Dansk
Gamereactor
previews
The Banner Saga 3

Vi har kigget på de første tre kapitler af The Banner Saga 3

Som Michael Stipe engang sang, "It is the end of the world as we know it".

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

The Banner Saga-serien har altid formået at fange en hvis unik skandinavisk melankoli. Snetæppet der konsekvent dækker de tætte granskove, klagesange over solens varme stråler, og den allestedsnærværende hovedrystende anklagelse over egne præstationer - den satans Jantelov - følger en tæt altid. I dette tredje spil i serien, er stemningen ej anderledes. Dog er der trykket på alle knapperne, hvad angår det apokalyptiske udsyn. Stoic Studios har bekræftet at Banner Saga 3 er det afsluttende spil i trilogien, og det kan man mærke allerede i menuen. Austin Wintory har skuret helt op for de dykkende violiner, de sørgmodige trompeter og den underliggende, skrattende støj, så jeg sidder med en følelse af at katarsis er nær. Det er nu det endelige slag skal stå. Burde jeg advare om, at denne forhåndsvisning indeholder spoilere? I hvert fald for de tre første kapitler i spillet, sådan nogenlunde.

De udvalgte personer der pryder hovedmenuen, er også markant mærket af det lilla mørke - Darkness, som det kaldes i spillet - der efterhånden har overtaget alt. Ligeså deres hårde rejse, der startede tilbage i havnebyen Strand. Allerede her finder jeg bekymrende tegn på forfald, ved nogen af de personer, jeg finder allermest interessant. Eyvind er ældet på magisk vis, Juno synes også at have slugt flere årtier, og Bolverk er ingen steder at finde, selvom han på mange måder var omdrejningspunktet i 2'eren. Til gengæld er mange af medlemmer af Ravens til stede, Bolverks trup af lejesoldater. Hvad der møder mig, giver mig umiddelbart masser af appetit på at importere mit save game, og fortsætte i samme spor. Har du ikke spillet hverken 1'eren eller 2'eren, får du muligheden for at beslutte mellem de mest hårdtslående valg i løbet af historiens fortælling indtil videre, inden du går i gang. Ligesom man kendte det fra tidligere BioWares epikker, såsom Baldur's Gate og Mass Effect.

The Banner Saga 3
Dette er en annonce:

Ligesom 2'eren var en direkte fortsættelse til 1'eren, er 3'eren en direkte fortsættelse til 2'eren. The Banner Saga 2 sluttede som sagt med, at heltene blev efterladt på kanten af det springende punkt til verdens ende. Iver, Juno og Eyvind ankom til Manaherr, og faldt i klammeri med de tilstedeværende menders, inden Zefr og Bolverk, besat af den monstrøse dredge leder Bellower, dukkede op. Alt endte i kaos, præcis som alt i kaos for Rook og hans hærskare ved Aberrang. Ruggas forrådelse, og forgiftning af menneskekongen Meinolf indledte kampen om hovedstaden, på kanten af jordens undergang. Her samler jeg så op, og det er lige på og hårdt. Spillet starter bogstaveligt talt med to hæsblæsende kampe, ved Aberrangs borgmur. Her får jeg øje for den første kvalitetsopgradering, hvad angår holdsammensætning. Banner Saga-kendere vil nikke genkendende til hvor irriterende det var altid at skulle klikke sig ind på hver enkelt person, for at se hvor mange point de har i styrke og rustning. Jeg klapper i mine små, pølsede hænder, da en lille svævende menu vises, når blot jeg holder markøren over en af karaktererne! Nu kan alting gå lidt mere glat.

Meget andet er dog ikke ændret, men hvorfor også reparerer noget der ikke er i stykker? Der et par fejl hist og her - for eksempel, holdte tiden op med at gå da jeg klikkede mig ind på kortet - men det er tydeligvist noget der bliver fikset til udgivelsesdatoen d. 24 juli. Hvis altså verdenen stadig findes på det tidspunkt. For efter at have forladt Aberrangs indercirkel, og forsøgt at udrede trådene omkring det komplot, der har udviklet sig mellem Rugga og Meinolf, skifter tempoet brat. Jeg føres via en animeret filmsekvens over til Iver, Juno og Eyvind der har "overtalt" de resterende Ravens til at slutte sig til dem, mens de rejser ind i dybet. Her får jeg også mit første kig på det nye verdenskort. Et kort der er fordrejet, forskruet, og smurt ind i tung, lilla mørke. Hvis man ikke fangede den lore der ligger gemt her i de tidligere spil, ja, så det er sgu for sent nu. For verden er forsvundet.

The Banner Saga 3

Ligeså, da jeg overtager Iver, bliver et nyt spilelement introduceret. I de tidligere spil, var krigshornet der gav point tilbage til viljestyrke for hver slagen fjende universalt. Med Ivers rejse ind i mørket, med Juno og Eyvind på slæb, bliver dette krigshorn midlertidigt erstattet af en Valka stav, der kan skyde lyn. Den lader op på samme facon, og er ret effektiv mod den nye fjende, kaldet warped, hvis man formår at placerer dem rigtigt. Der er til gengæld rigtig mange af dem, og to kampe inde i kapitel 17, var jeg nede tre mand, simpelthen fordi jeg blev overvældet. Det skaber dog en ny spændende udfordring, og en fin narrativ sløjfe bliver sat her, da udgangspunkt er en tilbagevenden til der hvor trilogien startede, byen Strand. Nu helt fordrejet af mørke og mystiske kræfter.

Dette er en annonce:

Mere må jeg ikke sige. Jeg er helt betaget, kære publikum. Der er trykket på alle de store fortæller-knapper i denne tredje bog. Min eneste bekymring er, om Stoic kan holde den mere jordnære, politiske fortælling der foregår i Aberrang interessant og engagerende nok, i forhold til den voldsomme, højtravende, og personlige historie, der bliver fortalt med Iver som hovedperson. Jeg håber det inderligt, for The Banner Saga 3 kan meget vel blive et af årets helt store fortællinger i videospil. Glæd jer, for det gør jeg.

HQ

Relaterede teksterIndlæser mere indhold