Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Trials Fusion

Trials Fusion

Trials-serien er tilbage, og Magnus er begejstret.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Eksplosionerne brager bag mig. Det er sidste dødedans for et pumpende kraftværk. Ilden snerrer efter mig, og jeg kan mærke varmen bag på min hjelm. Heldigvis drukner farerne i en helt anden lyd, nemlig det hæsblæsende spektakel fra min gigantiske motorcykelmotor, der spinder og knurrer. Hele kraftværket er på vej ned, og jeg drøner igennem og undgår med nød og næppe de gigantiske vragstykker, der vælter rundt omkring mig. Foran mig står den sidste forhindring: en rampe, der kan, hvis min fart er tilstrækkelig, bære mig til sikkerhed. Jeg gasser op og læner mig fremad på motorcyklen. Jeg drøner ud over og bliver hurtigt klar over, at jeg har fejlet. Motorcyklen smadrer ind i den nærliggende bjergside, og jeg ser et af navnene på min online-venneliste gasse forbi mig. Jeg kaster fortvivlet controlleren fra mig, men efter en lille smule betænkningstid er jeg klar til at ræse igen.

Trials FusionTrials Fusion

Trials er tilbage. Den frustrerende men forbandet vanedannende motorcykel-serie, der på trods af sine få og simple mekanikker har formået at skabe et trofast følge siden debuten helt tilbage i 2000. Nu er det tid til Trials Fusion, og denne gang på Xbox One og PlayStation 4, og det er præcis lige så veldesignet, intenst og vanedannende som sine forgængere, så træk i heldragten, spænd hjelmen og gas op!

Udvikleren RedLynx har arbejdet med Trials-konceptet i mange år. Det er et simpelt koncept. Banerne er 2D, altså set fra siden. Spillerne behøver derfor kun at bekymre sig om frem og tilbage, og selvom banen kan skifte retning, vil styrepindene på din controller altid kun pege i de to retninger. Dertil kommer den naturlige bremse og speeder, som du naturligvis bruger til at kontrollere din motorcykel, når du kaster dig gennem det ene umulige stunt efter det andet. Men motorcyklen har jo en fører, så derfor er det også dit job at balancere føreren på en sådan måde, at vægten altid ligger korrekt. 2D motorcykelbalance-formlen er et både prøvet og populært setup, og Redlynx og Trials-serien har altid være kongerne.

Dette er en annonce:

Selv om mængden af aktive mekanikker er få og simple, vil hardcore Trials-fans dog nikke genkendende til spillets komplekse banedesign. Gennem Trial Fusions i alt otte verdener er der nemlig tonsvis af forskellige miljøer, der varierer ekstremt i sværhedsgrad og kompleksitet. Der er alt lige fra futuristiske storbytage til mørke tropiske jungler. Forhindringerne er skræddersyet til bestemte verdener, så junglen har mudder, hvorimod kernekraftværket har sprængfarlige tønder, så på vej igennem spillets career-mode bliver banedesignet aldrig kedeligt. Denne gang er det ikke bare balancen du skal mestre. Nej, Trials-serien har med Fusion bevæget sig ind i mere løssluppent territorie med en række trick-baserede baner, hvor du, udover at skulle balancere, skal indsamle point ved at lave en række farlige stunts. Ved at rykke på højre styrepind, laver føreren en række forskellige tricks, det ene mere sindssygt end det andet. Det rusker op i den kendte formular, men virker både fremmed for hele Trials-mantraen, og fungerer ikke specielt godt. Selve designet fremstår upræcist og til tider lidt frakoblet. Disse baner er svære, men heldigvis er selve grunddesignet så forbandet velbalanceret, at et upræcist lag af tricks-baserede mekanikker ikke fylder alt for meget og gør oplevelsen frustrerende.

Trials FusionTrials Fusion

Hvad der dog bliver frustrerende er Trials Fusions fokus på at lade spilleren lære af sine fejl på den hårde måde. Om det er grundet manglende evne eller ren og skær uheld, vil du højst sandsynligt fejle en del gange, før du kan mestre en bane til perfektion. Dette er dog en kernedel af designet, og virker sært tilfresstillende, selvom det som sagt er frustrerende. Trials Fusion er nemlig vanedannende, og selv om jeg sad med den samme bane i timevis, blev det aldrig kedeligt at forsøge at slå mine egne tider eller forsøge at gå hårdnakket efter en guldmedalje. Du kan via det vanedannende design optjene point og præmier som nye kostumer og motorcykler, og det gør bare spillet endnu dybere. Flere gange overraskede det mig, hvor komplekst og nuanceret et så simpelt spil som Trials Fusion egentlig er, og det er bare i single-player delen.

Career-mode er nemlig kun starten. Efter at du har mestret de otte verdener, er du klar til åbne for Trials Fusions kæmpe multiplayer-suite. I bedste Little Big Planet-stil findes der nemlig en slags central, hvor spillerskabte baner fremvises og promoveres på kryds og tværs. Alle disse baner er skabt med spillets komplekse track-creator, der giver dig et gigantisk stykke land, og alle de ramper, loops og forhindringer du kan forestille dig. Der er til og med indstillinger som tyngdekraft, der giver dig komplet kontrol over den bane du har lyst til at lave. Når man tager den overvældende track-creator i betragtning, kan man kun drømme om hvor megen kreativitet, Trials Fusions multiplayer-central kan byde på engang ude i fremtiden.

Dette er en annonce:

Track-creatoren og de alsidige verdener giver en utrolig nuanceret spiloplevelse, og dette skyldes også den træfsikre grafik. Farverne springer ud af skærmen, og leverer det ene sæt smukke omgivelser efter det andet. Trials Fusion skriger måske ikke next-gen lige så meget som andre titler, men billedhastigheden er høj og dykker aldrig unødigt, og det er det der er væsentligt ved en oplevelse som Trials Fusion.

Desværre kan samme kompliment ikke gives til musikken, hvor ensformigheden nærmest bliver uudholdelig. Forvent kommerciel dubstep af den værste skuffe, og forvent samtidig at det samme stykke sekvenseret keyboard går på omgang konstant. Dette gør ikke så meget på de meget korte og intense baner, men i track-creatoren hvor man nemt kan bruge timer på at konstruere sine egne komplekse baner, er det pinefuldt.

Trials FusionTrials Fusion

Det er dog, i sidste ende småting, for Trials Fusion er en fantastisk og velbalanceret oplevelse. For en lille pris får man en solid pakke af designmæssig kompleksitet, nuanceret simplicitet og en magtdemonstration i banedesign. Alene de otte verdener er dine penge værd, men med den ambitiøse track-creator er det op til os som spillere at realisere Trials Fusions sande potentiale.

Hvis du står og mangler en oplevelse på din next-gen konsol, der giver dig meget veldesignet indhold for en lille penge, så er din søgen ovre. Når du starter Trials Fusion, spiller intromusikken med nummeret Welcome to the Future, og hvis det her er Trials-seriens fremtid, så ser den lys ud.

Trials Fusion
Trials Fusion
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Stramme og simple mekanikker, komplekst og nuanceret banedesign, fantastisk track-creator
-
Kedelig musik, nye trick-baserede baner rammer ved siden af.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Leschly
    Trials Fusion Trials serien er kendt for to ting: De sociale konkurrencer og den fantastiske visuelle oplevelse, og Trials Fusion er ingen... 7/10

Relaterede teksterIndlæser mere indhold