Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Ubisofts nye download-titel gjorde stort indtryk på Arttu under Ubisoft DigiDays i Paris.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I modsætning til dens efterfølger har Første Verdenskrig ikke ført til mange spil. Og sjældnere endnu er spil, der foregår under en krig, men ikke handler om at skyde så mange fjendtlige soldater som muligt. Valiant Hearts: The Great War sætter flueben i begge disse kasser, og det er måske årsagen til at det fik så meget opmærksomhed under Ubisoft DigiDays i Paris.

HQ

Skåret ind til benet er Valiant Hearts et 2D puzzle-eventyr med stor vægt på historie. Mekanikkerne byder på alt fra simple fysikpuzzles til let stealth, og bruger mange koncepter fra point'n'click-genren. Faktisk minder det os om det nydelige indiespil Machinarium.

Første Verdenskrig, der på engelsk blev kaldt The Great War dengang, vendte op og ned på 70 millioner europæeres liv med en ny form for krigsførsel. Valiant Hearts fokuserer på begivenhederne på vestfronten, og lader os opleve dem gennem fem forskellige perspektiver. De fem hovedpersoner begynder hver for sig, men omstændighederne gør at kvintetten ender med at arbejde hen mod det samme mål, nemlig at genforene to elskere, der er blevet adskilt af krigens turbulens.

Dette er en annonce:

En anden fælles faktor er militærhunden Walt, der vil være din trofaste makker i skyttegravene i løbet af de fem år, historien varer. Walt fungerer som hjælper i visse puzzles, men man kan også styre ham mere direkte, efterhånden som man begiver sig gennem spillet. Ligesom Walt har hver figur deres egne evner og spillestil. Som historiens tråde væves sammen, vil man kunne spille med adskillige figurer på en enkelt bane. Man skifter dog ikke frit mellem dem som i The Cave eller klassikere som Lost Vikings, og spiller i stedet med hver enkelt figur alt efter hvad historien kræver. Ligeledes vil historien ikke byde på alternative slutninger eller spillerafgjorte drejninger, men holder sig i stedet til en lineær struktur. Instruktør Adrian Lacey sagde blot "historie er hvad den er", da han blev spurgt om det. Holdet har en bestemt fortælling, de gerne vil viderebringe, og de har ladet sig inspirere af historiske kilder såsom såsom virkelige breve skrevet under krigen.

Fra et visuelt standpunkt byder Valiant Hearts: The Great War på en slående tegneseriestil. Det bliver udviklet af et relativt lille hold (14 folk hos Ubisoft Montpellier), og gør brug af UbiArt Framework-motoren, kendt fra Rayman Legends og Rayman Origins. Ifølge Lacey giver motoren mulighed for større fleksibilitet, og lader grafikere, animatorer og banedesignere arbejde sammen i realtid.

"Vores mål har været at skabe en slags levende tegneserie, der ikke kun tillader følelsesvækkende historiefortælling, men også giver grundlag for robust gameplay", siger Adrian Lacey.

Sammen med de mere seriøse temaer byder Valiant Hearts også på galgenhumor. Lacy nævner blandt andet Rowan Atkinsons Black Adder Goes Forth-serie som inspiration, og det er tilfældigvis en af mine yndlingskomedieserier.

Dette er en annonce:

Sammen med en anden UbiArt Framework-titel fra et lille hold, nemlig Child of Light, var Valiant Hearts: The Great War den store overraskelse på Ubisoft DigiDays 2013. Spillet kunne ikke prøves til eventet, men præsentationen og den efterfølgende snak med udviklerne var nok til at overbevise mig om dets dyder. Den ikke-voldelige tilgang til krigstemaet er dybt beundringsværdigt. Der er alt mulig grund til at have store forventninger til Valiant Hearts, når det udkommer på denne og næste konsolgeneration i det nye år.

Valiant Hearts: The Great WarValiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great WarValiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great WarValiant Hearts: The Great War
HQ

Relaterede tekster

1
Valiant Hearts på vej til iPad

Valiant Hearts på vej til iPad

NYHED. Skrevet af Lee West

Vi var begejstrede for Valiant Hearts: The Great War i vores anmeldelse af spillet til de stationære enheder. Derfor glæder det os naturligvis at høre, at spillet dukker...

1
Valiant Hearts, den store krig og kærligheden

Valiant Hearts, den store krig og kærligheden

NYHED. Skrevet af Lee West

Adrian Lacy, development director hos Valiant Hearts, taler os gennem Første Verdenskrig og kommunikationen mellem de forskellige nationer. Er du forvirret over den...Indlæser mere indhold