Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
The Surge 2

Vi har prøvet The Surge 2

Lidt over to måneder inden udgivelsen, har vi taget et grundigt blik på sci-fi efterfølgeren fra Deck13.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Vi har holdt godt øje med Deck 13s sci-fi take på Souls-bourne genren, The Surge, siden det launchede; og dykkede dybt ned i både grundspillet og dets efterfølgende DLC-udvidelser (A Walk in the Park og The Good, The Bad and the Augmented). Vi blev derfor også fornøjet ved nyheden om en efterfølger, da originalen ramte et godt sted mellem at være blodigt, hurtigt og fyldt med originale mekanikker, der eksempelvis lod dig hive lemmer af fjender, for derefter at installere dem i dit eget exo-skelet for at få buffs.

Vi har fået mulighed for at spille igennem de første timer af The Surge 2 på PC og fik udforsket tre områder af den nye setting, Jericho City.

Vi blev ramt af déjà vu fra spillets begyndelse, da den er stort set identisk med The Walking Dead. Du vågner fra et koma i en hospitalsseng, på mirakuløs vis er du uskadt, men du finder hurtigt ud af, at hele byen er blevet lagt i ruiner. En sygdom, kendt som 'Defrag Virus', har ramt hele byen, og den syge del af befolkningen er blevet voldelige og vanvittige. De banker alle, der ikke er ramt af sygdommen til plukfisk. Der er ingen flotte cinematics, som der var i originalen, men de kan være fjernet af udviklerholdet for at få os direkte ind i kampen.

Dette er en annonce:

Den første bemærkelsesværdige forskel på The Surge og efterfølgeren, er at The Surge 2 introducerer et character creation system, istedet for at holde sig til den lidt kedelige protagonist, som originalen havde. Her kan du justere på udseendet hos din karakter, som vi kender det fra andre lignende systemer. Hvad der måske er mere interessant er, at du kan vælge en tidligere profession. Det kan være alt fra politimand til tidligere våbensmugler, eller en militær veteran. Vi ved dog endnu ikke, om det har en påvirkning på historien, at vi vælger denne tidligere profession. Vi kunne godt lide at have friheden til at lave vores egen karakter, men vores karakter snakker ikke - ligesom protagonisten i det første spil heller ikke gjorde det, hvilket vi ikke brød os om. Det kunne næste være lige meget at skifte udseendet på vores karakter, for der gik ikke længe før karakteren var uigenkendelig fordi, vi havde svøbt ham i alskens rustninger.

The Surge 2

Som tidligere nævnt kunne vi i denne demo opleve tre forskellige områder. De tre områder er Downtown Jericho, Seaside Court og Port Nixon. Downtown Jerichos grafitti-fyldte gader var på linje med de nedslidte bygninger, forladte køretøjer og pøle med giftigt affald. Seaside Court er et hub-area, hvorfra vi kan interagere med NPC'er i et gammelt indkøbscenter. Det sidste område var Port Nixon, der mere eller mindre er en forlængelse af Dowtown Jericho, med den åbenlyse forskel, at vi nu er ved havet. Hver af disse områder føltes som en opgradering i forhold til det noget kedelige område fra originalen, CREO Facility.

Udviklerne synes at have adopteret en "if it ain't broke, don't fix it"-filosofi til deres kampsystem, som er stort set identisk med originalen. Du vil stadigvæk hakke løs, mens du prøver at holde styr på din stamina, og prøve at få fjernet nogle af dine fjenders lemmer. En subtil forskel er, at dine "tech scraps" (der minder om souls i Dark Souls) nu healer dig en smule, hvis du er tæt på dem eller healer dig helt, når du samler dem op. Det giver en god mekanik, hvor du hele tiden skal vurdere om, du får mest ud af, at holde dig i nærheden og heale lidt af gangen eller om du bare vil heales helt med det samme. Der er masser af blodige animationer, når du henretter dine fjender, de føles dog lidt klodsede og du vil blive hevet fremad - nogle gange ind i giftigt vand eller en anden gruppe fjender.

Dette er en annonce:

Der er større variation i fjenderne, men det meste af tiden var det typisk sygdomsinficerede mennesker. Nogle af de nye fjender kastede turrets ned, der kan låse sit sigte fast på dig, andre slap små edderkoppe-lignende robotter løs, der eksplodere, når de rammer dig. En anden forbedring vi så i forhold til originalen var en drone, du har med dig, og hvordan den kan bruges i kamp. Du kan nu sigte mod bestemte legemsdele og trykke på Y-knappen (på en Xbox One) for at sætte et angreb ind. Det er en god måde at gøre det af med fjender på, da du lettere kan ramme deres svage punkter, og det var også et godt værktøj til at gøre det af med turrets uden at skulle ind i deres skudlinje.

The Surge 2The Surge 2

Ved Seaside Court fik vi et lille indblik i nogle af de nye features, som vi måske vil se udvidet i det fulde spil. Denne kampfrie zone er som nævnt fyldt med NPCer, som vil sælge dig armour og drone dele. Her kan du også få side-quests. Disse side-quests er med til at fjerne noget af følelsen af det linære, som originalen var præget af.

Efter at have kæmpet sig igennem Jericho Citys gader, kom vi i kamp mod den første store boss, Little Johnny, der angreb os fra sin store edderkoppe-lignende robot. Vi måtte hakke løs på benene, mens vi undgik dens voldsomme body slams og det giftige gas den kan spy. Det var meget udfordrende (vi måtte trække os tilbage og grinde noget mere før vi tog kampen op igen), men det var også en ret genkendelig boss-kamp, der både i udseende og mekanikker minder om den første boss-kamp i originalen.

Mod slutningen af vores besøg i Jericho City fik vi helt lyst til mere, hvilket vidner om, hvor meget vi nød den her demo. Vi fandt, at Jericho City er langt mere inspirerende, hvad omgivelser angår. Flere side-quests, købmænd, og større variation i fjenderne løfter niveauet. Vi har skam også vores bekymringer, såsom henrettelses animationen, og historien nåede ikke at fange os i løbet af vores tid med spillet. Vi må se, hvordan det hele ender med at se ud, og der er heldigvis ikke så lang tid til, da The Surge 2 udkommer d. 24. september på PC, PS4 og Xbox One.

HQ
The Surge 2The Surge 2The Surge 2

Relaterede tekster

3
The Surge 2Score

The Surge 2

ANMELDELSE. Skrevet af Magnus Laursen

Der er højere til loftet og længere mod horisonten, men The Surge 2 er i bund og grund mere af det samme. På godt og ondt.Indlæser mere indhold