Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
eFootball 2022

Vi har prøvet eFootball 2022 på PS5

Vi fik en relativt eksklusiv chance for at spille adskillige 1v1-kampe, og det gik op for os at spillet er lidt mere end ved første øjekast.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Vi var ikke mange der fik lov til at prøve det kommende eFootball 2022, da Konami for nylig inviterede til en særlig hands-on session med spillet inden lanceringen senere på måneden. Det skyldes måske primært at dette foregik fysisk, og at der derfor måtte tages ekstra sikkerhedsforanstaltninger i brug, men stadig - vi var virkelig ikke mange. Det forhindrede dog ikke os der var samlet i at blive ret overraskede over spillet i løbet af vores timer med det, for spillet er en del mere fysisk, og har en del flere overraskelser end den lille indholdsmængde, og free-to-play model ellers foreslår.

De beskrev den version jeg spillede som "pretty final" på PlayStation 5. Det så allerede bedre ud end i nogle af de nylige videoer, der er landet på nettet, og jeg fik at vide at det er meget tæt på det som spillere kan downloade d. 30 september.

eFootball 2022
Dette er en annonce:
eFootball 2022eFootball 2022eFootball 2022

Det første der er værd at slå fast her, er at du ikke kan spille eFootball 2022 som du plejer at spille PES. Der er så mange kerneændringer i hele strukturen, at spiller du det sådan, så vil det føles kantet og langsomt. Hvis du dog skubber dig selv, og er alsidig nok til at lytte efter de adskillige tutorials, så finder du et fodboldspil der er en del mere interessant at spille end først antaget. Netop derfor satte jeg pris på mine mange kampe med holdets Director of Football Data, Klaus Ganer.

Den primære forskel er hvordan du bruger controllerens trigger-knapper, altså L2 og R2 på en DualSense. Du lægger hurtigt mærke til at bolden ikke længere er limet til dine støvler, som giver det hele et mere naturligt look, og der er nu plads til flere kropslige bevægelser. Det føles fantastisk at løbe med bolden, for så at trygge R2 og så skifte retning pludselig uden at det føles kluntet. Det fungerer desuden glimrende med bedre spillere, og du skal bruge dit falkeøje, og spotte de højeste, og bedste, hvis du skal kunne bruge L2 til noget. Hvis du har bolden, så bruges denne knap til at beskytte den, ved at bruge spilleren som et skjold. Den er naturligvis kontekstbaseret også, så som forsvar kan den bruges i en række situationer, der giver dig flere muligheder for at blokere.

Samlet set gør L2/R2-ændringerne, samt det fornyede driblesystem via R3, at bevægelse føles direkte glimrende i den her omgang. Det er bare mere fysisk, mere jordbundent, og kombiner det med den ret seje vibrationsmotor i DualSense, og så er det her blandt spillets bedste overraskelser.

Dette er en annonce:
eFootball 2022
eFootball 2022eFootball 2022eFootball 2022eFootball 2022

Desuden tilføjes der nu en række kontekstbaserede "Power Shots" og "Sharp Kicks". Min ven Klaus var særligt glad for disse. Du holder R2 helt nede, og derefter er der en lille blå Power Gauge. Der afspilles en særlig animation, og derefter kan du passere bolden med mere ynde, og over længere distancer, som skaber et bedre flow i spillet. Det hjælper desuden at de har redesignet boldfysiskken, så dens veje imellem spillerne ikke er så... ja, tilrettelagt.

Det bliver spændende at se hvad professionelle spillere kan gøre med de her mekanikker, da der nu er åbnet op for mere dynamisk spil, hvor det hele ikke virker så firkantet, men snarere er realistisk funderet i stedet for.

Andetsteds fandt jeg desuden et generelt mere solidt, og poleret produkt, end jeg troede jeg ville. Ikke bare er dette ikke det færdige spil, men samtidig har Konami i år valgt at lancere spillet som en slags tom skal, hvortil de løbende vil tilføje ekstra indhold i løbet af de næste par år. Om hvorvidt det er en god idé eller ej på den lange bane er svært at sige, men én ting er sikkert; der er ikke blevet slækket på produktionskvaliteten i menuer. Jeg fandt dog et par drop i billedhastigheden på vej ind og ud af mellemscener, og til tider var der lidt skæve skygger, og mærkelig lyssætning.

Min primære bekymring lige nu er som altid balancering, og det er klart at Konami løbende skal foretage rebalanceringer som sæsonen skrider frem, både i forhold til menneskelige spillere, og i forhold til den kunstige intelligens. Ikke bare det, de skal også løbende tweake hele deres Live Service-model i forhold til om spillet er berigende, og belønnende nok, og jeg tror vi allesammen har nogle skrækscenarier vi kan let kan forestille os her.

eFootball 2022
eFootball 2022eFootball 2022eFootball 2022

Men for de fleste vil det nok være indholdsmængden der bliver svær at sluge i starten, ligegyldig om spillet er gratis eller ej. Den version vi testede bød på bare fem stadion, der dog alle så direkte fantastiske ud, samt en håndfuld hold. Det er dog meningen at der allerede senere på efteråret tilføjes et hav af nyt indhold, og Konami siger at de behandler selve lanceringen d. 30 september som en slags pre-season.

I alle tilfælde er jeg en del mere sikker på, at Konami om ikke andet har en fast plan for hvad de mener er den bedste måde at præsentere et fodboldspil på til masserne. Måske har de ret, måske er det ikke løsningen at udgive et nyt spil hvert eneste år, men lave én platform. Og den her platform ser lige nu ret lækker ud, og det føles godt at spille.

HQ
eFootball 2022

Relaterede teksterIndlæser mere indhold