Dansk
Gamereactor
previews
Rage 2

Vi prøvede Rage 2 ved PAX East-messen

Rage 2 udkommer om ikke alt for længe, men inden det er blevet anmeldelsestid tager vi et ekstra kig på spillet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Vi har allerede spillet Rage 2 et par gange, og nu hvor lanceringen d. 14 maj næsten er lige om hjørnet, så er det svært at vente. Derfor kastede vi os naturligvis hen foran én af de demobåse der var blevet sat op ved PAX East-messen i Boston for nylig, for at prøve spillet endnu en gang, og nu er vi parate til at dele vores tanker om denne seneste oplevelse med Avalanche og id Softwares spil.

id Softwares originale Rage var et postapokalyptisk skydespil i en grå, knust verden, som var blevet jævnet med jorden efter et brutalt meteornedslag. Spillet blev rost for sine mekanikker og tekniske sammensætning, men mange kritiserede manglen på reel narrativ identitet og et sammenhængende plot, der kunne skabe incitament til at fortsætte. Ved første øjekast er det tydeligt at se at Rage 2 har udviklet sig en hel del over hele linjen, men ligefrem at give spilleren en klar narrativ rød tråd at følge virker fortsat ikke som den helt store prioritet, i hver fald ikke ud fra det vi prøvede.

Rage 2
Dette er en annonce:
Rage 2Rage 2Rage 2Rage 2

Dette er dog ikke nødvendigvis nogen dårlig ting, da essensen af Rage 2 lader til at være en videreudvikling af mekanikkerne (og dem kommer vi tilbage til lige om lidt). Ikke bare det, for et andet aspekt som fans både forventede og tilsyneladende har fået indfriet er flot grafik, og hver eneste gang vi har set Rage 2 i aktion har det først og fremmest være gudesmukt at se på, og dette var også tilfældet her. De id Software-inspirerede kampmekanikker og den store, åbne Avalanche-verden er et "marriage made in heaven" så at sige, og det er virkelig det bedste fra to verdenen. Avalanches Mad Max flyver ind på nethinden når man ser de vilde køretøjer, såvel som de store åbne vidder der nærmest tigger om at blive udforsket. Dog er den lidt mere farverig i denne omgang, og tak for det. Denne farve, denne visuelle variation kommer fra ét centralt spørgsmål, som alle udviklerne bag har diskuteret i starten af udviklingsprocessen; "hvordan ville verden se ud efter en dommedagsbegivenhed, hvis den fik nok tid til at komme sig?" Verdenen i Rage 2 er svaret - en verden der fortsat er vores egen, men er i en overgangsfase til at blive noget helt nyt. Ikke bare er den flot, den tillader også mere direkte historiefortælling, siger folkene bag i hvert fald.

I stedet for at udforske en overfladisk støvet verden bliver vi i stedet kastet ud i rendyrket neon, en verden man næsten kunne beskyldes for at trives i alt sin "tossethed", præcis ligesom Far Cry: New Dawn. Spilleren kan udforske enten til fods eller i diverse køretøjer, og bare rolig, der er mange, mange forskellige slags. Vi kørte rundt i en gigantisk og ret bad-ass monster truck som havde et fastmonteret maskingevær, og denne brugte vi naturligvis til at knuse skurke i ødemarken på vejen. Det var en storslået tur på landevejen. Senere hen kørte vi en fysisk mindre men ikke mindre bad-ass buggy, og heldigvis føles de to slags køretøjer fuldstændig anderledes. Spilleren kan desuden også erobre luftummet såvel som ødemarken, men vi fik desværre ikke mulighed for at afprøve netop denne del af spillet. Dog ved vi at der findes en gyrokopter ved navn Icarus, og den glæder vi os til at prøve snarest muligt. Dog formåede vi faktisk at starte et løb imod en komplet fremmed der kørte forbi os i ødemarken. Han vandt - men det er ikke det vigtige.

Imens vi udforskede stødte vi på en slags by, der fungerer som en lille hvileplads ind imellem al den hæsblæsende action, og vi fik hurtigt at vide at der er adskillige af disse, hvor spilleren kan interagere med (relativt) venlige karakterer, og hvor man kan købe nyt grej inden man begiver sig ud igen. Herfra kan man så begive sig til en mission, køre løb, udforske og meget mere, og vi bevægede os videre til en markør der var blevet sat på vores kort, som viste sig at være en fæstning okkuperet af banditter. Naturligvis begav vi os brølende ind og forårsagede smerte.

Dette er en annonce:

Her er det så at vi vender tilbage til spillets våben, for imens vi tæskede løs på fæstningens aggressive beboere lagde vi mærke til, at den måde man som spiller håndterer de diverse våben på er fuldstændig fantastisk. Det er ikke som sådan overraskende når man tænker på id Software-forbindelsen, men det var alligevel overraskende på den bedst mulige måde hvor tilfredsstillende det var at bruge disse våben til at poppe headshots, fyre løs og lade våbnene efter et tungt, tømt magasin rammer jorden. Vi elskede desuden at bruge det 300-agtige spark, samt diverse granater. Det var hurtigt, det var voldeligt - det var overraskende meget Doom.

Et andet tilfredsstillende aspekt ved kampsystemet er ens Skill Tree, og hvad dette gør for din karakter. Når du spillet havde vi eksempelvius en drone, der, når man trykker på den højre bumper, hjælper en med at skyde på fjender. Den var ikke bare hjælpsom til at holde fjender ved lige, den fungerede også som lokkedue imod de større fjender. Dem mødte vi to af, og lad os bare sige at det var godt at vi havde en kompagnon med vi kunne dele opmærksomheden med. Disse to bosser var fuldstændig anderledes fra hinanden, hvoraf én bar et gigantisk skjold og kastede granater, og den anden brugte to flammekastere, og var mere aggressiv. Én ting er sikkert - der er variation her, og meget af den. Vi fik kun overfladisk gennemgået de resterende evner, men fik da konstateret af der er en del af dem. Mange er allerede blevet fremvist af trailere, og de ser alle spændende ud.

Rage 2
Rage 2Rage 2Rage 2

For at kunne købe disse nye evner og opgradere din karakter bliver du nødt til at finde blå astroidefragmenter, og blandt andet banditterne er i besiddelse af disse. De heler desuden din karakter når du samler dem op. Du finder nyt udstyr ved at finde arker, men disse bliver ingen dans på roser at åbne for. Også banditterne ved at der inden i er nye kræfter, så du kommer ikke til at få adgang uden at knuse nogle kranier. Vi fik muligheden for at få adgang til en ark der gav os evnen Slam, som lader dig hvirvle mod jorden, og skabe en chokbølge idet du rammer den. Jo højere du hopper, desto større bliver den bølge af destruktiv energi. Alle disse evner er designet til at blive kombineret med hinanden, så kaster du eksempelvis en Vortex-granat kan du hoppe højere op, og dermed er Slam mere effektivt.

Spillet slutter ikke efter du er færdig med missionerne, for verdenen vil forblive åben, og giver spilleren mulighed for at gennemføre sidemissioner og aktiviteter. Mere indhold vil også blive tilføjet i fremtiden.

Manglende narrativ rød tråd til side, så lader det til at Rage 2 er tætpakket med indhold, mekanisk variation og en spændende lokationer at udforske, og vi kan ikke vente med at få fingrene i det færdige spil d. 14 maj.

HQ

Relaterede tekster

Rage 2Score

Rage 2

ANMELDELSE. Skrevet af Claus Larsen

Rage 2 efterlader sin forgænger i støvet til fordel for farver, fest og vold. Men har det virket? Vi anmelder denne ambitiøse produktion.



Indlæser mere indhold