Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Persona 5 Royal

Vi kigger på Persona 5 Royal til PC

Persona 5 Royal er brudt fri af PlayStation-eksklusivitet, og kan nu fås på Xbox og PC. Vi har kigget på PC-versionen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Persona-serien er noget af det ypperste som den japanske spilbranche kan frembringe, når vi snakker computerrollespil. Jeg har spillet alt fra Persona 3 og de efterkommende spil i serien. Da jeg i sin tid gennemførte det originale Persona 5, tog det mig over 100 timer at komme til enden på eventyret, og jeg nød næsten hvert øjeblik. Senere udgav Atlus Persona 5 Royal, som egentlig er 80% Persona 5, og 20% nyt. Nu er denne udvidelse så udkommet til PC'en, og jeg har fået fingre i en anmelderversion, og vil fortælle om min oplevelse.

Persona 5 Royal er ikke nødvendigvis noget der tester ens PC særligt meget, da grafikken ikke vælter sig i klistrede shadere og håbløs høje frame-rates, for det er slet ikke nødvendigt. Persona 5 Royal er mere stil over teknologi, og derfor er spillet super flot, uden at udfordre selv ældre grafikkort. PC-versionen gør dog brug af nogle enkelte indstillinger, som konsollerne ikke kan mønstre. Det er især på det grafiske område at Persona 5 Royal kan indstilles. Først og fremmest kan man vælge alle de opløsninger som hjertet begærer, og at se Personas karakterer i 3840 x 2160 opløsning er en åbenbaring. Det er smukt. Det kan de nyeste konsoller selvfølgelig også mere eller mindre, men muligheden for at vælge er ganske fantastisk.

Persona 5 Royal
Dette er en annonce:
Persona 5 RoyalPersona 5 Royal

PC'en giver også muligheden for at skalere grafikken op til 200% opløsning, som bare gør det hele endnu mere skarpt og lækkert, og i Persona 5 Royals tilfælde skinner stil og teknologien igennem på en meget imponerende måde. Grafikken er ultra detaljeret og man kan virkelig fornemme den kærlighed der er lagt i den udførte version af Tokyo, som Atlus har skabt. Disse lækkerier suppleres af skygger som kan indstilles fra høj til lav, og selvom man faktisk ikke helt lægger mærke til det, så giver det en masse til helheden, og helheden er hvad Persona-serien gør bedst. Udover det er der ikke så mange andre grafiske bling-indstillinger, men der er lidt Depth of Field, og Anti-Aliasing, så det hele bare ser flot og ikke så kantet ud. Og generelt er spillet mega lækkert på PC'en. Farverne popper virkeligt, og stilen, som serien lever højt på, skinner flot igennem i denne version.

Der er ikke de store forskelle på PC- og konsolversionen, udover at man nu kan styre med mus og keyboard, og det er jo altid godt. Der er ikke så vigtigt i Persona 5 Royal dog, for der er ikke noget aspekt i styringen der gør man skal være meget præcis. Det som styring kan, er at der er genveje på de fleste taster, hvilket gør livet lettere for folk, men jeg må indrømme, at det ikke gør den store forskel, om man styrer med controller eller keyboard og mus. Så hvis man står, og skal vælge mellem konsol og PC-versionen, så ville jeg personligt vælger efter den overlegne grafik, og indstillingsmuligheder, som PC'en kan bidrage med. Sådan er det jo tit med konverteringer til PC'en.

Teknisk kører spillet fantastisk. Konverteringen er uden nogen form for fejl, som man nogle gange kan møde i konverteringer til PC'en. Man kan mærke kærligheden, og at der er puslet om detaljerne. Så stor ros til Atlus. Udvikleren laver bare gode PC-versioner, og det kunne andre udviklere godt lære en masse af.

Dette er en annonce:

Hvad får man så med i pakken hvis man vælger PC-versionen? Jo man får Persona 5 Royal, som er den ultimative version af spillet. Udover forskellene mellem Persona 5 og Royal versionen, er der en ny karakter, som jeg faktisk forelskede mig lidt i. Hun hedder Kasumi, og hun er en tilføjelse til spillet, som dukker op engang og imellem, uden egentlig at være en del af hovedhistorien. Hun blander sig dog mere og mere som historien skrider frem, og i det nye semester der kommer efter nytår i historien, spiller hun en meget vigtig rolle. Udover det er der som sagt nogle ekstra måneder, hvor man kan mænge sig med sine venner, i Phantom Thieves-gruppen. Historien følger i den største del af spillet den originale historie, som man oplevede i Persona 5, men udvidelsen tilføjer flere detaljer undervejs.

Det er i bund og grund den samme historie, så har man spillet det originale Persona 5-spil, er der ikke så meget at hente. Det er også grunden til jeg ikke selv spillede Persona 5 Royal før nu, da jeg syntes det var en smule fjollet at købe en udvidelse, hvilket kostede det samme som et nyt spil, og som ikke kunne købes separat til mit allerede købte Persona 5.eksemplar. Her en del år efter begynder jeg dog at være ok med det, mest fordi jeg har glemt originalens historie, og det var fedt at opleve den igen med de mange tilføjelser. Og har man ikke spillet originalen, og kan lide japanske rollespil, så kan det varmt anbefales. Af andre små tilføjelser er der at der dukker små scener op i løbet af hovedhistorien, som er helt nye, og der er nye våben og udstyr, som man ikke kunne få i det originale Persona 5. Der er nok tilføjet 20-30 timers ekstra indhold. Så der er en masse fantastisk indhold at gå i gang med, og jeg kan kun anbefale at prøve denne udvidede version af spillet på PC'en, da der er over 100 timer plus, til dem der har tålmodigheden.

Persona 5 Royal
Persona 5 Royal

Derudover er der også en ny funktion i spillet, som der ikke var i Persona 5, som hedder Thieves Den. Her kan man løbe rundt og se en masse ekstra materiale, og virkelig svælge i Person 5 Royal-oplevelsen. Det er et stort lokale, hvor man kan se mellemsekvenser, statuer af karaktererne. Man kan lære mere om karaktererne, og høre samtaler mellem karakterer, man normalt ikke ser sammen ret meget i hovedhistorien. Det er bare en lille ekstra ting, og jeg gjorde ikke meget brug af det, men det er da fedt det er der.

Så Persona 5 Royal er stadig et af de bedste japanske rollespil derude, og på PC-versionen er den ypperste oplevelse man kan få lige nu af dette legendariske spil. For dem der har gennemført originalen. Sikke en triumf på alle måder.

HQ
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Gudesmuk grafisk stil, glimrende PC-port, så uendeligt meget indhold, stadig en eminent historie.
-
Der er ikke meget nyt under solen, lidt for læsetungt til tider.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold