Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

BMW i7 - EV Hour

Den nye BMW i7 kan prale af, at den kombinerer luksusunderholdning med stor elektrisk ydeevne, men kan den imødekomme sin egen hype?

Audio transcriptions

"Velkommen til BMW i7. Denne særlige model her vil koste dig 2.275 kr.
millioner danske kroner. Som reference kan du få moderen til alle Tesla Model X'er med alt de kan smide efter dig to gange for de penge og stadig have noget tilovers. Så kan det faktisk være den tårnhøje pris værd? Jeg synes, det er det forkerte spørgsmål at svare på."

"for så kunne man gøre det for evigt. Du kunne ekstrapolere på det specifikke emne for evigt. Er det værd at købe 60 af netop denne bil eller 30 af netop denne bil? Nej. BMW ønskede at gøre en bil, hvor der ikke var nogen grænser, hvor de kunne smide alt, hvad de havde. Alle sikkerheds funktioner, alle infotainment-detaljer, alt det udstyr, de kunne lave. De ønskede at samle det hele i én elegant elbil. Og slank, det er den. Lad os tage et kig på funktionerne som de tilbyder, og det kan give dig et glimt af, hvorfor BMW valgte at lave den. Lad os komme i gang."

"Til at begynde med skal du bare se på den her tingest. Det er en Rolls-Royce, det er en Mercedes 600 Grocer, det er en Bentley Mulsanne, men den er også indbegrebet af BMW og en banebrydende elbil.
på én gang. Den er klassisk og modig, den er blød og den er skarp. De 20-tommer M-fælge giver den en holdning, det buede infotainmentsystem giver den flair, de spraglede virkelighedskrystaller i interiøret, ja, det giver den personlighed. Du synes måske, at alt dette er overdrevet og unødvendigt, men det var det, denne bil var designet til. BMW'en har alt det udstyr, som man forventer af en af en bil, der koster så meget, men jeg synes, at historien med i7'eren handler lidt mere om hvad du får ud over det. Lad os bruge 30 sekunder på at snakke om udstyret."

"Der er så meget teknologi og underholdning proppet ind i denne bil, at du næsten ikke kan tro det. Det, jeg vil gøre nu, er at vise dig, hvor ekstremt BMW tager dette begreb, og det indebærer, at jeg læner mig lidt ud af rammen for at trykke på en meget specifik knap, og jeg vil vise dig, hvilken slags underholdning du kan forvente på bagsædet af denne bil."

"Hvis du vil tillade mig, så går vi i gang. Se her, persiennerne kan foldes ned, og dette skide TV folder sig ud af taget. Det er en fuld biografskærm, hvor man kan indstille den individuelt.
ved hjælp af enten Bluetooth-lyd eller skærmindstillinger, og det er en fuld HDMI på bagsiden. Det betyder, at du teknisk set kan bruge den som en fuldgyldig hjemmebiografskærm. Jeg vil vise dig folde en gaming-bærbar ud, sætte den lige der, og du ville kunne spille eller spille på en konsol, hvis du kunne få plads til en batteripakke, hvilket man tydeligvis kan. Det her er vanvittigt. Igen, hvem gør det her? Tja, BMW gør det. Jeg besvarer mine egne spørgsmål igen, men det er bare latterligt. Som du nok kan se, handler BMW i7 om andet end det, man ville forvente, og der er endda mere end det. Du får 36 Bowers & Wilkins-højttalere i dette lydsystem. Det er endda har et 500 liters bagagerum. Jeg mener, der er helt sikkert ting, som du ville kunne få i andre billigere biler, f.eks. syv sæder, men det handler BMW i7 ikke om. Det handler om at tage det, den tilbyder i denne sedan-lignende formfaktor, og så bare skrue op til 11, og dybest set slå din forventning i hver eneste måling, hver eneste parameter, den kan, og jeg synes der er en vis elegance i det, og jeg tror, at elegance måske er det rigtige ord, når man beskrive, hvordan det er at køre, hvordan det sandsynligvis er at eje en BMW i7. Jeg ville vide det."

"Jeg lånte den for en meget kort stund, og de vil skubbe den ud af min kolde døde hænder, for jeg vidste slet ikke, at kørsel kunne føles sådan her. Jeg føler mig så sikker. Hurtige tal tid, som i øvrigt ikke udtrykker den rene luksus, der udstilles her. 544 hestekræfter, 745 newtonmeter drejningsmoment, en WLTP på mellem 591 og 625 kilometer afhængigt af specifikation, og den oplader med op til 22 kilowatt, hvilket tager dig fra 10 til 80 procent på 34 minutter. Åh, og til sidst, den elektriske motorer denne Royal Albert Hall, der vejer 3,2 ton, til 100 kilometer fra en stilstand på 4,7 sekunder. Det er tydeligvis en masse specifikationssnak for mig, så hvad med den her næste del kommer vi ind i bilen, og jeg kan begynde at beskrive en lille smule, hvordan denne bil gør dig føler dig speciel, for selvom jeg ikke er ekspert i disse ting, er der en måde, hvorpå BMW har fremstillet i7, som føles anderledes. Måske er det sådan, det føles for folk i Rolls-Royce, men det føles som om, at hvert panel er tykkere end på normale biler, at hvert stykke af drivlinjen, køreoplevelsen af at sætte foden ned og se speederresponsen, at den bare er en lille smule klarere, en lille smule renere og mere defineret på en eller anden måde. Men jeg ved det ikke, måske er jeg men lad os køre en tur og se, hvad den kan gøre. Det er faktisk den dag hvor jeg skal køre den tilbage til BMW, aflevere bilen, og jeg har det samme tøj på som i optagelsen, hvor jeg lige har sagt, at de skal fjerne den fra mine kolde, døde hænder, så jeg ikke mente det. Nu kører jeg den tilbage til BMW og hjem i min egen Volkswagen."

"op. Ja, det er rigtigt. Men jeg kan fortælle dig, at denne bil minder mig meget mere end nogen anden bil, som jeg har kørt i denne serie, om en særlig tid, jeg havde med min far. Vi var på ferie i Saint-Tropez, Bare rolig, vi er ikke så smarte, vi kendte bare tilfældigvis nogle venner, der boede der, og et par dage hver uge, hvor vi var der, tog min far mig og min bror med ned i byen, hvor det eneste, vi lavede, var at se på de smarte Hollywood-skuespillere og -producere, som rullede ind i byen i deres dyre Ferrarier og Astoner og Rolls, Royses. Og jeg nød virkelig disse øjeblikke med min far, ikke at jeg havde nogen særlig bilinteresse, men jeg var en lille barn, og det var nogle smarte biler. Og selvom jeg ikke kom til at køre nogen af dem, kan jeg huske ærefrygten ved at se på dem. Og dette inspirerer til den samme ærefrygt, ikke kun fordi jeg ved, hvor meget det faktisk koster, fordi det føles, som om hver krone eller dollar eller rubel eller hvilken valuta du har, der hvor du bor, det føles sådan. Og det fik mig til at tænke på det øjeblik i Saint-Tropez..."

"da jeg var ni år, så tak for det. Jeg har kørt i den her i omkring 10 dage nu, og som du kan se se, har det sneet, det er virkelig koldt i Danmark, og den eneste følelse, som denne bil har givet mig hver eneste af de mennesker, der har siddet i den de sidste 10 dage, er tryghed, sikkerhed, en forestilling om at blive krammet af en butler eller en velkendt ven. Denne bil er så godt indrettet, så indbygget designet, og du kan mærke det både mekanisk og digitalt, når du er inde i den."

"kabinen. Og jeg håber, at jeg har været i stand til at formidle det, for nogle gange er det virkelig svært at få disse ting ned i et manuskript eller på en kamerarulle. Jeg vil virkelig gerne ind i bilen igen.
sende en ydmyg anmodning til BMW om at låne den igen, for bare at få et glimt af den følelse dybt i min rygrad og min mave, som den har givet mig, fordi det er noget, man hurtigt kan blive afhængig af. Tak for lånet, RBM."

EV Hour

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere