Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Audi Q8 e-tron - EV Hour

Audis topmodel, Q8 e-tron, er et bæst, men er den lige så god som Audis andre modeller?

Audio transcriptions

"Velkommen til endnu en Gamereactor EV-time, denne gang med fokus på topmodellen Audi Q8 e-tron. Dette er S-line-modellen med 408 bremsehestekræfter. Det er ikke nogen slapsvans. Den er dyr, den er ekstremt godt lavet, og den er helt sikkert designet til de rige blandt os, Det vil jeg sige. Det er ikke den mere sportslige og iøjnefaldende GT, men det er helt sikkert en luksuriøs køretøj i enhver forstand af ordet. Så da jeg satte mig ind i den for første gang for at køre rundt i den juleturen, ja, så var jeg på grænsen til skuffet over det niveau af gadget, som jeg fandt. Det føltes bare, som om der ikke var nok legetøj. Men som jeg sagde, så kørte jeg den, og jeg kørte den måske meget mere, og med min familie rundt i bilen på den juletur, og jeg fandt noget andet, der var meget mere sandt, end jeg oprindeligt troede, nemlig at det ikke altid er om mængden af legetøj og gadgets. Det handler også om byggekvaliteten, designelementerne, sammenhængen mellem de små ting, som udgør en større helhed. Lad os tage et kig."

"Det er de to opladningsporte på hver side, lyden af at åbne og lukke dørene, den haptiske feedback på skærmene, kvaliteten af sæderne, især på bagsædet, samt den dejlige klimakontrol i midten. Det hele er buet, helt rigtigt, ekstrapoleret og raffineret. Og selvom det måske er en smule fantasiløst for nogle, eller mangler vanvittige mågevingedøre, eller lidt for meget plads, så er det en meget, meget, meget, meget, meget, meget, meget, eller mangler skøre mågevingedøre, eller har en anden form for rat, alt er lige, hvor det skal være, og det fungerer bare."

"Det, som vi motorjournalister forsøger at gøre i de videoer, vi laver, og jeg siger ikke, at jeg nødvendigvis regner mig selv til den gruppe af mennesker, men du ved, en joke kan være en joke, er, at vi prøver at formidle en følelse. Vi prøver at vise dig hvordan det føles at sidde i kabinen og køre, for det er meget vigtigt. Vi kan give dig tallene, men du kan slå dem op på en hjemmeside. Vi kan vise dig interiøret og eksteriør, men du kan også google pressevideoer og billeder, som virksomhederne selv har lavet."

"Så hvilken værdi kan vi bidrage med? Jo, vi kan fortælle dig, hvordan det føles, når alle de små stykker og stykker samles til den sammenhængende helhed, som jeg talte om tidligere. Og den ting ved en Audi er, at du måske synes, at interiøret er lidt sparsomt. Du ser måske på det ydre som værende lidt konservativt, men det er, når alle disse ting kommer sammen at der sker noget magisk. Og jeg ved ikke, om det er byggekvaliteten, eller om det bare er en måde for dem at designe disse biler som store enheder, men de gør noget. Og selvom jeg ikke kan sætte sætte fingeren på, hvad det er, kan jeg fortælle dig, at den X-faktor er der. Sagen med Audi'er er, at de tager tid. Det tager tid at forstå, hvorfor de er så dyre, for du kan ikke med det samme se det eller føle det. Jeg mener, der er ikke et 37-tommers OLED-panel midt i mit ansigt, der giver mig alle mulige mærkelige statistikker eller underholdningssystemer. Nej, det handler om sammenhængskraften i mindre ting. Det har jeg sagt hundrede gange i denne video. Men tag et bestemt eksempel, som jeg nu vil dreje min gimbal rundt om, så du kan se, hvad det er, jeg taler om. Så lad os tale. Denne lille kløft her, jeg har faktisk kritiseret netop dette designelement før."

"Og den generelle idé var, at hvis jeg lægger min hånd her, er der dette gabende hul, hvor dine drinks vil være, men det virker bare meget ujævnt designmæssigt for mig. Men så begyndte jeg at at køre, og jeg begyndte at mærke, hvordan pladsen blev udnyttet. Jeg skubbede den fremad og jeg begyndte at hvile min hånd her, hvor den så sømløst integreres med gearet, som er lige her. Det er naturligvis en elbil, så der er bakgear, frigear og gear. Det er de vigtigste ting, jeg har brugt. Men netop denne position er så naturlig. Det er lidt som en magt stilling næsten. Den får mig til at føle mig i kontrol. Så er det noget, jeg kan gøre med det samme?
anbefale, da jeg satte mig ind i den første gang? Nej, men da jeg kørte i den, blev det straks tydeligt."

"at Audi bare var klogere end mig. Jeg tror, det er et slags stikord for hele bilen.
Audi Q8 e-tron er ikke billig, og Audi forlanger så meget, fordi de tror, at du vil bukke under for kvaliteten mere end billige tricks, klokker og fløjter. Og selvom jeg oprindeligt troede, at jeg ville få brug for meget mere af den slags for at kunne anbefale den fuldt ud, så begyndte vejret at skifte. Det startede med pletter af sne i luften, som du kan se her. Jeg havde tænkt mig at flyve lidt med dronen, snakke lidt lidt mere om funktionerne, men se her. Regnvejr, snevejr, ikke egnet til den slags arbejde."

"Jeg går nu. Og så udviklede situationen i Danmark sig hurtigt til en regulær snestorm.
som vi ikke har set i årevis. Og det var der, det gik op for mig, at det i sidste ende er kvalitet.
og pålidelighed, der tæller. Jeg står i min døråbning på den dag, hvor jeg skal levere Audi Q8 e-tron tilbage til Audi, men tag et kig på vejret udenfor."

"Det er fuldstændig sneet inde. Jeg har lige tømt bilen, men se, mand.
Dette er, hvad der er sket de sidste par dage her i Danmark.
Det er helt forfærdeligt, men jeg er ikke bekymret, for jeg har kunnet stole på dette køretøj...
i al den tid, jeg har haft den. Og derfor kommer jeg til at savne den. Den har guidet mig gennem nogle virkelig usikre øjeblikke i løbet af de sidste par dage, det kan jeg godt sige dig. Så godt gået af Audi."

"Vi ses på den næste."

EV Hour

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere