du dig tiden til at sætte dig ind i systemerne, er det ganske underholdende.

HQ
Trackmania TurboTrackmania TurboTrackmania Turbo

Trackmania Turbo er ret fed at spille i timevis alene, men det stopper ikke her. Der er en lang række modes for dem, der også ønsker at konkurrere med andre. Der er muligheder både for dem der ønsker at lave halsbrækkende stunts, og for dem der vil køre så stærkt at de bryder lydmuren. Derudover lokker Nadeo også med en ny mode kaldet "Double Driver". Her skal to spillere køre den samme bil, og styringen udregnes baseret på begge spilleres input. Altså, hvis den ikke spiller drejer skarpt til højre, og den anden skarpt til venstre, vil bilen køre lige ud. Dette er kun muligt at spille lokalt, og er super underholdende med venner.

Der er også asymmetriske modes. Om du så er til at race sammen med over hundrede ghosts i et online race, eller skiftes til at sidde i "hot seat" i en lokal multiplayer-konkurrence, så er der tonsvis af indhold at have med at gøre. Nadeo har gjort et godt stykke arbejde med at tilføje solidt indhold, og når man tager i betragtning, at alle brugerskabte baner kan bruges i samtlige modes, begynder det først at blive imponernede.

Faktisk er der ikke synderligt mange negative punkter at fortælle om i dette tilfælde. Det er mest det førnævnte soundtrack der generer. Derudover ser menuerne en smule gamle ud. Udover disse to, små gener skal det dog også siges, at Trackmania Turbo ikke formår at tilbyde noget som ændre seriens udtryk synderligt meget. Det er ikke en klage som sådan, men er du træt af serien, vil dette kapitel ikke forny din kærlighed.

Dog forventer vi at bruge tonsvis af timer med Trackmania Turbo i dagene og ugerne fremadrettet. Dette er arkade-racing i sin reneste form, og det er et spil som er konstrueret til at fungere i længere tid, i kraft af styrken af sit publikum. Der er så mange muligheder her, som kommer af de forskellige måder at konkurrere gennem de mange tilpasningsmuligheder. Det er dog selve fartfølelsen der gør hele forskellen, og at blive sluppet fra en helikopter ned på en bane med 200 kilometer i timen, er bare den fedeste følelse.

HQ
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Masser af underholdende indhold, fed grafik, solidt gameplay, lækker online-del.
-
Mere af det samme, kedeligt soundtrack.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Dagens GR Live: Trackmania Turbo

Dagens GR Live: Trackmania Turbo

NYHED. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Trackmania Turbo har været ude i et lille stykke tid, og nu er det blevet tid for Gamereactor Live at sætte sig i sædet, for at se hvad Nadeo og Ubisoft har at tilbyde i...Indlæser mere indhold