Dansk
Gamereactor
previews
Grid Legends

Vi har spillet Grid Legends

Codemasters er nu under EA's styre, men de er stadig opsat på at fikse problemer fra 2019's Grid. Så har de det?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er jo ikke ligefrem fordi at bilentusiaster mangler spil i disse dage. Der har været rigeligt at tage fat på i 2021, og der står ikke ligefrem til at blive færre interessante titler indenfor bilgenrerne i 2022 heller. PlayStation-entusiaster glæder sig til Gran Turismo 7 i marts, Assetto Corsa Competizione får endelig sin PS5/Xbox Series-baserede opdatering, og det nye Forza Motorsport lurer ude i horisonten. Men man heller ej glemme Grid Legends, det første spil der kommer som direkte produkt af samarbejdet mellem Codemasters og udgiver EA, der i øvrigt nu ejer dem.

HQ

Det her spil bygger videre på selvsamme fundament, som blev grundlagt via rebootet af Grid-serien i 2019, et spil som vi dog i sidste ende fandt ret skuffende på en række afgørende parametre. Den gode nyhed er dog, at de britiske udviklere har brugt masser af kræfter på at sikre, at de samme fejltrin ikke begås igen. Det betyder dog også at hele Grid Legends er konstrueret omkring den samme centrale præmis som sin forgænger, som kan forhindre det i at forbipassere den.

I forhold til det der med selve platformen Grid Legends er bygget på, så er der dog mange forbedringer her, og bedømt ud fra instruktør Chris Smiths præsentation vi så, og den tid vi efterfølgende brugte med spillets preview-version, så vil dette være en mere indholdsrig, varieret og socialt forbundet oplevelse. Grid Legends er fyldt med dugfriske ideer hvad angår indhold, aktiviteter og måder hvorpå du kan interagere med både den kunstige intelligens og andre spillere. Hvorimod Grid 2019's karrieredel og multiplayer føltes en kende kort og overfladisk, så præsenterer Grid Legends os for en ny ambitiøs singleplayer-kampagne ved navn "Driven to Glory", der er inspireret af Netflix' Drive to Survive. Der er live-action sekvenser, over otte timers gameplay og kendisser med, så de mener det altså seriøst. Ikke bare det, du fortsætter fra kampagnen direkte over i mere singleplayer-indhold, og det vil, til sidst, få en indflydelse på din multiplayer-karriere også.

Dette er en annonce:
Grid Legends

Selve multiplayer-aspektet fortjener også at få en lidt mere dybdegående forklaring, da dette først og fremmest er en komplet cross-platform oplevelse. Det betyder at de 22 spillere kan dyste på tværs af Xbox, PC og PlayStation fra lanceringsdagen. Codemasters har udviklet en "Hop-In" feature, så rigtige spillere kan loade direkte ind i racerdragten på én af AI-kørerne midt i et løb. Nemesis-konceptet er desuden også interessant, hvor både en AI, eller en rigtig bruger, kan blive din rival, hvis du altså pisser dem af.

I forhold til den førnævnte variation, så kunne vi mærke det allerede i den preview-version vi spillede, som alle er blevet designet af Codemasters selv med de medfølgende Race Creator-værktøjer, som spillerne også får adgang til, og som kan hjælpe en med at strømline ens kreativitet, og skabe ret vilde baner. Der er standardløn, multi-class løb, drifing-udfordringer, truck stadium-begivenheder eller sågar elektriske formel-løb med Boost Gates, der genoplader bilen øjeblikkeligt. Der er masser af både ægte og fiktionelle steder at køre, og der er over 130 biler også, så der er altså masser af scenarier at både skabe, og nyde.

Grafikken blev også kritiseret i det tidligere kapitel, og selvom dette spil viser tydelige forbedringer her fra start af, særligt for en preview-udgave, så er der så sandelig stadig plads til forbedringer inden den endelige lancering. Selve ydeevnen, eller den tekniske stabilitet om man vil, er fortsat solid, men vi testede også spillet på en RTX 3080-udstyret Omen 30L. Desuden er der flere vejrvarianter, og flere detaljer i brugerfladen, men samtidig var der mange teksturer og effekter der så ret overfladiske ud. Det er ikke så godt, når nu der er tale om et lukket bilspil, hvor øjnene udelukkende fikserer på meget få objekter. Det kan eksempelvis se ret sløret ud, når man kigger ud af forruden, og i nogle kameravinkler er der ikke den bedste fartfølelse.

Dette er en annonce:
HQ
Grid Legends

Og med det når vi endelig til styringen. Glemt alt om TOCA DNA'et, eller den semi-sim filosofi som Codemasters tidligere har benyttet sig af i deres spil. Det her ligner og føles som Dirt 5, bare på asfalt, som betyder at vi taler 101% om et arkadespil, og det kan mærkes øjeblikkeligt i styring og fysik. Det er ikke altid en dårlig ting, eftersom vi elsker vores Need for Speed-spil og Ringe Racers. Men der er dog noget ved den måde man håndterer bilerne på i Grid Legends der skurrede lidt mod hårene på en ubehagelig måde. Det kan være at det er selve kameraet, der ikke rigtig repræsenterer bilens fysik ordentligt, eller bare noget med dimensionerne, men det virker som om at styringen fortolker input på en lidt akavet måde. Det er svært at beskrive præcis hvordan, men man ønsker eksempelvis ofte at bagenden af bilen skal give slip, og det gør den så ikke, indtil at hele vejgrebet skrider.

Der er dog, i brede træk, tale om en forbedring i forhold til Grid 2019, og selvom at spillet ikke på den måde er optimeret til rat og pedaler (controller er den primære styringsform), så havde vi det sjovt, særligt med de førnævnte elektriske formel-løb. Dog kan vi ikke sige det samme om de nye truck-løb, da de føles helt afskåret fra den fysiske virkelighed.

Du kan med selvsyn se hvordan Grid Legends ser ud via de mange gameplay-videoer du finder i det her preview, som blev optaget på Ultra High.

HQ
Grid Legends

Relaterede tekster

Grid LegendsScore

Grid Legends

ANMELDELSE. Skrevet af Claus Larsen

Så er vores anmeldelse af Grid Legends landet, og det er... ja, et helt fint arkadebilspil.

Vi er bekymrede for Grid Legends

Vi er bekymrede for Grid Legends

PREVIEW. Skrevet af Johan Vahlström

Spillet lanceres om bare få uger, og i den forbindelse fik vi muligheden for at prøve det endnu en gang. Lad os bare sige at der er nok at tage fat på.Indlæser mere indhold