Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Volvo XC60 - EV Hour

Vi bryder den gyldne regel, og kigger nærmere på vores første hybrid. Men frygt ej, for selvom at dette er fortidens Volvo, så er der stadig meget at lære fra dette ikon.

Audio transcriptions

"Velkommen til endnu en EV-time. Denne gang for første gang nogensinde, ser vi på en plug-in-hybrid i stedet for en decideret elbil. Og det er der en god grund til, fordi vi her i Skandinavien har en tendens til at gå efter Volvo når det bliver hårdt. Det er faktisk indgroet i os. Og hvis du har bemærket det, Danmark har i løbet af de sidste to dage forvandlet sig til noget af et vinterlandskab, og netop i mit område er der faldet op mod 90 centimeter sne. Og jeg befandt mig på en hvor jeg spekulerede på, om al den tillid, vi sætter til en producent som Volvo velplaceret? Nå, men det her er XC60. Det er en grundpille i Volvos modelprogram, og selv om den kun kører omkring 70-80 kilometer på el, er den stadig et ikon."

"Så lad os tage et kig.
Det er her, jeg må fortælle dig, at vi på en måde bryder vores egen regel her.
Denne videoserie hedder EV Hour, Electrical Vehicle Hour, men XC60 er en hybrid. Det er betyder, at du under virkelig gode forhold vil kunne køre omkring 80 i nogle estimater, WLTP siger, op til 100 kilometer på ren elektricitet. Og selvom det tal er lidt fantasi, har jeg fået omkring 65 til 70 kilometers rækkevidde på ren el, når jeg har kørt XC60."

"Det er ret godt for en stor, klodset og tung Volvo som denne. Og kombineret med den store brændstoftank, vil du være i stand til at køre langt. Og den rene sandhed er, at der stadig er en plads til forbrændingsmotorer, og specifikt lavet i forbindelse med elektriske motorer, i hvert fald indtil videre. Så vi tænkte, at vi ville spare lidt på vores ene regel og se, hvad moderne hybrider kan gøre, i det mindste før vi endeligt sætter dem på græs."

"om et års tid. Selv om XC60 mangler legetøj og gadgets sammenlignet med de fleste moderne elbiler, er der stadig seje ting her. Fuld Google-integration, masserende sæder, head-up display, Barris & Wilkins højttalere, trådløs opladningsplade. Det hele er her, selv om det at skulle bruge en kabel til Apple CarPlay burde kunne straffes med mange års fængsel på nuværende tidspunkt."

"Derudover taler vi om 455 hestekræfter, 6,4 kilowatt opladning, firehjulstræk med en pedal og en kørehøjde på 1,6 meter. Det er et bæst. Et bæst med en tilstedeværelse.
En ædel holdning, næsten. Alle disse specifikationer er virkelig imponerende, men når du sammenligner den med noget som EX90, som er klar til at debutere nogle steder og allerede har debuteret andre steder, ser en smule forældet ud i sammenligning. Så selvom der i sig selv ikke er noget galt med den, og jeg meget nemt kunne anbefale dig at købe den i dag, ville jeg nok, for min egen skyld, vente lidt og investere i fremtidens Volvo'er."

"En Volvo fra fortiden? Ja, men lad os ikke glemme, at vejen til fremtiden har været brolagt med en arv, og den arv er XC60. Det er gennem biler som denne, at Volvo ikke blot har overlevet, men også blomstret. Og jeg synes, at dens robusthed, eller i det mindste en forventning om, at den kan overvinde alle de forhindringer, man udsætter den for, er en af bilens mere behagelige overraskelser."

"Sneen i Danmark er fortsat med at vælte ned de sidste par dage, og for en masse biler derude, hvor jeg bor, har det været ret svært at komme frem. Det er faktisk sandheden. Jeg er på på nippet til at returnere denne bil, og en ting, jeg vil savne, er, at der er en off-road evne, en vis robusthed i hjertet af Volvos DNA. Og hvis det kan overføres til EX90, en elektrisk platform, der er lavet på en så indviklet måde, tror jeg, at det kunne være virkelig interessant. Jeg kan godt lide Volvo XC60, men jeg ville ikke selv købe den. Jeg kan godt lide legetøj, gadgets, massive skærme og lidt mere flair indeni. Men mine forældre købte en Volvo til min hele min barndom, og efter at have kørt XC60 kan jeg godt se, hvor de kommer fra. For min egen skyld kan jeg dog fortælle dig dette. Jeg kan ikke vente med at køre EX90. Jeg håber, Volvo snart giver mig lov."

"Vi ses på den næste."

EV Hour

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere