Dansk
Gamereactor
Videos
Europa Universalis IV
HQ

Lær mere om Paradox Tinto og 10 år med Europa Universalis IV

Paradox Tinto åbnede døre for tre år siden som det syvende udviklingsstudie under paraplyen Paradox Interactive og under Johan Anderssons kreative vision. I dette interview, der blev filmet på Gamelab Barcelona 2023, beskriver driftschef Sonia Linares virksomhedens succesfulde drift indtil videre, dens fokus på Europa Universalis og den unikke studiekultur i den solbeskinnede by Sitges.

Audio transcriptions

"Okay, vi er i Barcelona til Gamelab 2023, og når jeg er her, ville jeg hellere være i Sitges, for det er for varmt i dag, og vi er inde i denne bygning.
Men for nylig fandt jeg ud af, at der er et studie i Sitges, som allerede har eksisteret i tre år, nemlig Paradox Tinto.
Så mange tak, fordi du ville være med, Sonia. Hvad kan du fortælle os om disse tre års liv i Paradox Tinto?
Det har været hektisk. Det har været sjovt og udfordrende, men jeg synes, det er et fantastisk arbejde, som hele holdet har lavet på det seneste."

"Så, ja, på det seneste siden begyndelsen. Og som du sagde, er vi i Sitges. Det er en fantastisk beliggenhed. Det er en drømmeplacering.
Hver weekend føles som en lille ferie. Og i løbet af ugen går man i studiet og arbejder, for i sidste ende brænder vi virkelig for det, vi laver, og jeg kunne ikke være lykkeligere.
Og selvfølgelig kender vi Paradox. Vi elsker Paradox. Vi har dækket Paradox i årevis. Det er selvfølgelig tættere på os i Norden, og vi kender jeres strategispil."

"Så hvad fokuserer I på? Det er mest Europa, hvis jeg har ret?
Det er rigtigt. Så dette studie blev grundlagt af Johan Andersson og mig, selvfølgelig med opbakning fra Paradox Tinto, og al den gode støtte fra dem.
Så det, vi fokuserer på, er at holde liv i franchisen, ikke? Europa Universalis blev skabt af Johan som hovedprogrammør tilbage i 2000."

"Og siden da har han arbejdet på nye interaktioner, og lige nu arbejder vi på Europa Universalis 4 med live-indhold.
Så dybest set udgiver vi DLC'er for nu.
Kan du fortælle os noget om, hvad der kommer til at ske med spillet i de næste par måneder?
Vi arbejder faktisk på en ny DLC. Så der er ikke så meget, jeg kan fortælle jer, fordi vi gerne vil bevare hypen og hemmelighedskræmmeriet, indtil flere ting er på plads."

"Men ja, det kommer forhåbentlig snart. I år har vi også 10-års jubilæum for Europa Universalis 4. Så der kommer forhåbentlig også til at være en masse marketingaktiviteter.
Hvordan holder du fællesskabet engageret i spillet i så mange år? Og beder de dig allerede om en helt ny udgivelse, eller tror du, de vil have mere til Europa 4?
Ja, jeg mener, publikum og fans er ret splittede. Nogle mennesker har i årevis bedt om flere og nye interaktioner, iterationer af Europa Universalis 4."

"Og de bliver ved med at spørge. Andre ved, at når et spil udkommer, er det ikke færdigudviklet i den forstand, at man ikke kan sammenligne det med et spil, der har været 10 år under udvikling, ikke?
Så publikum og fans er en lille smule splittede. De vil have noget nyt, men de kan godt lide det, de har.
Så jeg må sige, at jeg ikke har nogen ære i at holde fællesskabet engageret. Det er alt sammen op til indholdsdesignerne, game directoren og resten af holdet, som gør et fantastisk stykke arbejde."

"Jeg prøver mere at hjælpe dem og bare sørge for, at alt kører, bare opbygge holdet og bare sørge for, at vi kan udvikle spillet.
Men hvis det er nogen form for indholdsdesign, er det ikke min opgave.
Det var det, du talte om, hvis jeg har ret, under dit panel, hvordan I driver studiet, og hvordan forskellige hold i Barcelona har Barcelona som deres hjem for AAA-projekter som Europa, selvfølgelig."

"Hvordan opstod alt dette tilbage i L.A.? Hvordan besluttede I jer for at komme til Barcelona, to byer og kalde det Tinto, hvilket jeg tror har at gøre med smagen af jeres spil.
Jeg ved ikke, hvorfor det navn. Så hvad kan du fortælle os om det, der kommer fra den mere klassiske måde, som du selvfølgelig kender fra EA osv.
I disse samtaler havde jeg allerede fået navnet, og det var faktisk noget, som Fred Vester, vores CEO, fandt på."

"De elsker vin og rødvin, så jeg tror, det er i den retning. Og placeringen kommer også oprindeligt fra dem.
De flyttede til Sigis i sin tid, og de kunne virkelig godt lide det, og de tænkte, hvorfor åbner vi ikke et studie der?
Så det var der, de hentede mig ind, og vi begyndte at kigge og lave en due diligence, som hvorfor Barcelona? Giver det mening at skabe?
Jeg mener, de vil selvfølgelig gerne, men giver det mening fra et forretningsmæssigt perspektiv?
Og så måtte vi i gang med due diligence. Okay, nu er det Barcelona. Vi har styr på det."

"Så hvad med Sigis? Hvorfor Sigis i stedet for Barcelona? Så det var der, vi lavede al vores research, og det var faktisk der, vi valgte Sigis, fordi det gav rigtig god mening.
Tilbage i 2020 var vi midt i pandemien. Så vi var i gang med at opbygge holdet, vel vidende at det var der.
Så vi ville lave et studie, altså finde et studie, hvor vi kunne mødes udenfor i åbne områder uden problemer med ventilation eller restriktioner fra regeringen."

"Vi ønskede også at give alle vores medarbejdere en rigtig god livskvalitet og også os selv.
Jeg vil ikke lyve. Det er, som om vi har været, vi er veteranindustrier, undskyld, industriveteraner.
Så vi tænkte, hvorfor? Jeg mener, lad os bruge alt det, vi har lært af andre studier og andre erfaringer, og prøve at bygge det, vi gerne vil se, ikke?
Og hvor vi gerne vil arbejde. Og jeg tror, det var sådan, vi besluttede os for at være tæt på stranden, tæt på steder, hvor vi kan spise frokost eller nyde byen."

"uden at skulle bruge meget tid på at pendle til kontoret og bare kunne nyde byen i weekenderne.
Og jeg tror, at det at have dette i dag, 2023 Barcelona Game Lab, at se, hvordan økosystemet er rigere nu, at det vokser, gav dig ret.
Ja, 100 %.
Nu, tre år efter, ser du dette, og du tænker, ja, vi havde fuldstændig ret."

"Og som jeg sagde, kommer du også fra din tidligere erfaring hos EA og måske de klassiske måder.
Ja, det er rigtigt. Og faktisk havde vi også meget at bevise, for når man ser det udefra, tænker man selvfølgelig, at de her mennesker bare vil tage på stranden og lave ingenting, ikke?
Så vi har også så meget pres på os for at vise verden og fansene og endda Paradox Interactive, at det ikke var tilfældet."

"Så det har været et hårdt arbejde og en bumpet vej, men jeg tror, vi er i mål, og jeg fortryder ikke noget. Jeg ville gøre det igen.
Og selvfølgelig taler indholdet for sig selv. Og til sidst, hvad kan du fortælle os om studiets struktur i dag?
Det er selvfølgelig kun udvikling. Så hvad er størrelsen på holdet? Hvad er I? Hvordan er I struktureret?
Jeg gætter på, at I har både kunstnere, designere og programmører. Hvad kan du fortælle os om det? Ansætter I folk osv.?
Åh, det er altid det spørgsmål, der betyder noget. Nej. Så vi er omkring 30 mennesker. Vi startede lidt langsomt, og det var lidt svært i begyndelsen, fordi det selvfølgelig er en IP, der er blevet udviklet af Paradox Development Studios i Stockholm i rigtig lang tid, mange, mange år."

"Så det var svært at overføre alt til os, især fordi vi var et nyt team, nyopbygget. Nogle af os var lidt mere erfarne, men andre talenter var mindre, lidt mere junior.
Og jeg mener, i begyndelsen var der også lidt problemer med Corona. Men jeg er virkelig, virkelig glad for, hvordan tingene udviklede sig.
Jeg tror også, at jeg er rigtig glad for det indhold, vi skaber. Vi har leveret, tror jeg, to DLC'er om året. Og ja, fans er virkelig, virkelig glade for det indtil nu."

"Har du planer om at udvide studiet og måske være i stand til at arbejde på to projekter på samme tid? Eller har du det fint, som du lige sagde, som du er?
Jeg synes, at alle virksomheder skal være en lille smule ambitiøse og ikke tage et projekt for givet. Og man bør altid undersøge eller prøve at finde andre måder, ikke?
Jeg tror også, det afhænger af holdets og studiets modenhed. Og ja, jeg synes, det er en åben måde. Jeg svarede ikke på dit tidligere spørgsmål om holdene."

"Jeg fik dig også på en måde. Så ja, fortsæt endelig.
Så vi har kunstnere, vi har programmører, vi har også indholdsdesignere. Vi har også et lille udgivelsesteam og et produktionsteam.
Så det er som et lille team. Vi er faktisk i et hus, som vi har lavet om til et kontor, eller vi har lavet det om til et kontor. Så det er ret anderledes end resten af studierne, må jeg sige. Det er unikt."

"Næste gang skal jeg helt sikkert lave en studietur og lære jeres måder at arbejde på at kende, som er ret unikke. Så mange tak for din tid, Sonia, og nyd showet.
Tak skal du have! Tak skal I have!"

Gamelab

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere